Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dizi setinde ölümler, doğumlar, evlilikler! Hatice Aslan neler yaşadı neler!

Dizi setinde ölümler, doğumlar, evlilikler! Hatice Aslan neler yaşadı neler!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Hatice Aslan, Youtube’da yayınlanan Meriç Aral ile Efe Tunçer’in programının konuğu oldu… Yıllar önce TRT1’de izleyici ile buluşan Ferhunde Hanımlar dizisiyle ilgili bazı bilgiler veren ünlü oyuncu, set arkasında yaşananları aktardı.

7 yıl süren projede Hatice Aslan birçok şey yaşadı. Oyuncu, “Biz o sette ölümler, doğumlar, evlilikler yüzlerce olaya şahit olduk” ifadeleriyle de hayatında ne kadar önemli bir proje olduğunun altını çizdi.

1990’lı yılların sevilen dizisiyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan Hatice Aslan, sonraki projelerinde de birbirinden farklı rolleri başarıyla canlandırdı. 1962 yılında Sivas’ta dünyaya gelen oyuncu, şimdilerde Star TV’de yayınlanan Annemizi Saklarken isimli dizide Benan karakterini canlandırıyor.

Dizi setinde ölümler, doğumlar, evlilikler! Hatice Aslan neler yaşadı neler! 7

Katıldığı programda Ferhunde Hanımlar dizisiyle ilgili soru üzerine Hatice Aslan, şu detayları anlattı:

“Bir Ankara dizisidir Ferhunde Hanımlar ve Ankara’nın ilk uzun soluklu sitcom televizyon dizisidir. Seynan Levent, o zamanlar Akşama Doğru programını tatlı, hoş, lahuti bir sesle yapıyordu ve şahane bir programdı. Bir gün Seynan Hanım, TRT binasındaki ofisine çağırdı bizi ve böyle bir dizi yapmak istiyorum dedi. İşte bana ‘Sen ortanca kızsın, Necla karakterisin’ dedi ve başladık projeye.

Ben de o zamanlar tiyatro yapıyorum ve dizi çok yeni bir alandı benim için. Ben o zamanlar gidip dizideki Necla karakterim için kıyafet alışverişi yapıyordum ‘Aa bu çok yakışır Necla’ya’ deyip alıyordum. Yani Necla’nın giydiği tüm kıyafetler daha doğrusu tüm karakterlerin kıyafetlerini oyuncular kendisi seçip sete getiriyordu.

Biz sete sürekli elimizde bir bavul ile geliyorduk o zamanlar. Kısaca biz yedi yıl boyunca o sette ölümler, doğumlar, evlilikler yüzlerce olaya şahit olduk. Bugün de halen o alışkanlığım, kimsenin işine çok karışmamak şartıyla sürer. Karaktere yakışacak bir kostüm, aksesuar oldu mu sete getiririm çünkü katkı sağlamak hoşuma gidiyor.” yanıtıyla izleyenleri etkiledi. “