Ana sayfa Sosyal Medya Gövde gösterisi yapan Teşkilat dizisinde can sıkıcı aksaklıklar var!

Gövde gösterisi yapan Teşkilat dizisinde can sıkıcı aksaklıklar var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay -Pazar akşamlarının sevilen dizilerinden Teşkilat, TRT1 ekranında güçlü bir performans ortaya koyuyor. Dizinin geniş bir izleyici kitlesi oluştu ve hikaye de aksiyon dolu şekilde devam ediyor. Teşkilat, Türk dizi izleyicisini duygusal noktadan yakalayan bir yapım konumunda… Milli değerler söz konusu olunca toplumsal bütünleşme yaşanır ve bunu Teşkilat çok iyi bir şekilde gösteriyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı destekli bir TRT1 dizisi olması da Teşkilat’ı öne çıkartan bir başka detay. Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal, Mesut Akusta, Tuncer Salman, Nihat Altınkaya, Ezgi Şenler gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan Teşkilat dizisinde hikayenin sunumu da çok güzel…

Her şeyiyle izleyicileri kendisine tutuklu bırakan Teşkilat dizisinde dikkatli gözlerin görebildiği çeşitli sıkıntılar da mevcut. İlk iki bölümden sonra ufak tefek bazı arızaların daha da çok yaşandığı görülüyor. Bu durum dizinin cazibesi karşısında çok dikkat çekmese de, birçok kişi ayrıntılarda hataların farkında…

Özellikle operasyon sahnelerinin beklentilerin biraz altında kaldığı gerçeğini görmek lazım. Ancak oyuncularla ilgili bazı başka detaylar var ki, yapım ekibinin bunlara dikkat etmesi şart. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, hem diziyi değerlendirdi hem de ufak tefek bu aksiliklere gönderme yaptı:

İşte Anibal Güleroğlu’nun o yazısı: “Yılın en iddialı dizisi olma hedefiyle yola koyulan ‘Teşkilat’, Pazar akışındaki rakiplerine karşı elde ettiği üstünlükle bu amacını hiç zorluk çekmeden gerçeğe dönüştüren bir dizi! İlk bölümden itibaren her üç grupta da birinciliği kapan ve tekrarlarıyla da ikinci gelen yapım, sahip olduğu avantajlar sayesinde baş edilmesi zor bir rakibe dönüşürken, TRT 1’i de reyting şampiyonu konumuna getirdi. İşin sırrı ne derseniz…

Tims&B imzalı ‘Teşkilat’ın bu başarısında öncelikli etken, Milli İstihbarat Teşkilatı’na ayna tutması oldu! Daha net ifadeyle, MİT’in kapılarını sivil dünyaya aralayan ve savaş teknolojisinde kullandığı bazı yöntemleri de ilk kez ekrana taşıyarak gerçekçiliğini ortaya koyan dizinin uyandırdığı ‘ajan’ merakı diyebiliriz.

Velhasıl-ı kelam; isimsiz kahramanların gerçek hikâyelerini ve Türk Milli İstihbaratı’nın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başarıları temel alıp bunları, kendilerini ölü göstererek mücadeleyi sürdürme fedakârlığındaki yedi vatan sevdalısı kahraman üstünden aktaran ve işin duygusal yönünü de ihmal etmeyen ‘Teşkilat’ın en büyük gücü, istihbarat dünyasına dayalı içeriği!

Öte yandan ilk iki bölümden sonra ufak tefek aksaklıklar göstermeye başlandığı izlenimini verdiği gerçeği de göz ardı edilmemeli. Yine de, Serdar-Ceren ilişkisinde ya da operasyona giden bayan ajanın makyaj aşırılığı gibi hususlarda kimi mantıksızlıklar sergilense dahi, verilen mesajlarla ‘gövde gösterisi’ kıvamında öne çıkıp ‘‘Teşkilat’la baş etmek zor’’ dedirttiği aşikâr.”