Ana sayfa Sosyal Medya ‘Doğduğun Ev Kaderindir’in ‘Nermin’i Senan Kara’ya İngiltere’den ödül geldi!

‘Doğduğun Ev Kaderindir’in ‘Nermin’i Senan Kara’ya İngiltere’den ödül geldi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –En son TV 8 ekranlarında yayınlanan ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ dizisinde ‘Nermin’ karakteriyle izleyici karşısına çıkan Senan Kara, geçtiğimiz yıl baş rolünde yer aldığı ve büyük ses getiren ‘Bilmemek’ filmi ile ödül aldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Leyla Yılmaz’ın üstlendiği dram türündeki ‘Bilmemek’te, Emir Özden, Senan Kara ve Yurdaer Okur baş rolleri paylaşıyor. Film gösterime girdiği tarihten itibaren aralarında; 27. Adana Altın Koza Film Festivali’nde  En İyi Yönetmen ve Yılmaz Güney Ödülü, 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü ile  56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’nün de bulunduğu pek çok ödüle layık görüldü.

'Doğduğun Ev Kaderindir'in 'Nermin'i Senan Kara'ya İngiltere'den ödül geldi! 8

‘Bilmemek’ filmine anlamlı bir ödül daha geldi. İngiltere’de düzenlenen ‘Iris Prize Film Festivali’nden filmin baş rol oyuncusu Senan Kara  ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Kara, instagram hesabından yaptığı aşağıda ki paylaşımla kendisini ödüle layık gören jüriye teşekkür etti.

'Doğduğun Ev Kaderindir'in 'Nermin'i Senan Kara'ya İngiltere'den ödül geldi! 9

‘Bilmemek’ filminin konusu ise kısaca şöyle; Selma ve Sinan, birbirinden kopmuş mutsuz bir çift. Tek bağları 17 yaşındaki oğulları, su topu oyuncusu Umut. Umut’un hayatı, eşcinsel olduğuna dair çıkan bir dedikoduyla sarsılır. Dedikodu hızla zorbalığa dönüşür. Umut takımdakilerin yargılayıcı sorularını yanıtlamayı reddeder.

Onun bu kararlı tavrı hakkındaki yargıları keskinleştirir ve takımdan dışlanır. Linç dayanılmaz bir hale geldiğinde, Umut ortadan kaybolur. Selma ve Sinan oğullarını ararken, kendi kayboluşlarıyla yüzleşirler. Gündelik hayattaki cevapsız sorular, daha büyük sorular karşısında anlamsızlaşır. Selma ve Sinan, kaybettiklerini bulmak için nereye varacağını bilmedikleri bir arayışa başlarlar.