Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Şeyma Korkmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Şeyma Korkmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Şeyma Korkmaz, 20 Aralık 1988 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Şeyma Korkmaz
Doğum Tarihi: 20 Aralık 1988
Doğum Yeri: Eskişehir
Boyu: 1.72 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Cüneyt Mete
Annesi: Sabriye Korkmaz
Babası: Kadri Korkmaz
Kardeşleri: Tuba Korkmaz, Tolga Korkmaz
Instagram: https://www.instagram.com/seymakorkmaz/

Şeyma Korkmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Eskişehir de doğdu, baba tarafından Boşnak kökenli. Bir abisi, bir ablası var. 1 Mayıs 2019 tarihinde ‘Beni Affet’ dizisinde birlikte rol aldığı Cüneyt Mete ile evlendi. “Babam Boşnak ve her kız çocuğu gibi babam ilk aşkım benim. Ona olan hayranlığımdan mı bilmiyorum ama ona çekmiş olmak beni mutlu ediyor.”

Eğitim hayatı: İlköğretim eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 2000 yılında Çanakkale’ye yerleşti ve geri kalan 11 yıllık eğitim hayatını Çanakkale’de tamamladı. Liseyi Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde okudu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: Üniversite zamanlarında fotoğrafçı arkadaşı Sezai Suda’ya modellik yapmaya başladı. Çanakkale’deki bazı mağazaların katalog çekimlerinde yer aldı. “Bunlar aslında tamamen para kazanmak amaçlıydı aslında ama sonra oradaki fotoğraflar televizyon ekranlarında yer almama vesile oldu. Üniversite son sınıftayken hiç unutmuyorum atölye dersindeydim telefonum çaldı. Arayan çok sevdiğim bir ablam Neşe Nohutçu. Bir diziye başlayacaklarını, resimlerimi gösterdiğini ve benimle görüşmek istediklerini söyledi. Oyunculuk yapmak istiyordum ama o zamana kadar hiç bir girişimim olmamıştı. Okul bitsin bakacağım önüme, o zaman öyle düşünüyordum. Heyecanlandım tabii. Sonra iş başladı ve okul (Çanakkale), iş (Ankara) arasında mekik dokudum. İlk önce auditionlara girerek TRT 1’de yayımlanan ‘Hayata Beş Kala’ adlı dizinin Yağmur karakterini kaptım. O dizi kısa sürdü. Sonrasında da ‘Beni Affet’. Araya da bir sinema filmi sıkıştırdım. Birilerinin bir yerlerde kısmeti varmış onu beklermiş. ‘Beni Affet’te benim için öyle. İyi ki de öyle. Projeyi yeğenimin sağlık problemi yüzünden 3-4 kez reddetmek zorunda kaldım ama bir gün telefon geldi tam da o gün hastaneden taburcu oluyorduk. Bunu duyunca cast direktörü Samet Bey ‘O zaman hemen bugün Ankara’ya gelin’ dedi. Bir saat içinde biletler vs. kendimi 4-5 saat sonra Ankara’da buldum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Hayata Beş Kala’ dizisinde canlandırdığı ‘Yağmur’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Beni Affet’ dizisinde canlandırdığı ‘Feride’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sabırlı, heyecanlı, disiplinli.

Düşünce yapısı: Oyunculukta, birlikte rol aldığı partnerinin önemine inanıyor. “Ben şunu gördüm istediğin kadar iyi bir oyuncu ol, karşındaki oyuncunun oynadığı kadar oyunculuğun parlıyor.”

Mutluluk kaynağı: ‘Beni Affet’ dizisinin setinde tanıştığı Cüneyt Mete ile olan evliliği en büyük mutluluk kaynaklarından biri. “Biz, film setinde başlayan ilişkimizi saygı, güven ve çooook sevgi sayesinde korumayı başarıyoruz.

Şeyma Korkmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Alper Kaya/ Öyle Ya Da Böyle

Hayata bakışı: Pandemi sürecinde başlarda zorlansa da sabırlı olmayı öğrendi.  “Pandemi sürecinde mutsuzluk yaşadığım çok an oldu. Ama bunun bana özel olmadığını bu sürecin getirisi olduğunu biliyordum. Alışmak değil belki ama ayak uydurmaya başladım. Zaten evde vakit geçirmeyi çok severdim, evde kalmak beni zorlamadı. Kendimi motive edecek şeyler yaptım ve artık rutinim haline geldiler devam da eder diye düşünüyorum. Resim yapmaya ‘Beni Affet’ başladığı zaman ara vermiştim. Tekrar resim yapmaya başladım ve bu süreçte beni sakinleştirdi. Düzenli spor yapıyordum buna bu süreçte yoga da eşlik etti.”

Kariyer planı: Plan yapmıyor, hayatı akışına bırakıyor. “İleriye yönelik plan program yapmamam gerektiğini hayat bana öğretti. O yüzden kendime hedef koymuyorum, insan yenileniyor, her geçen gün değişiyor. Ben de değişiyorum fikirlerim, bedenim, ruhum. Değişime göre yol çizmeyi tercih ediyorum ama emin olduğum bir şey var ki; ben bir oyuncuyum ve öyle kalmak istiyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Modayı takip etmiyor, kendisine yakışanı giymeyi tercih ediyor. “Moda, aslında bana fazla uzak. Yani, eleştirmek ya da yorum yapmak bana düşmez çünkü çok anlamam, takip de etmem. Bir şeyi moda olduğu için giymem. Bedenine, ruhuna uymuyorsa öyle kötü duruyor ki o kıyafetler insanların üzerinde. Ama mağazalar sezon modasını takip ettikleri için, onları aldığımızda ucundan kıyısından da olsa takip etmiş oluyoruz. Tarzım yok, yani kulağa kötü geldi biliyorum ama o gün kendimi nasıl iyi hissedeceksem öyle giyinirim. Ruh halime bağlı yani. Bazen bohem giyim tarzı iyi hissettirir beni. Baharat tonlarını severim, çizmeler, püsküllü aksesuvarlar, flare ya da İspanyol paça pantolonlar. Bazen, elegant giyim tarzıyla çıkarım şaşırırsınız. Sade ve az renkli kombinler. Gardırobumun vazgeçilmezi, siyah ve beyaz klasik tişörtlerim ve jeanlerim.”

Şeyma Korkmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Formunu nasıl koruyor? Spor yapıyor, beslenmesine dikkat ediyor. ”Beslenmeme dikkat ediyorum ve bol su içiyorum. Onun dışında nemlendiricimi ve güneş kremimi aksatmıyorum. Fas’tan aldığım argan yağı, hindistancevizi yağı vazgeçilmezim. Uzun yıllardır saçlarımı boyatmıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2011/2018- Beni Affet/ Feride

2015- Şehrin Melekleri

2011- Hayata Beş Kala/ Yağmur

SİNEMA FİLMLERİ

2015- Öyle ya da Böyle / Peri