Ana sayfa Sosyal Medya Gönül Dağı ekrandaki tüm dizilere bir konuda fersah fersah fark atıyor!

Gönül Dağı ekrandaki tüm dizilere bir konuda fersah fersah fark atıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – TRT1 öyle bir dizi yaptı ki, merkezinde kadınlar her işi başarabilir mesajı var! Son yıllarda ekranda yer alan ve kadına şiddete yönelik toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışan yapımlar var. Kadınları öne çıkartan dizilere de rastlıyoruz. Ancak tüm bu yapımların hiçbirisi TRT1 ekranında yayınlanan Gönül Dağı dizisi gibi değil…

Cumartesi akşamları tüm kategorilerde birincilikler alan Gönül Dağı dizisinin merkezinde kadınlar var. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekimleri devam eden diziden verilen mesajlar o kadar güçlü ve yerinde ki, “işte kamu yayıncılığı böyle yapılır” dedirtiyor…

TRT1 son dönemde dizi atağına kalktı ve çok da iyi yaptı. Gönül Dağı ise şu anda yayında olan diziler arasında en farklı noktadaki yapım. Çünkü bu dizide kadınların hayatın ne kadar merkezinde, vazgeçilmez ve her işi yapabilecek durumda oldukları hikaye içinde sıklıkla vurgulanıyor.

Gönül Dağı ekrandaki tüm dizilere bir konuda fersah fersah fark atıyor! 34

Şimdi diziyi izleyenler geçmiş bölümleri şöyle bir düşünsün… TV ekranında kadını merkezine koyan ve her işin üstesinden gelebileceklerini anlatan başka bir dizi var mı?

Bir kadın düşünün mühendis olabiliyor, aynı zamanda evini de idare edebiliyor. Ayrıca öğretmen olarak eğitim veriyor…

Bir kadın düşünün tarlada çalışabiliyor veya hemşire olarak insanları iyileştiriyor.

Gönül Dağı ekrandaki tüm dizilere bir konuda fersah fersah fark atıyor! 35

Bir kadın düşünün 3 çocuğunu sarmalıyor ve eşinin desteği olmadan onları büyütebiliyor.

Bir kadın düşünün geçinmek için pazarcılık yapabiliyor ya da avukat olarak başarılı olabiliyor.

Bir kadın düşünün güzel türkü okuyabiliyor, erkeklerin yapabildiği her işi başarabiliyor.

Gönül Dağı ekrandaki tüm dizilere bir konuda fersah fersah fark atıyor! 36

Örnek bir girişime ev sahipliği yapan Ulviye Karaca’nın canlandırdığı Gülsüm öğretmene bir bakın… Yıllar önce başlattığı ancak sonradan kapanan halk eğitim merkezini yeniden açmak isteyen Gülsüm öğretmen bu hayalini gerçekleştiriyor.

Gülsüm öğretmenin girişimi ve kasaba halkının desteğiyle açılacak bu eğitim yuvasında, kadınlara, ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak el sanatları da öğretiliyor. Amigurumi, halı dokuma, ahşap işçiliği, dikiş, nakış, kanaviçe, gümüş takı, pasta yapımı vb. dallarında eğitimler veriliyor…

Türk televizyon dizileri arasında Gönül Dağı verdiği bu mesaj ile aslında kadınları hikayenin merkezine taşıyan ve bunu çok güçlü sahnelerle ortaya koyan bir yapım.

Hem ekrandaki hem de geçmişteki birçok diziden “kadın her şeyi yapabilir” mesajı vermesi bakamından fersah fersah önde gidiyor.

Bize de “Bravo Gönül Dağı” dizisi demek düşüyor.