Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç’ten geldi! Çekimleri bitmek üzere!

Disney Plus’ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç’ten geldi! Çekimleri bitmek üzere!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ekranlara en son Fox TV’de yayınlanan dönem dizisi Kanunsuz Topraklar ile gelen Esra Bilgiç’in, geçtiğimiz günlerde Organize İşler dizisinin kadrosunda yer aldığı haberleri gündeme gelmişti. Oyuncu, verdiği bir röportajda bu konuda ser verip sır vermedi ancak sözleri, kadroda yer aldığını doğruladı!

Kıvanç Tatlıtuğ ile partner olacağı konuşulan oyuncu, Disney Plus için çekilecek olan ve Yılmaz Erdoğan’ın hazırlıklarını sürdürdüğü dizi için sorulan sorular üzerine “Ben şu an bir şey söylemeyeyim onunla ilgili. Yakında zaten duyarsınız. Bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz şimdi” diye konuştu.

Muhabirlerin sorularını yanıtlarken kaçamak cevap verse de sözlerinden diziyle ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını işaret etmiş oldu Esra Bilgiç. Bu arada hayranları onu bir tv dizisinde görmek için sabırsızlansa da oyuncu, dijital platformlardaki işlere yoğunlaşmış görünüyor!

Disney Plus platformunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için jest olarak çektiği Atatürk dizisinde de rol aldı Esra Bilgiç. Geçtiğimiz günlerde kısa bir tanıtımının da yayınlandığı Atatürk dizisinin çekimlerinin devam ettiğini ancak kendi sahnesinin bittiğini belirtti Esra Bilgiç.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 12

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin aldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatılacağı dizide Esra Bilgiç’in kimi oynayacağı da büyük merak konusuydu. Oyuncu, bir röportajında Esra Bilgiç’in yaptığı bir açıklama ile Mustafa Kemal ile 1913-1916 yılları arasında mektuplaşmalarıyla da bilinen ve Atatürk’ün yakın dostu olan Madam Corinne Lütfü’yü oynayacağı öğrenilmişti.

Esra Bilgiç, bir dergiye verdiği röportajda “Bir süredir Corinne Lütfü için harıl harıl çalışıyorum. Şimdiye kadar bir proje için hazırlanırken bu kadar heyecanlanmadım, böylesine sabırsızlanmadım” diye konuşmuştu.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 13

Böylelikle Esra Bilgiç’in dizide oynayacağı rol de ortaya çıkmıştı. Bilgiç, son olarak verdiği röportajda Atatürk dizisinde kendisinin çekimlerinin tamamlandığını ancak diğer oyuncuların çekimlerinin sürdüğünü belirtti. Böylelikle diziden ilk tüyolar da gelmiş oldu. Oyuncu, “Atatürk dizisini bitirdim. 4-5 gün önce setimiz bitti. Onlar çalışıyorlar. Bu ayın sonunda muhtemelen bitirecekler seti. Çok güzel oldu” diye konuştu. Oyuncunun yeni projesi için ‘çok güzel oldu’ sözleri de ayrıca dikkat çekmekte. Heyecanla beklenen iddialı dizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlere yer verileceği için ayrıca merakla beklenmekte.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 14

Esra Bilgiç’in Disney Plus için çekilen Atatürk dizisinde oynayacağı Corinne Lütfü kimdir? 1883 yılında İstanbul’da doğmuş bir isim. Cenova’dan Türkiye’ye yerleşmiş ve Türk tabiiyetine girmiş Levanten bir İtalyan ailenin kızı olan Corinne Lütfü’nün büyükbabası Gregoire, Osmanlı Sarayında tercüman olarak görev aldığı için aile soyadı olarak Tergiman’ı seçmiş. Ailenin tüm bireyleri Osmanlılığı benimseyip, Türkiye’yi vatan gören kişilerden oluşmaktaydı, Corinne, Paris’te Konservatuvar okumaya gönderilmiş, piyano ve şan bölümlerini bitirmiş, Fransızca ve Türkçe’yi de çok düzgün bir şekilde konuşan bir kişi. Zeki ve kültürlü bir kadın olan Madam Corinne, savaş sırasında da cepheden gelen yaralı askerlere bakmış ve moral vermek için uğraşmış.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 15

Tabip Doktor Albay Luigi Bey’in kızı Madam Corinne, Mustafa Kemal Paşa’nın da çok iyi arkadaşı olan Yüzbaşı Ömer Lütfü Bey ile tanışıp evleniyor. Lütfü Bey’in Balkan Savaşı sırasında 1912’de şehit düşmesi ile Madam Corinne Lütfü çocuğuyla dul kalıyor. Mustafa Kemal de, İstanbul’a geldiğinde Madam Corinne’e gelerek başsağlığı dilemiş ve bundan sonra da Mustafa Kemal, Madam Corinne Lütfü ve ailesiyle görüşmelerine devam etmiştir.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 16

İstanbul’da cemiyette önemli bir yer tutan Madam Corinne ile Mustafa Kemal arasında yakın bir dostluk kurulmuş. 1934 soyadı kanunu ile aile Ersü soyadını almış ve Corin Lütfü Ersü olarak bilinmektedir. Zamanla rahatsızlanan ve kalbi ara ara sıkışan Madam Corinne Lütfü, İstanbul’a gelişinden 5 yıl sonra 7 Haziran 1946’da 63 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Disney Plus'ın Atatürk dizisinden ilk tüyo Esra Bilgiç'ten geldi! Çekimleri bitmek üzere! 17

Mustafa Kemal ve Corinne Lütfü’nün 1913-1916 yılları arasında mektuplaşmalarını içeren kitap , Madam Corinne’in yeğeni Melda Özverim tarafından yayınlanmıştır.