Ana sayfa Dizi Haberleri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz atv’ye mahkum, başka bir kanala geçemez! İşte nedeni!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz atv’ye mahkum, başka bir kanala geçemez! İşte nedeni!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yedinci sezonu başlayamadı. Dizinin yapımcısı ile atv yönetimi arasında yaşanan sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle kriz çıktı… Bu kriz ekrana da yansıdı ve geçtiğimiz hafta yayınlanması beklenen 200. bölüm izleyicilerle buluşamadı.

atv’de yedinci sezonu çok etkili bir şekilde başlaması beklenen diziye, 12 yeni oyuncu da katıldı. Uğur Yücel, Levent Ülgen, Nurseli İdiz ile Eren Vurdem gibi isimlerin de yer aldığı yedinci sezonda, hikayede de büyük değişiklik yapıldı. Heyecanla beklenen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekibi ile atv yönetimi arasındaki krizin detaylarını gazeteci Ali Eyüboğlu anlattı.

Magazin Noteri isimli youtube programını hazırlayan, Milliyet gazetesinde köşe yazıları yazan Ali Eyüboğlu para krizi çıktığını iddia etti.

Twitter’dan kendisindeki bilgileri paylaşan Ali Eyüboğlu, yapım şirketi BVB’nin yeni ve eski oyuncular için zam istediğini ve atv’nin bunu kabul edince çekimlerin başladığını, ancak sözleşme imzalanamayınca yapımcının yeni bölümü teslim etmediğini yazdı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ilk olarak Raci Şaşmaz’ın yapımcılığında başlayan bir projeydi. Ancak Şaşmaz, inşaat işlerinde batınca bunun olumsuz yansıması diziyi de çekilemez noktaya getirdi. Bu nedenle de 124. bölümden sonra oyuncuların sözleşmesini atv iç bünyeye aldı ve iç yapım olarak diziyi hazırladı.

Raci Şaşmaz’ın inşaat davasında mağdurlardan birisi olduğunun ortaya çıkması ve yeniden diziyi kendisine almak istemesi sonrasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, BVB Yapım tarafına geçti. BVB’nin sahibi de Bahadır Özdener görünüyor.

Ali Eyüboğlu, Magazin Noteri programında dizinin bu sezon sete geç çıkan yapımlardan birisi olduğunu hatırlattı ve bazı ayrıntılar paylaştı.

“Yeni bir şirket kuruldu BVB Yapım. Bahadır Özdener görünüyor kağıt üzerinde, Raci Şaşmaz arkada var mı, yok mu bilmem. Taraflar arasında 1 aylık görüşme sürdü. atv, yapım şirketinin zam teklifine ‘evet’ dedi. Bunlar da sete çıktılar, çekimleri yaptılar. Ne zaman ki salı günü oldu, kaset teslim edilecek. atv sözleşmeyi imzalamadı. Çünkü atv’nin elinde koz var. Oktay Kaynarca’dan tut da tüm başrol oyuncuların sözleşmesi atv ile… Yani bugün Bahadır Özdener, diziyi Star’a geçirecek olsa, başrol oyuncularını geçiremez. Onlar orada kalır. Bütün ekip orada kalır. atv diziyi devam ettirebilir mi? Davul birinde, tokmak birinde olunca atv ile yapımcı restleşti. Bahadır Özdener yayın bandını göndermedi.”

Yeni sezonda diziye 12 yeni karakter katıldı. Ünlü isimlerin de yer aldığı bu isimlerden sonra BVB Yapım tüm ekip için zam istiyor. Ancak atv şimdilik sözleşme imzalamadan diziyi yayınlamak arzusunu taşıyor.

Ali Eyüboğlu, dizinin akıbetinin ne olacağı konusunun 3-4 gün içinde çözümlenmesinin beklendiğini yazdı.

Dizinin başka bir kanala geçiş yapamayacağını bu durumda hukuki sürecin başlayacağını hatırlatan Ali Eyüboğlu, dizideki yapılanmanın Türkiye’de eşi benzeri olmadığını ifade etti.