Ana sayfa Sosyal Medya Eski menajerinin açtığı davayı kaybeden Elçin Sangu isyan etti: Yeter, daha fazla susmayacağım!

Eski menajerinin açtığı davayı kaybeden Elçin Sangu isyan etti: Yeter, daha fazla susmayacağım!

tarafından zk zk

Daha önce başka dizilerde rol almış olsa da Elçin Sangu’nun kariyerinde adeta bir dönüm noktası olan dizi Kiralık Aşk idi. Barış Arduç ile başrolünde oynadığı dizinin ardından büyük bir üne kavuşan Elçin Sangu, uzun süredir eski menajeri ile davalıktı.

Sangu’nun eski menajeri Başay Okay, 2016 yılında oyuncu hakkında, yaptıkları sözleşmeye uymadığı için tazminat davası açmıştı. 5 yıl sonra bu dava sonuçlandı ve Elçin Sangu, Başak Okyay’ın açtığı davayı kaybetti. Okyay, haksız yere feshettiği sözleşme nedeniyle açtığı davadan yüklü miktarda tazminat almaya hak kazandı.

Buna göre Mahkeme, Elçin Sangu’nun Başay Okyay’a 100 bin dolar ve 2 milyon 378 bin TL’yi ödemesine hükmetti! Ayrıca dava tarihinden itibaren işleyen yasal faizin de ödenmesini istedi.

Eski menajerinin açtığı davayı kaybeden Elçin Sangu isyan etti: Yeter, daha fazla susmayacağım! 9

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Başay Okyay’ın mahkemeye sunduğu dava dilekçedeki ayrıntılar ise dikkat çekmekte. Okyay, Elçin Sangu’ya bir abla gibi yaklaşarak oyunculuk konusunda verdiği desteklere karşın sözleşmeye ve ahde vefa ilkesine aykırı davrandığını iddia etti. Okyay’ın dilekçesi şöyle…

“Oyuncu Elçin Sangu 31 Aralık 2015 tarihinde noterden ihtarname çekerek ‘Ajans-Sanatçı Sözleşmesi’ni tek taraflı ve haksız olarak feshetti. Aramızdaki güven ilişkisine dayalı olarak abla şefkatiyle Elçin Sangu’ya yaklaştım. 2012 yılında sadakate dayalı bir sanatçı sözleşmesi yaptık. Elçin Sangu’ya iş bulabilmek için bağlantılarımı kullandım.

Sangu’nun imzaladığı tüm iş sözleşmelerine kefil oldum. Elçin Sangu’ya oyunculuk ve kamera önü oyunculuğu eğitimi verdim, onu prova ve çekimler için hazırladım. Elçin Sangu’ya bir abla gibi kol kanat gerip, kendime gelen teklifleri de Elçin Sangu’yla ilgilenebilmek için kabul etmedim.

Tüm bu fedakarlıklara rağmen onayımı almadan Gaye Sökmen Ajansı’yla görüştü. 31 Aralık 2015 tarihinde de sözleşmeyi feshetti ve başka ajansa çalışmaya başlayan Elçin Sangu hem sözleşmeye hem de ahde vefa ilkesine aykırı davrandı.” Başay Okay, 100 bin dolarlık cezai şart ücreti ve bunun yanı sıra mahrum bırakılan kazanç payının hesaplanması talebinde bulunmuştu.

Eski menajerinin açtığı davayı kaybeden Elçin Sangu isyan etti: Yeter, daha fazla susmayacağım! 10

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Elçin Sangu ise eski menajeri Başak Okyay’ın iddialarına “Ben kendim ayrılmak istemedim. Kendisi beni yanına çağırarak “Ben sana yetemiyorum” dedi ve ayrılmak istedi. Biz ağlayarak ayrıldık. Dosyada buna ilişkin bana attığı bir mesaj bulunuyor. Bu yönde tanık beyanı var.

Kendisi ertesi günü mail atarak “100 bin TL verirsen çok iyi olur maddi durumum iyi değil” dedi. Beni menajer Gaye Sökmen’e eliyle götüren kendisidir. Anlaştığım firmalarla yazışma dışında hiç bir ilgisi yoktur. Yaptığı işlemler bağlayıcı değildir. Tüm olaylar sonunda mahkemelik haline geldik” iddiasında bulundu.

Tarafları dinleyen mahkeme, davayı karara bağladı ve Elçin Sangu’nun eski menajeri Başay Okay’a cezai şart bedeli olarak 100 bin dolar ve kazanç kaybı için 2 milyon 378 bin TL’yi dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Mahkeme sonrası Elçin Sangu ise sürecin devam ettiğini ve karara itiraz edeceğini belirtti. Ayrıca instagram hesabından da oyuncunun daha sonra yaptığı bir paylaşım dikkatlerden kaçmadı. Sangu, ‘Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama artık yeter! Bugüne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım! Bu da hepinize açık davetimdir. Sevgiler…’ notuyla aşağıdaki paylaşımı yayınladı…

Eski menajerinin açtığı davayı kaybeden Elçin Sangu isyan etti: Yeter, daha fazla susmayacağım! 11