Ana sayfa Sinema Engin Altan Düzyatan diziden sonra Babamın Kemanı ile etkileyecek

Engin Altan Düzyatan diziden sonra Babamın Kemanı ile etkileyecek

tarafından sule sule
Babamın Kemanı - Engin Altan Düzyatan

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Belçim Bilgin’in yer aldığı film Netflix’te izleyiciyle buluştu. Film kısa sürede büyük bir izlenme oranı yakaladı.

Halen TRT 1’de yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizinin başrolünde yer alan Engin Altan Düzyatan’ın başrolünü Belçim Bilgin’le paylaştığı Babamın Kemanı isimli film üç gün önce Netflix’te gösterime girdi. Film kısa sürede büyük bir izlenme başarısı elde etti.

Yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu’nun üstlendiği Babamın Kemanı filmi üç gün içinde tüm dünyayı kapsayan filmler arasında birçok güçlü rakibi geride bırakarak sekizinci sıraya yükseldi. 27 ülkede de en çok izlenen film oldu.

Engin Altan Düzyatan diziden sonra Babamın Kemanı ile etkileyecek 2

Babamın Kemanı tüm ülkeler listesinde ikinci sıraya yükselen ve başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Kağıttan Hayatlar ile yedinci sırada yer alan ve Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı 7. Koğuştaki Mucize’den sonra Netflix’teki en çok izlenen Türk yapımı unvanını elde etti.

Filmin bu başarısı, reyting rekorları kıran Diriliş: Ertuğrul’dan sonra rol aldığı Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı ile yeniden ekrana dönen Engin Altan Düzyatan’ı yeniden öne çıkarttı. Yüksek bütçeler harcanarak çok büyük iddiayla gelen Barbaroslar dizisinin reytingleri istenilen noktada olmasa da yine de geniş bir izleyici grubunu etkiliyor.

Engin Alttan Düzyatan’ın dünyaca ünlü bir keman virtüözü olan Mehmet Mahir’i canlandırdığı filmin konusu şöyle: Bir konser için yurtdışından İstanbul’a gelen Mehmet Mahir, yıllardır görmediği kardeşi Ali Rıza ile karşılaşır. Kızı Özlem ile yaşayan Ali Rıza uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşer. Bu zamansız kayıp sonucu amcasından başka yakını kalmayan Özlem ve yeğeniyle daha önce bağ kurmamış olan Mehmet Mahir bir süre aynı evde yaşamak zorunda kalır. Yapmaları gereken şey bu sürede birbirlerine tahammül edebilmektir.