Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Emre Bulut Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Emre Bulut Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Emre Bulut, 15 Kasım 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusu.

Adı: Emre Bulut
Doğum Tarihi: 15 Kasım 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.83 m.
Kilosu: 72 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/emrbult/
Evcil Hayvanları: Kedileri var.

Emre Bulut Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Lise yıllarından itibaren oyuncu olmanın hayalini kuruyordu. “Üniversitede tiyatro bölümüne girmek istemiştim. Bazı engeller yüzünden olmadı ve içimde kaldı. Eğitim almadan da ajanslara başvurmak istemedim. Önce oyunculuk eğitimi aldım.”

Eğitim hayatı: Akademi 35Buçuk’ta temel oyunculuk eğitimini bitirdikten sonra yine Akademi 35Buçuk’ta farklı yönetmenlerden kamera oyunculuğu eğitimi aldı. Farklı atölyelere katıldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2016 yılında, ‘Kış Güneşi’ dizisinde canlandırdığı ‘Burak’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Seven Ne Yapmaz’ dizisinde canlandırdığı ‘Hikmet’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İlk sinema filmi: Hira Evren Işık/ İblis: Esir-i Beden

İş hayatına bakışı: Daha önce çeşitli reklam filmlerinde yer aldı ancak ilk dizi deneyimi olan Kış Güneşi  ile dizilerin çok farklı olduğunu gördü. “Reklam çekimlerinde bir sahne olmayınca tekrar çekiliyordu. Dizide ise ilk şaşırdığım şeylerden biri buydu. Olmadığı zaman bir kelimeyi yanlış söylediğimde, sahnenin baştan çekileceğini düşünüyordum ama hata yaptığımız repliği baştan alarak, kaldığımız yerden devam ediyorduk. Buna hemen alışamadım Kamerada büyük bir matematik var. O matematiğe alışmak biraz zaman alıyor. Teknik terimleri bilmiyordum onları öğrendim. Direk keşke ben oynasaydım değil de, yer alsaydım dediğim bazı projeler oldu tabiiki . Hababam Sınıfı’nın büyük hayranıyım. Her filmini en az 10 kere izlemişimdir. Orada ki bir karakteri oynamak o ambiyansı bozmak istemem. Ama aralarında olmayı çok isterdim. Günümüzde bakarsam en çok Game of Thrones’ta ki Kral Joffrey rolü, ucu bucağı olmaması dolayısıyla beni çok cezbeden rollerden biri.

Kariyer planı: Dizilerde karakterizasyonun oyuncunun performansında çok etkili olduğunu düşünüyor.  “Burada da iş senaristlere düşüyor elbette.  Senarist hayalinde oluşturduğu karakteri yazıyor ve size temel olarak bunu aktarıyor. Bir yerden sonra o karaktere gerektirdiği şekilde yeni şeyler katmak oyuncunun elinde. Bununla birlikte o karakter daha da gerçek oluyor. Tabi ki çalışmak istediğim senarist ve yönetmenler var. Ancak şu aşamada benim tek düşündüğüm senaryo ve karaktere benim ne katabileceğim ve istenenin en iyisini verebilmem.”

Gelecek Hayali:  Oyunculukta kalıcı ve unutulmaz olmak istiyor. “Her zaman sevdiğim işi yapabilmek en büyük hayalim. Bir söz vardı. ‘ Sevdiğiniz işi yapıyorsanız bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.’ Karakter oyuncusu olmak istiyorum. Uç karakterleri canlandırmak. Bu işte kalıcı ve unutulmaz olmak en büyük hayalim ve amacım.”

Emre Bulut Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hangi filmden etkilendi: Leon filminden ve Natalie Portman’ın oyunculuğundan çok etkilendi. “ O yaşta böyle bir oyunculuk gerçekten çok etkileyici.”

Ne tür kitaplar okur: Özellikle Nazım Hikmet şiirlerini okumayı seviyor. “Benim için Albert Camus’nün ‘Yabancı’ sı başucu eserleri arasında en kıymetlilerden. Tekrar tekrar bakarım.”

Ne tür müzik dinler: Kulağına hoş gelen her şeyi dinliyor. “Arabesk, türkü, rock, klasik ne olursa dinlerim, bir tarzım yok müzik konusunda.”

Doğa ile ilişkisi: Doğada olmayı ve hayvanları çok seviyor. “2 kedim var. Küçüklüğümden beri hayvanları çok sevmişimdir. Köpeğim de oldu. Ördek de baktım. Maymun ve papağan da bakmak isterdim.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021/2022- Alparslan: Büyük Selçuklu/ Afşin Alp

2021- Hekimoğlu/ Berk

2021- Menajerimi Ara/ Osman

2020- Afili Aşk/ Ömer

2019- Elimi Bırakma / Ersoy

2019- Kızım

2018- Vatanım Sensin

2017- Seven Ne Yapmaz / Hikmet

2016- Kış Güneşi / Burak

SİNEMA FİLMLERİ

2022- Komutan/ Üsteğmen Yaman

2022- Allah Yazdıysa Bozsun/ Sercan

2019- İblis: Esir-i Beden

SANAT YÖNETMENLİĞİ YAPTIĞI FİLMLER

2012- Son Sevişme (Kısa Film)