Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gizem Güneş, 30 Kasım 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Gizem Güneş
Doğum Tarihi: 30 Kasım 1995
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.71 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Bir erkek kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/gunes.giz/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü, bir erkek kardeşi var. “Erkek kardeşimle ikiz kadar benzeriz. İkimizin de fiziksel yapısı babama benziyor. Ama tavırlarım ve karakterim anneme çekmiş. Beş kuşak İstanbullu’yum ama köken biraz karışık. Anneannem Şam’lı, Arap. Anne tarafından dedem Arnavut göçmeni. Babaannem ise Bulgaristan göçmeni. Epey karışık. Her taraftan farklı özellikler aldığımı düşünüyorum.

Çocukluk yılları: Çocukken oyuncu olmak istiyordu. Aynı zamanda yabancı dillere de büyük bir ilgisi vardı. “Bu nedenle lisede İngilizce eğitimi aldım, üniversitede de Fransızca eğitimi almayı tercih ettim. Kış çocuğuyum ama tamamen bir yaz insanıyım. Küçüklüğümden beri oyunculuk ve dansa büyük bir ilgim vardı. Ailem de, sağ olsunlar, hep bana destek oldular. Kendimi bildim bileli babam kamerasıyla benim her anımı kayda alırdı. Bu yüzden ben de hep kamera karşısında yeteneklerimi gösterme hayaliyle büyüdüm. Şimdi de hayallerimi gerçekleştiriyorum. Oyunculuk benim hep hayalimdi. Ailem ben daha çok küçükken beni bir cast ajansına yazdırmıştı. İlk reklam filmim beş yaşındayken çekildi. İlk dizim de on iki yaşında ‘Binbir Gece’ oldu. Ben de hem dans hem de oyunculuk adına eğitimler almaya başladım. Dört yıl bale eğitimi aldım, sonrasında iki yıl dans ve müzikal oyunculuğu eğitimleri ile devam ettim.

Eğitim hayatı: Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite okurken aynı zamanda oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: ‘Binbir Gece’ dizisini hayatının dönüm noktası olarak görüyor. “Küçük yaşta bir televizyon dizisinde oynamak, hayallerime giden yolda ilk adımımdı. Kanatsız Kuşlar dizisi de öyledir mesela. Hayatımda kararsızlık yaşadığım bir dönemde karşıma çıktı. Ve hayallerimden vazgeçmemem gerektiğini o zaman anladım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2007 yılında 12 yaşındayken ‘Binbir Gece’ dizisinde canlandırdığı ‘Buket Evliyaoğlu’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kanatsız Kuşlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Cemre’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kişilik özellikleri: Hareketli, enerjik, pozitif. “Kendimle barışık biriyimdir ama herkes gibi benim de bazı hoşlanmadığım özelliklerim var. Mesela her şeyi gereğinden fazla düşünen ve kafaya takan biriyim. Hatta o kadar çok düşünüyorum ki bazen neden bu kadar düşündüğüm üzerine bile düşünmeye başlayabiliyorum. Çoğunlukla hareketliyimdir, enerjik bir yapım var. Gezmeyi, insanları eğlendirmeyi, güldürmeyi severim. Ama bazı günler aşırı sakin olmayı tercih ediyorum. İlk görüşte soğuk bir insan gibi görünürüm ama beni tanıdığınızda samimiyetimi kesinlikle anlarsınız. Neşeli olmayı, insanları eğlendirmeyi seviyorum. O gün mutsuz da olsam, enerjilerini düşürmemek için çevreme bunu belli etmem. Herkes mutluysa ben de mutluyum. Gergin ortamlardan da bu yüzden uzak durmaya çalışırım.”

Sosyal: Boş zamanlarımda kedisi Kül’le oyun oynamayı çok seviyor. Seyahat etmekten de büyük keyif alıyor. “Boş vakitlerimde, kişisel bakımlarımı yapıyorum, kitap okuyorum, film ve dizi izliyorum. Bazı günler ise hiçbir şey yapmıyorum, sadece yatıyorum. Ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten hoşlanan biriyim. Eğlenmeyi ve gezmeyi çok seviyorum. Dans etmek en büyük keyfim. Denemek istediğim çok şey var, ekstrem sporları merak ediyorum. Yamaç paraşütü, bungee jumping gibi.”

Düşünce yapısı: Sektöre küçük yaşta girdi ve bu duruma avantaja çevirdiğini düşünüyor. “Kariyerimin ilk yıllarından bugüne değişen en büyük şey olgunluğum ve farkındalığım diyebiliriz. Bu mesleği yapmaya devam ettikçe hayata ve insanlara dair daha fazla farkındalık kazandığımı düşünüyorum. İletişim yeteneklerim artıyor, bunlar da beni olgunlaştırıyor.”

Kişisel Gelişim: Oyunculukta kendini geliştirmek adına birçok eğitim aldı ve almaya da devam ediyorum. “Zaten her set, o setin oyuncuları, yönetmenleri bile benim eğitim kaynağım. Ayrıca ileride İngilizce ve Fransızca bildiğim için yurtdışında da oyunculuk üzerine eğitim alıp kendimi daha çok geliştirmeyi istiyorum.

Mutluluk kaynağı: Şarkı söylemeye bayılıyor, müzik onun için olmazsa olmaz. “Konuşmamı duyan insanlar; ‘Senin sesin de güzeldir, şarkı söylesene’ diyorlar. Fakat güzel şarkı söyleyemiyorum. Bunun için eğitim almayı düşünüyorum hatta. Sesimi doğru kullanırsam söyleyebilirmişim gibi geliyor. Ama şu an bize bir şarkı söyle deseniz, kulaklarınızı tıkayın derdim.”

İlk sinema filmi: Murat Karamanoğlu / Moya Hitit Yıldızı

Hayata bakışı: Şu anki kişi oluşunda hayatına dokunan bütün insanların etkisi olduğunu düşünüyor. “Gizem Güneş oluşumda hayatıma girmiş, dokunmuş olan herkesin katkısı var. Şu ana kadar her yaşadığım iyi-kötü olay veya kurduğum ilişki beni ben yaptı diyebilirim. Ama en büyük katkı, daha çok küçük yaşlardayken yeteneklerimi keşfedip beni bu yönde yönlendiren, daima destekleyen ve beni sevgiyle büyüten ailemindir. Konu kardeşim, ailem olunca gözüm başka hiçbir şeyi görmez. Fedakarımdır.”

Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 12

İş hayatına bakışı: Oyunculuğa küçük yaşta, ‘Binbir Gece’ dizisi ile başlamayı şans olarak görüyor. “Türk televizyon tarihinde kült olmuş bir dizide oynamak benim için büyük bir şanstı. Usta oyuncularla çalışmak oyunculuğu küçük yaşta başlayan biri olarak benim için güzel ve unutulmaz bir deneyimdi. Hepsinden çok şey öğrendim. Setteki disiplinden tutun, oyunculuğa, teknik bilgilere ve daha da fazlasına. Oyunculukta kendimi geliştirmek adına bol bol gözlem ve araştırma yapıyorum, okuyorum ve eğitim alıyorum. Oyunculuk eğitimi almaya çok küçük yaşlarda başladım. Şimdi de okuyup, gözlemleyip ve oyuncu koçlarıyla çalışarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İzlediğim film ve dizilerden oyunculuğuna hayran olduğum insanları kendime örnek alıp kendime katkı sağlamaya çalışıyorum. Kendimi her karakterin oyuncusu olarak görmek istiyorum. Gizem Güneş dediklerinde insanların akıllarına tek bir tip gelsin istemiyorum. Gerçekten ‘oyuncu’ desinler istiyorum.”

Kariyer planı: Kariyerimde elde etmeyi arzuladığı birçok hedef var. “Fakat umuyorum ki hiçbiri beni tatmin etmez. Heyecanımı ve hayal kurmayı asla bırakmak istemiyorum. Bir oyuncuyu üretken kılan unsurlar bunlardır diye düşünüyorum çünkü. Süper kahraman filmlerinde oynamayı çok isterdim. Mesela; ‘Kedi Kadın’ rolü bana yakışırdı diye düşünüyorum, oynaması da çok keyifli olurdu. Her karakteri ayrı ayrı tatmak ve bu tadı insanlarla paylaşmak istiyorum.

Gelecek Hayali:  Gelecekteki en büyük hayali; Mesleğini hakkıyla yapan bir oyuncu olarak hayatıma devam etmek. “Hedeflerime adım adım ulaşmak ve çocuklara, gençlere yeteneklerini geliştirmekte yardımcı olmak istiyorum Benim her zaman gelecekle ilgili bir B planım vardır. Lisede İngilizce okuyordum. İkinci bir dilim olsun istedim ve Fransızca’ya merakımdan kaynaklı bu branşı seçtim. Dil öğrenmenin yanında neden ileride bunu başka insanlara öğretmeyeyim ki, diye düşünüp dile artı olarak öğretmenliği de ekledim. Çocukları çok seviyorum belki ileride Fransızca eğitim veren bir okul açabilirim. İçimdeki çocuk hiçbir zaman ne yoruldu ne de sustu, sürekli konuşuyor! Oyunculuk ve dans konusunda başarıya ulaşmış, adını duyurmuş, dünyaya açılmış bir sanatçı olmayı çok isterim.  Fransız-Türk ortak yapımı bir işte oynamak da istiyorum. Uluslararası projelerde yer almak isterim.”

Unutamadığı set anısı: ‘Kanatsız Kuşlar’ dizisinin çekimleri sırasında yaşadığı bir anı unutamıyor. “Havuza düştüğümüz bir sahne çekmemiz gerekiyordu. Bahar ayıydı fakat şansımıza çekim günü hava çok soğuktu. İçimize dalgıç kıyafetleri giymiştik çok komik duruyorduk. Havuza atladık ve Melis Tüzüngüç’le donmaktan hareket edememiştik, aynı zamanda içimizdeki dalgıç kıyafetine rağmen su girdiğinden ve ayağımızdaki botlardan dolayı batıp duruyorduk.”

Aşka bakışı: “Bence aşk, engel tanımamaktır. Bu herhangi bir kişiye veya yapılan işe duyulan aşk olabilir. Engelleri aşmak için sürekli mücadele etmek, sürekli istemek, tutkulu olmaktır aşk. Aşık Gizem’i biraz şımarık buluyorum. Mutluluktan olsa gerek ne yapacağımı bilemediğimden saçmalamaya başlıyorum.”

Neye tahammül edemez: Saygısızlık ve haksızlığa tahammülü yok. “Sadece bana karşı değil, tanımadığım birine yapılsa bile çok sinirlenirim ve hemen müdahale etme ihtiyacı duyarım.”

En çok neye güler: En çok kendine gülüyor. “Yaşadığım şanssızlıklarda veya başıma gelen can sıkıcı durumlarda kendimle dalga geçip eğlenirim.”

Gizem Güneş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 13

Erkekte çekicilik kriteri: Karşı tarafta en çok zekadan ve zeki bakan gözlerden etkileniyor. “Aynı zamanda olgun, çalışkan ve esprili erkeklerden hoşlanırım.”

Formunu nasıl koruyor? Beslenmesine dikkat etmeye çalışıyor. Fakat her gün uyguladığı bir diyet yok. Bazı günler ne isterse onu yiyor ama sonraki günler biraz daha dikkat ederek dengeliyor. “Ekmek ve şekerden uzak durmaya çalışıyorum. İki günde bir pilates yapmaya gayret ediyorum ve mümkünse gideceğim yerlere yürüyerek gitmeye çalışıyorum Özellikle uyguladığım bir diyet yok. Canımın çektiği her şeyi yerim.  Tatlıyla da pek aram yok. Geç saatte yemek yemiyorum, porsiyonlarımı da abartmıyorum.”

Güzellik rutinleri: Cildini temiz tutmak ve nemlendirmek en önem verdiği güzellik rutini. “Cildi korumak için yaz-kış güneş kremi sürülmesi gerektiğini düşünüyorum, lekelenmeyi önlüyor. Cildim alerjik olduğu için maske veya bakım uygulaması yapamıyorum ama olabildiğince az makyaj ürünü kullanmak ve cildi nemli tutmak yeterli oluyor benim için. Saç bakımında ise fazla işlemden kaçınıyorum. Saç bakım kremleri ve serumlarla düzenli bakım yapıyorum.

Hangi filmden etkilendi:  Fantastik ve aksiyon filmlerini izlerken çok heyecanlanıyor. “Kendimi içerisinde hayal ediyorum. Savaşçı, güçlü bir kadını ya da süper güçleri olan bir kadını canlandırmayı çok isterdim.”

Kimlere hayranlık duyar: Türkiye’de ilham aldığı pek çok oyuncu var. “Hangi birini söyleyebilirim ki? Ülkemizde o kadar değerli sanatçılar var ki. Hepsinden öğrenmek istediğim çok şey var. Yurtdışından ise Sandra Bullock idollerim arasında. Şimdiye kadar birçok karakteri canlandıran ve her birinde de başarılı olduğunu düşündüğüm bir sanatçı.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. “Fotoğraf çekmeyi, çekinmeyi çok seviyorum. Ve bunları insanlarla paylaşmayı daha da seviyorum. Bu yüzden sosyal medyada çok aktifim. Takipçilerimle bir bakıma iletişim halinde olmuş oluyorum. Bu beni iyi hissettiyor. Güzel dönüşler de alıyorum onlardan. Bu yoğun tempoda birçok şey gibi sosyal medyaya da zaman ayırabiliyorum, çünkü seviyorum. Sosyal medya bence bir gereklilik. Çünkü insanlar artık her şeyi sosyal medyadan takip ediyor. Bunu seviyorlar. Eskiden bir oyuncuya ulaşmak çok olağanüstü gelirdi. Ama şu an öyle değil. Bu durum benim de hoşuma gidiyor. Samimi bir insanım, onların benim paylaşımlarımı görmesi de onlara samimi geliyor. Bir diğer yandan sosyal medyadan farkındalık yaratabiliyoruz, insanlara daha kolay ulaşıp bilgilendirebiliyoruz. Bu da sosyal medyanın gerekliliklerinden biri bence.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 /2021– Kuzey Yıldızı: İlk Aşk / Feride Mollaoğlu

2018 – 4N1K: Yeni Başlangıçlar/ Bade Özkan

2017/2018 – Kanatsız Kuşlar / Cemre

2017 – İçimdeki Fırtına

2013 – Her Şey Yolunda Merkez

2007/2009 – Binbir Gece / Buket Evliyaoğlu

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Sesinde Aşk Var / Selin Akdemir

2011 – Moya Hitit Yıldızı