Ana sayfa Sosyal Medya Güldüren itiraf! Miray Daner ve Birce Akalay, Kuş Uçuşu dizisinin adını ve o kelimeleri söyleyememiş!

Güldüren itiraf! Miray Daner ve Birce Akalay, Kuş Uçuşu dizisinin adını ve o kelimeleri söyleyememiş!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kuşkusuz son günlerin en çok konuşulan dizisi Kuş Uçuşu oldu. Netflix için geçtiğimiz yıl çekilen dizi, 3 Haziran’da yayınlanmıştı. Netflix’in iddialı yapımı çekilirken, setten çok fazla bilgi de çıkmamıştı. Bir televizyon kanalında Z ve X kuşağı arasındaki çatışmanın anlatıldığı bir dizi olduğu biliniyordu ancak bu kadar ön plana çıkacağını kimse düşünmemişti!

Birce Akalay, İbrahim Çelikkol ve Miray Daner’in başrolünde oynadığı dizi, giderek daha etkin bir hale dönüşen ve kuşaklar arası çatışmayı da arttıran sosyal medya kullanımını da içine alan konusuyla ilgi çekti. Genç kuşağın başarılı oyuncularından Miray Daner, dizide Z kuşağı Aslı karakteri ile çok başarılı bir oyunculuk sergiledi.

Bugüne kadar izlediğimiz dizilerdekinden çok farklı bir karaktere hayat veren Miray Daner, görünürde normal bir kişi gibi dursa da saplantılı ve takıntılı bir kişilik olan Aslı karakteriyle elinden telefonu düşürmeyen ve sahte hesaplarla gündem oluşturan hikayesiyle Kuş Uçuşu dizisinin de dikkat çeken ismiydi.

Birce Akalay ise deneyimli, temkinli, kimi zaman sert, kararlı ve dik duruşlu, sorumluluk sahibi bir X kuşağı televizyoncu olarak çok başarılı bir oyunculuk sergiliyor dizide. Lale Kıran karakteriyle beğeni toplayan oyuncu, geçtiğimiz günlerde Miray Daner ile katıldıkları Onedio’nun Youtube kanalında diziyle ilgili soruları yanıtladı.

“Kuş uçuşu seti nasıldı? Klasik bir set anısı alsak!” şeklindeki bir soruya Miray Daner ile verdikleri yanıt ise çok şaşırttı. Oyuncuların öncelikle dizinin ismini söylemekte çok zorlandıklarını itiraf ettikleri o anlarda kahkaha dolu bir sohbet gerçekleşti.

Birce Akalay, bazı sözcükleri sette oyuncu arkadaşlarıyla birlikte telaffuz etmekte çok zorlandıklarını anlattı. “Kuş Uçuşu, pesketaryan mangal, bu bir bilişim suçudur. Böyle bir takım sözler var ve bizim sette asla söyleyemediğimiz şeyler” diyen oyuncu, şöyle devam etti: “Bu bir bilişim suçudur İbrahim Çelikkol tarafından söylenemedi, pesketaryan mangal benim tarafımdan söylenemedi, Kuş Uçuşu hiç birimiz tarafından söylenemedi.”

(Pesketaryan ne demek? İtalyanca pesce; “balık” ve İngilizce vegetarian; “vejetaryen” kelimelerinin birleşmesiyle türediği düşünülen pesketaryenizm, balık ve diğer deniz ürünlerinin tüketildiği bir vejetaryen beslenme tarzıdır.
Pesketeryanlar büyük ve küçük baş hayvanların etleri kadar kanatlı kümes hayvanlarını da yemiyor. Ancak diğer vejetaryenlerden ayrıldıkları nokta beyaz eti tamamen hayatlarından çıkarmıyor oluşları. Zira pesketaryenler balık ve deniz ürünlerini beslenmelerine dahil eden kişiler.”

Sohbetin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz…