Ana sayfa Dizi Haberleri Ebru Şahin’li Destan izleyiciyi daha önce hiç görmediği bir dünyaya götürecek!

Ebru Şahin’li Destan izleyiciyi daha önce hiç görmediği bir dünyaya götürecek!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com/ Detay- Aylardır tanıtımı yapılan ve özellikle Ebru Şahin hayranları tarafından büyük bir heyecanla beklenen Destan dizisi nihayet yarın akşam ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. ATV’de yayınlanaca dizinin ilk bölüm özeti geldi. Son derece büyük bir prodüksiyon olan Destan, izleyicileri daha önce şahit olmadıkları bir döneme götürecek.

Hercai dizisinde elde ettiği başarıdan sonra Destan gibi çok büyük bir projeyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Ebru Şahin’in başrolünde yer aldığı dizi belli ki destan yazacak. Dizinin aylardır yapılan tanıtımı ve tanıtımlardaki sahnelerde Ebru Şahin’in performansı izleyicinin merakını iyice artırdı.

Ebru Şahin’li Destan izleyiciyi daha önce hiç görmediği bir dünyaya götürecek! 5

Bozdağ Film tarafından çekilen ve yüksek bütçesiyle dikkat çeken Destan yarın akşam ilk bölümüyle ilk sınavını verecek. Destan’ın ilk bölümünde şunlar olacak:

8. yüzyılda, Orta Asya’da, İslam’ın henüz kucaklamadığı topraklarda vahşi bir çağ hüküm sürmektedir. Bu siyasi şartlarda, Gök Hanlığı’nın ulu kağanı Alpagu Han, başkaldırmasından kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu’nun kızını, çolak ve topal oğlu Batuga’ya gelin almaya karar verir. Ailesini toplayıp kız istemek üzere Batı Gök Kağanlığı’na doğru yola çıkar. Ancak yolda onları çok büyük bir tehlike beklemektedir: Çocukluğundan beri intikam ateşi ile yanan Dağ savaşçısı Akkız!

Özellikle Ebru Şahin’in yer aldığı aksiyon sahneleri, başarılı kostümleriyle dikkat çeken dizi bugüne kadar izleyicinin hiç alışkın olmadığı bir dönemde geçiyor. Türklerin müslümanlığı kabul etmeden önceki dönemini yansıtan dizinin, izleyicilerin milli duygularını canlandırması bekleniyor.

Ebru Şahin’li Destan izleyiciyi daha önce hiç görmediği bir dünyaya götürecek! 6

Son derece zor bir prodüksiyon olan Destan, çok yoğun bir araştırma ve çalışmanın sonucu. Dizinin çekimleri için Bozdağ Film Platosu’nda 20 bin metrekare alanda, döneme ait Asya Türk mimarisine uygun şekilde Gök Hanlığı Sarayı ve bahçeleri inşa edildi. Gök Hanlığı Sarayı dahilinde Beykoz Kundura Fabrikası’nda 4.500 metrekare kapalı alan içerisine saray kabul odası ve hanedan üyeleri için yaşam odaları yer aldı.

Döneme ait 5.300 adet aksesuvar, eşya, kılıç, mızrak, kalkan ve obje üretilirken oyuncular için 125 adet, yardımcı ve diğer oyuncular için de toplam 8.115 parça kostüm hazırlandı. Destan dizisi kamera arkası ekibi 235 kişiden oluşurken, dizinin birinci bölüm çekimlerinde 4 bin 500 yardımcı oyuncu görev aldı.