Ana sayfa Dizi Haberleri Attığı farka bakın! Tuzak dizisinin reytingi hüsran ama sosyal medyadaki sıçrama muazzam!

Attığı farka bakın! Tuzak dizisinin reytingi hüsran ama sosyal medyadaki sıçrama muazzam!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – tv8 ekranlarında bu hafta 2. bölümü yayınlanan Tuzak dizisi için umutlar hala yüksek. Başrollerinde Akın Akınözü ve Bensu Soral’ın yer aldıkları dizi, uzun bir hazırlık döneminin ardından başladı. Aynı zamanda Talat Bulut gibi usta bir isim ile Rıza Kocaoğlu gibi her rolüyle konuşturan bir oyuncu da kadroda yer almakta. Dizi, hikayesiyle izleyenlerin beğenisini toplarken, istenen izleyiciye ulaşamamış olmak ise can sıkıcı oldu!

Kanalın çok konuşulacak bir dizi olarak gündeme getirdiği Tuzak için en büyük kozu Akın Akınözü. Zira oyuncu, Hercai dizisi ile yerli izleyicinin yanı sıra hatırı sayılır çoğunlukta bir yabancı izleyici hayranına da sahip! Bunu daha dizi başlamadan Tuzak için yapılan yorumlarda bile görmek mümkündü! Farklı dillerde oyuncuyla ilgili yorumlar, yeni dizisine olan heyecan dikkatleri çekmişti.

Akınözü’nün Hercai ile birlikte daha sonra oynadığı Kaderimin Oyunu dizisinin yurtdışı satışlarının iyi gitmesindeki en büyük etken de yine kendisi olmuştu! Yadsınamayacak bir ilgiyle farklı ülkelerden hayranlık duyulan oyuncunun yeni dizisi, ne yazık ki 2. bölümüyle de reytinglerde yüzleri güldürmedi!

Attığı farka bakın! Tuzak dizisinin reytingi hüsran ama sosyal medyadaki sıçrama muazzam! 8

Tüm kişiler kategorisinde 14. sırada yer alabilen dizi, AB grubunda beşinci, ABC1’de ise sekizincilik elde etti. Hiçbir kategoride ortalama reytingleri yakalamadı ama sadık bir izleyici grubu oluşturdu. Onlar sayesinde de sosyal medyada günün en çok konuşulan dizisi olarak tablonun ilk sırasına yerleşti!

Adba tarafından yapılan ölçümlemede, 26 Ekim akşamı Tuzak dizisi, rakiplerine çok büyük bir fark atmış görünüyor! En yakın rakibi Bir Peri Masalı’nın 23 bin 900 sosyal medya paylaşımına konu olduğu akşam, tam 123 bin 800 paylaşımla gündeme geldi!

Attığı farka bakın! Tuzak dizisinin reytingi hüsran ama sosyal medyadaki sıçrama muazzam! 9

3. sırada Gecenin Ucunda, 4. sırada Kuruluş Osman, 5. sırada Hayat Bugün ve 6. sırada ise O Kız dizisi yer alıyor.

Aynı akşam 6 dizinin birden ekrana geldiği düşünülürse, pastadan çok fazla pay sahibi olması, Tuzak dizisinin reytinglerinin de düşük kalmasına neden oluyor olabilir! Kanalın stratejik bir hamle yapıp diziyi başka bir güne alarak yeni bir şans vermesi de ihtimal! Ancak böyle giderse, sosyal medya desteği de diziyi pek kurtaracak gibi görünmüyor! Fakat sosyal medyada çok konuşulması, diziye farkındalığı arttırması nedeniyle önümüzdeki haftalarda izleyici çekmenin de bir başka yolu…