Ana sayfa Dizi Haberleri ‘En İyi Dizi’ ödülü için heyecan dorukta! Bakın hangi diziler aday oldu?

‘En İyi Dizi’ ödülü için heyecan dorukta! Bakın hangi diziler aday oldu?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ekranda her akşam birbirinden iddialı diziler reyting mücadelesi veriyor. Ünlü yıldızların rol aldıkları, güçlü hikayeleri olan, alternatif konularıyla izleyiciyi çekmeye çalışan yapımlar, her hafta reytinglerde kıran kırana bir savaş vermekte. Bu mücadele, sadece reytinglerde değil, son yıllarda sosyal medyada da sürüyor.

Hepsi özenle hazırlanan, aylarca üzerinde çalışılan, oyuncu kadroları titizlikle kurulan dizilere yapımcılar yatırım yaparken, kanallar da diziler adına riskler alıyor. Sezon boyunca süren zorlu mücadelede reytingleri en yüksek diziler ekranda kalmaya devam ederken, binbir emekle hazırlanan pek çok dizide yerine başkalarına bırakıyor.

Son yıllarda dizilerimizin pek çok ülkede ilgi görmesi ile birlikte yurtdışına satışlarda da giderek artan bir süreç yaşanıyor. Türkiye’de üretilen diziler, artık bir dönemin Brezilya dizileri gibi dünyanın pek çok ülkesinde ilgiyle izlenirken, oyuncularımızın şöhreti de ülke sınırlarını aşıyor.

Bu arada dizilerimiz, yurtdışında da kimi ödül törenlerinde aday oluyor, hatta farklı kategorilerde ödüllerle dönüyorlar. Bir de Türkiye’de yapılan ve çeşitli kurumların öncülüğünde düzenlenen törenler var ki onlar da heyecan yaşatıyor.

'En İyi Dizi' ödülü için heyecan dorukta! Bakın hangi diziler aday oldu? 7

Bu yıl 48. kez düzenlenecek olan ve Pantene markasının sponsorluğunda gerçekleşecek Altın Kelebek için ‘En İyi Dizi’ adayları belirlendi. 4 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde finale kalan diziler şunlar oldu:

1- Alparslan Büyük Selçuklu
2- Camdaki Kız
3- Kardeşlerim
4- Kuruluş Osman
5- Masumlar Apartmanı
6- Sadakatsiz
7- Teşkilat
8- Üç Kız Kardeş
9- Yargı

2. tur oylamasının devam ettiği ödül töreninde hangi dizinin yılın en iyi dizisi olarak seçileceği şimdiden merak konusu…