Ana sayfa Dizi Haberleri Görkem Sevindik ve Ushan Çakır’ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor!

Görkem Sevindik ve Ushan Çakır’ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında izleyicilerle yakında buluşması beklenen Kırmızı Kamyon dizisi, ülkemizde bir ilki de temsil ediyor. Kahraman itfaiyecilerin yaşadıklarını gözler önüne serecek olan dizi için büyük bir hazırlık yapıldı. Ayrıca itfaiye teşkilatından da eğitim ve malzeme noktasında önemli destekler sağlandı.

Kırmızı Kamyon için uzun süredir hazırlık çalışmaları devam ediyor ve gerçek hayat hikayelerinden esinlenilen bölümlerle ekrana gelmesi hedefleniyor. Görkem Sevindik, Nilay Deniz, Ushan Çakır, Deniz Hamzaoğlu, Aslı Orcan gibi isimler dizinin ana kadrosunda yer alıyor. İstanbul İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen kapsamlı eğitimlerin yanı sıra danışmanlarla birlikte etkili sahneleri gelmesi bekleniyor. İşte bu durum dizinin gerçeklik algısı üzerinde büyük bir fark yaratacaktır.

Görkem Sevindik ve Ushan Çakır'ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor! 10

Hikayenin gerçekçi olması şart, yoksa izleyici sıradan görüntüler ile yetinmeyi kabul etmeyecektir. İşte bu nedenle de oyunculara ve set ekibine çok büyük bir iş düşüyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Kırmızı Kamyon dizisinin ilgi görmesi için gerekli olan şartı şöyle ifade ediyor:

“Yangınların inandırıcı olması ve itfaiye erlerinin öykülerinin ilgi çekmesi noktasında kurguya büyük iş düştüğünü unutmamak lazım. Çoğu yerli dizideki gibi duman çıkartmayan, birbirinden alakasız noktalarda meşale gibi alevlerden ibaret olan ve içinde kalana etkisi, yüze çalınmış bir parça isten ibaret yangın tablosu sunulmamalı izleyiciye.

Görkem Sevindik ve Ushan Çakır'ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor! 11

Anlayacağınız tanıtımında ‘Sirenler çalmaya başlayınca biliriz ki yardıma muhtaç birileri var. Yaşamla ölüm arasındaki son el bizimdir’ sözleriyle resmedilen itfaiye erlerinin hayatları gerek yangın atmosferiyle, gerekse onu söndürmeye koşanların doğal performansıyla gerçekçilikten ödün vermeden yansıtılmalı.”

Görkem Sevindik ve Ushan Çakır'ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor! 12

Sadece yangınlardaki gerçeklik değil, aynı zamanda sahnelerin duygusallığının da güçlü bir şekilde yansıtılması Kırmızı Kamyon dizisinin ilgi çekmesini sağlayacak en önemli nedenlerden birisi olacaktır. Sadece yangın değil, karakterlerin özel yaşamları da izleyici ile buluşmalı ve itfaiye erlerinin duygusal anlamda yaşadıkları sıkıntılar da ekrana yansıtılmalı.

Görkem Sevindik ve Ushan Çakır'ın Kırmızı Kamyon dizisi bir ilk olmanın ağırlığını taşıyor! 13

Anibal Güleroğlu, “İtfaiye erlerinin yangınlarla mücadelesi kadar onların aşkları, mutlulukları, kırgınlıkları ve aralarındaki güçlü bağ tam anlamıyla hissettirilmeli. Bunun için de karakter ve olay derinliğine önem verilmesi şart. Yani ne işin yangın kanadı göstermelik işlenmeli, ne de karakterlerin özel yaşam süreci yüzeysel verilmeli. Yanı sıra itfaiye erliğini öteleyip aşk meşk gibi diğer detaylara yüklenmek de olayı amacından saptıran bir hata olur” diyerek dizinin ilgi çekmesin için gerekenleri sıraladı.