Ana sayfa Sinema Gerilim filmi sevenlere… Uluslararası ödüllü Türk filmi Sarmaşık Netflix’te!

Gerilim filmi sevenlere… Uluslararası ödüllü Türk filmi Sarmaşık Netflix’te!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix, çok başarılı bir Türk filmini gösterime soktu. Bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok ödül kazanan Sarmaşık, Netflix’te izleyicinin karşısına çıktı.

Yönetmenliğini Tolga Karaçelik’in üstlendiği Sarmaşık filmi, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde en iyi film, yönetmen, senaryo ve erkek oyuncu (Nadir Sarıbacak), 22. Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi yönetmen ve erkek oyuncu (Nadir Sarıbacak), 48. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu (Nadir Sarıbacak) ve yardımcı erkek oyuncu (Özgür Emre Yıldırım), 2015 East End Film Festivali’nde en iyi film ödüllerini kazandı.

Sarmaşık filmi ayrıca 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde yılın en başarılı erkek oyuncusu (Nadir Sarıbacak) ve yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu (Kadir Çermik) ödüllerine değer görüldü.


Yapımcılığını Bilge Elif Turhan’ın üstlendiği filmde Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş ve Özgür Emre Yıldırım rol alıyor. Bir gemide geçen film gerilim dolu sahneleriyle dikkat çekiyor.

2015 yılında çekilen filmde bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadele anlatılıyor.