Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Güldür Güldür Show’un Yeter’i Doğa Rutkay büyük ders verdi!

Güldür Güldür Show’un Yeter’i Doğa Rutkay büyük ders verdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Güldür Güldür Show programının stok bölümleri tükendi ve program sezon finali yaparak ara verdi. Ünlü oyuncu Doğa Rutkay ise ikiz bebekleri ve eşi Kerimcan Kamal ile birlikte tatilde. Oyuncu, sıklıkla yaptığı gibi yeni bir sosyal sorumluluk projesinde düşüncelerini takipçileri ile paylaştı.

Piraye isminde 2 yaşında kız çocuğu bulunduğunu hatırlatan ünlü oyuncu, özellikle kız çocuğu babalarına önemli mesajlar verdi.  Türkiye’de kadınlara yönelik şiddete, ayrımcılığa, tacize ve daha birçok soruna değinen Doğa Rutkay, hiçbir ülkenin demokratik ve ekonomik olarak kadınlar olmadan yükselemeyeceğini de hatırlattı.

Bir GSM operatörü ile birlikte sosyal sorumluluk kampanyasının yüzü olan Doğa Rutay, kız evlatlarının korunmasına yönelik mesajında önemli bir ders de verdi. İşte o sözler:

“2 yaşında bir kız çocuk annesiyim. Kızımın ne kadar narin, ne kadar kırılgan ,ne kadar zarif bir çiçek olduğunu anlatmama sanırım gerek yok. Tüm kız evlatlarımız böyle.. Ben şimdi burada kız evlat sahibi babalara seslenmek istiyorum. Başkalarının eşlerine de kendi eşleriniz gibi sahip çıkın. Başkalarının annelerine kendi anneniz gibi saygı gösterin. Başkalarının evlatlarının da işte o elinize doğmuş küçücük su damlaları olan; kız evlatlarınız gibi koruyun.

Onları korumak demek onları eve hapsetmek küçük yaşta evlendirmek değildir! Kızlarınızı korumak başlık parasına satmak, uğradığı tacizi namusunuza bir hakaret olarak algılayıp tacize uğrayan kızınızı cezalandırmak değildir! Biz bunları halen yaşıyoruz. Kadınları eğitimsiz, kadınları üretime katılmayan, kadınları sadece erkeğin namusu olarak görülen toplumlar ne ekonomik ne de demokratik olarak gelişemez! Bu toplumlarda erkeğe de huzur yoktur.

Kızlarınızı eğitimsizlikten koruyun. Onların yollarını açın. Öğretmen olsunlar ,doktor, sanatçı, bilim insanı , hakim devlet başkanı olsunlar… İşte bunlar vodafone vakfı @vodafonevakfi @vodafonetr ile yaptığımız #benvarım Projesi için içimden geçenler… Böyle bir ailenin ,böyle bir projenin sesi olmaktan çok mutluyum lütfen siz de filmimizi izleyin #benvarım etiketini paylaşın, kadına karşı şiddet son bulsun acılarımız maskelenmesin! Hepinizi çok seviyorum. Saygılarımla…”

Güldür Güldür Show'un Yeter'i Doğa Rutkay büyük ders verdi! 7