Ana sayfa Sosyal Medya Dilan Çiçek Deniz, sektördeki erkek meslektaşları ile arasındaki ücret eşitsizliği hakkında konuştu!

Dilan Çiçek Deniz, sektördeki erkek meslektaşları ile arasındaki ücret eşitsizliği hakkında konuştu!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Çok yakında Fox TV’de yayınlanacak Kusursuz Kiracı adlı dizi ile ekranlara gelecek olan ünlü oyuncu Dilan Çiçek Deniz  geçtiğimiz günlerde marka yüzü olduğu Magnum’un davetlisi olarak Cannes Film Festivali’ne katılmış ve festivaldeki tarzıyla ses getirmişti.

Ünlü oyuncu, Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye verdiği röportajda mesleği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Oyuncu proje seçiminde güçlü kadın hikayelerinin peşinden gittiğine dikkat çekerek; “Elimden düşürmeden, bir nefeste okuduğum hikâyeler ilgimi çekiyor ve genelde güçlü kadın karakterlerin peşinden gidiyorum” şeklinde konuştu.

Dilan Çiçek Deniz, sektördeki erkek meslektaşları ile arasındaki ücret eşitsizliği hakkında konuştu! 8

Deniz Hakan Gence’nin, ‘Sence bir dizi ya da film, kadın meselelerinde bir şeyleri değiştirebilir mi?’ sorusuna, “Çok şey değiştirir. Ama bir yerde okumuştum, kadın ve erkeğin eşit olması için 100 sene geçmesi gerekiyormuş. Yine de umudum daim” yanıtını verdi.

Dilan Çiçek Deniz, sektördeki erkek oyuncularla kadın oyuncular arasındaki ücret eşitsizliği ile ilgili bir soruya ise; “Ben o konuda çok diretiyorum. En azından eşit ücreti talep ediyorum. Sonuçta aynı işte beraber ter döküp emek veriyoruz” şeklinde cevap verdi.

Dilan Çiçek Deniz, sektördeki erkek meslektaşları ile arasındaki ücret eşitsizliği hakkında konuştu! 9

Senaryolarda kadınları yanlış anlattığını düşündüğü yerlere müdahale ettiğini de belirten oyuncu, “Ufak sözcüklere, cümlelere bile müdahale ederim. Mesela ‘Adam olacak çocuk’, ‘Adam etmek’, ‘İnsanoğlu’ gibi…” açıklamasını yaptı.

Instagram’da 5 milyon takipçisi olan oyuncu, “Sosyal medyada kendime sansür koymuyorum. İçimden geldiği gibi paylaşmak bana daha sağlıklı geliyor. Hayatta zaten her şeyi kontrol edemezsin. Kontrol etmeye çalıştıkça daha da karman çorman hale geliyor” dedi.