Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Esra Kılıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Esra Kılıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Esra Kılıç, 12 Mart 1991 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Esra Kılıç
Doğum Tarihi: 12 Mart 1991
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 60 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/kilicesra/

Esra Kılıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Oyuncu olmaya İlkokulda karar verdi. “İlkokul yıllarımda oyunun adını tam hatırlamıyorum ama Uyku Perisini oynamıştım. Uyumayı da en sevdiğim zamanlardı. O zamanlar oyuncu olmak istediğime karar verdim. Çok içine kapanık bir çocuktum. Bir gün tiyatro öğretmeni geldi ve oyun çalışmaya başladık. Sahnede olmak çok hoşuma gitti. Çekingenliğim ortadan kayboldu ve kendimi çok iyi hissettim. Ve o iyi hissettiğim yerde olmak istedim hep. Yolculuğum böyle başladı.”

Eğitim hayatı: . Saint Benoit Fransız Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladı. Mutfak Sanatları Akademisi nde Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı. Sonrasında Beykent Üniversitesi GSF Oyunculuk bölümünden 2016 senesinde mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Aslında ilk ilgisini çeken meslek arkeolojiydi ama bu ilgi uzun sürmedi. İlkokul ikinci sınıfta tiyatro öğretmeniyle tanışması hayatının akışını değiştirdi. “Bende o an bir ışık yandı ve bir daha da hiç sönmedi. Sanatın bir dalıyla ilgileneceğim kesindi çünkü aynı zamanda resim de yapıyordum. Ama oyunculukla ilgili kararımı Saint Benoit’da verdim. Oyunculuk serüveni böyle başladı, sonra da konservatuara başladım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına oyunculuk eğitimi devam ederken 2013 yılında, ‘Çalıkuşu’ dizisinde canlandırdığı ‘Nadide’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İçerde’ dizisinde canlandırdığı ‘Fulya’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal:  Oyunculuktan arta kalan zamanlarında her zaman. Yeni bir şeyler öğrenmek, deneyimlemek istiyor. “Yeni deneyimler müthiş bir duygu bence, hem zihinde hem de beden de… Varoluş sebebimiz bu zaten, tüm bu bilgi ve deneyimlerin toplamından oluştuğumuzu düşünüyorum. Hal böyle olunca da nefes aldığımız son güne kadar öğrenecek bir şeyler hep vardır.  Bazen ne istediğini bulursun, bazen de ne istemediğini… Spor branşlarını denemeyi çok seviyorum, kickbox yapıyorum. En son okçuluk denedim. Her bilgi her deneyim bir katman oluşturuyor insan zihninde ve bu katmanlar derinliği de belirliyor. Bilinmeyen renklerin derinlerde olduğunu düşünüyorum. Sığ; herkesin gördüğüdür, merak uyandırmaz, heyecanlandırmaz…”

Düşünce yapısı: Oyuncu olmasaydı eğer yine hayal gücünü kullanabileceği bir meslek seçeceğini düşünüyor. “Oyuncu olmasaydım ne olurdu bilmiyorum ama mutlaka yaratıcılık gerektiren, özgür olduğum, kendimden de bir şeyler katarak üreteceğim bir iş yapardım. Oyun alanı olmalı yapılan işin, fikrini kattığın, dokunduğun, durup bakabileceğin ve baştan yapabileceğin…  Mesela 1,5 yıl aşçılık yaptım. Oyuncu olmasaydım pastacı olabilirdim, çok yaratıcı bir süreç bence.“

Mutluluk kaynağı: Günümüzde sanata duyulan ilgiden mutluluk duyuyor. “Benim gördüğüm kadarıyla özellikle gençlerin büyük bir kısmı sanatla çok ilgili, başka bir kesim değil ama azımsamamak lazım. Pandemi öncesi birçok tiyatro oyununa bilet bulmak imkansızdı mesela. Bu gerçekten güzel bir şey.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu hayatında çok sevdiği ve tutkulu olduğu bir yere koyuyor. “Mesleğinizi eşinizi seçer gibi seçin derler ya, tüm hayatım boyunca benle olmasını istiyorum ben de. Bir oyuncuda mimik ve vücut dili oldukça önemli, vücudunu, mimiklerini nasıl kullanacağını, bilmelisin oyuncu olarak. Ekrandayken en doğal haliyle bunu yansıtabilmek önemli. Başka bir karaktere bürünmek, canlandırmak, başka zamanlarda olmak çok keyifli. Ve bunun izleyiciler tarafından takdir görmesi elbette. Zor yanları tabii var. Mesela aksiyon sahnelerinde sıcak havalarda özellikle zorlanabiliyoruz, ya da içinde hayvan olan sahneler de zorlayıcı olabiliyor. Aslında dışardan göründüğü kadar kolay değil bu işler. Bütün bir ekibin çok büyük emeği oluyor. Ama ben genelde iyi yanlarını düşünüp, tolere ediyorum zorlukları kafamın içinde.”

Esra Kılıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı:  Dizi ve sinema projelerinde özellikle oynarım yada oynamam dediği bir karakter yok. İçine sinen her karakteri canlandırabilmek istiyor. “Kamera karşısına geçmeden önce uyguladığım belli ritüellerim yok. Sadece genel olarak kendime, fiziğime iyi bakmaya, pozitif olmaya çalışıyorum.  Ben oyuncuyum içime sinen, doğru olduğuna inandığım, kendimi iyi hissettiğim, her rolü canlandırabilirim. Ama şunu gerçekten çok istiyorum, Ülkemizde maalesef güçlü kadın karakterlerin başrol olduğu iş yok diyebiliriz. Ve artık ben kadınların da güçlü olduğu, erkeklerin arkasına sığınmadığı karakterlerin olduğu işler görmek istiyorum. Türkiye’de kadın hikayesi olan güzel bir aksiyon filmi çekilsin, ve gerçekten hem çok kadınsı, hem çok güçlü bir kadını canlandırabileyim. Bunun dışında da romantik-komedi ya da gençlik işinde oynamayı da istiyorum.”

Gelecek Hayali:  Oyunculukta hedeflerine ulaşmak diye bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyor. “Hayal ettiğim bazı şeyleri başardım. Bazıları da başarılmak üzere hedeflerimin arasında. En kısa zamanda gerçekleştirmek istiyorum.”

Oyuncu olmak isteyenlere ne tavsiye eder?  Oyuncu adaylarına, muhakkak oyunculuk eğitimi almalarını öneriyor. “Oyuncu olmak isteyenler bu yolculuğa sadece  ünlü olmak için değil de iyi bir oyuncu olabilmek için çıkmalılar. kendilerini sürekli geliştirmeleri onlar için çok iyi olacak, ben de bunu yapmaya devam ediyorum hala. Mesela daha birkaç ay önce, karantinadayken bir piyano aldım ve onu çalmaya çalışıyorum, öğreniyorum kendi kendime. Gelişmek yenilenmek çok önemli bu sektörde.”

Kaygıları: Sanat dünyasında bir şeyleri değiştirme şansı olsaydı eğer, daha yenilikçi, daha çok gençlere fırsat verilen, yeni yüzlere, yeni yeteneklere, fikirlere açık olabilen bir sektör yaratmayı istediğini belirtiyor. “Böyle böyle zenginleşiyor bir şeyler. Şimdilerde değişmeye ve yenilenmeye başladık biraz biraz. Umarım daha fazlası olur. Sürekli aynı şeylerin tekrar olunmasıyla gelişmek pek mümkün görünmüyor. Ama yenilikçi ve açık olmaya devam edersek daha çok ilerleyeceğiz diye umut ediyorum. Yeni hikayeler göreceğiz. İzleyici de anladığım kadarıyla bunu istiyor.

DİZİLERİ

2021/2022 -Destan / Mei Jin

2020- Payitaht: Abdülhamid / Diana

2017- İçerde /  Fulya

2016/2017- Seviyor Sevmiyor / Vera

2013/2014- Çalıkuşu /  Nadide

2009/ Uygun Adım Aşk / Canan

TİYATRO OYUNLARI

2015/2016- Pera’daki Hayalet