Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dizilere hayat veren bir adam; Cem Özkan kimdir?

Dizilere hayat veren bir adam; Cem Özkan kimdir?

tarafından ker_def

Cem Özkan ismi birçok dizi izleyicisine yabancı gelebilir. Ancak onun dizilere kattığı değeri öğrenince merak edeceğinize eminiz… İşte Cem Özkan kimdir? Sorusunun yanıtı…

Cem Özkan, sevilen diziler için hazırladığı müziklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Bir süre Amerika’da yaşamını sürdüren Cem Özkan, Melekler Olmasın dizisinin müziği ‘Olmayacak Bir Hayal’ ile hayran kitlesini arttırmıştı.

Cem Özkan 1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1987 yılında tanıştığı bas gitar’la başladı müzik tutkusu. Tarkan Mumkule, Hakan Özer’inde aralarında bulunduğu dönem arkadaşlarıyla China Band grubunu kurdu. İki yıllık grup çalışmasının ardından 1989 yılında Amerika’ya gitti. Amerika’da bulunduğu yıllar içinde çeşitli gruplara bas gitar çaldı ve beste yaptı. 2000 yılında Türkiye’ye dönüş yapmasının ardından Hakan Özer, Oğuz Kaplangı ve Ömer Ahunbay’la birlikte kurduğu Rebel Moves grubuyla 5 yıl boyunca sayısız konserler verdi. 2005 yılında, halen çalışmalarını sürdürdüğü stüdyosu Soundcheck’i kurdu. İstanbul Attack ve Gece Yolcuları’nın albüm prodüktörlüğünün ardından kendi bestelerini bir albümde toplamaya karar verdi ve Prodüktörlüğünü Can Şengün’ün yaptığı ilk albümü Kendimce 2006′ da müzik marketlerde yerini aldı. Şu sıralar İkinci albümü için stüdyo çalışmalarına devam eden Cem Özkan aynı zamanda dizi müzikleri yapmaktadır.