Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’ın Aras Bulut İynemli’nin başrolündeki Atatürk dizisi üzerinden Türkiye planı deşifre oldu!

Disney Plus’ın Aras Bulut İynemli’nin başrolündeki Atatürk dizisi üzerinden Türkiye planı deşifre oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – 14 Haziran’da Türkiye ile birlikte 42 ülkede daha yayınlanacak olan Disney Plus’ın attığı adımlara bakıldığı zaman Türkiye’ye ne kadar büyük önem verildiği de hemen anlaşılıyor. Türk dizi ve sinema sektöründeki büyük ilerlemeden faydalanmak için Disney Plus’ın ülkemiz bir üretim üssüne çevirme planı net bir şekilde deşifre oldu…

Ünlü oyuncularla yapılan özel anlaşmalar ile birçok ismi kendisine bağlayan Disney Plus, sadece yerli yapımlarımızı dünya piyasasına taşıyarak, farklı, etkili, özgün ve daha uygun maliyetli içerikler hazırlamakla kalmayacak. Atatürk dizisi üzerinden verilen mesajı iyi okumak lazım.

Atatürk dizisi için Aras Bulut İynemli’nin bir süredir hazırlandığını biliyoruz. Yaz aylarında çekimleri başlayacak diziye büyük önem veren ünlü oyuncu, karakteri en iyi şekilde canlandırabilmek adına özel çalışmalarını sürdürüyor.

Disney Plus tarafı ise Atatürk dizisini sadece yerli bir Türk yapımı gibi değil, uluslararası dokunuşlarla daha anlamlı bir hale getirecek. Bu dokunuşların da projenin dünya çapında başarılı olması amacıyla yapıldığı hemen fark ediliyor.

Emma Watson’un Atatürk dizisinde rol alacağının ortaya çıkması Disney Plus’ın Türk dizi sektörü ile Hollywood ünlülerini de bir araya getirmek gibi önemli bir planının deşifre olmasını da sağladı.. ABD’li içerik devi, Türkiye’nin özgün hikaye üretme gücünü yanına alıp, Hollywood yıldızlarını da işin içine katarak dünya piyasasında daha etkili olmak gibi bir düşünceye sahip olabilir.

Türk yapımların TL’nin değer kaybı nedeniyle çok ucuza mal edilmesinin karşısında, uluslararası platformların çok iyi gelirler elde edebildiğini Netflix’te yayınlanan orijinal projelerden görebiliyoruz.

Disney Plus da işin içine Hollywood ünlülerini de katarak farklı bir açılım yapacak gibi gözüküyor. Bu planın ilk uygulama yerinin Atatürk dizisi olması da bir hayli anlamlı.

Mehmet Ada Öztekin’in yönetmenliğini yapacağı ve birçok yerli oyuncunun da kadrosunda yer alacağı Atatürk dizisinin başarısı, benzer projelerin de ortaya çıkmasını sağlayacaktır. İngiliz oyuncu Emma Watson’ın ismi bile diziyi bir anda öne çıkartmaya yetti.

Ayrıca 6 bölüm sürecek olan ilk sezon heyecanını artıran bir diğer gelişme de dizinin müzikleri konusunda yaşanıyor. Oscarlı müzisyen Hans Zimmer, Atatürk dizisinin müziklerini hazırlayacak. Disney Plus’ın Türk yapımlarını daha çok öne çıkartacak bu tür Hollywood dokunuşları yapmasının sonuçları şimdiden merakla bekleniyor.