Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gülriz Sururi, beş katlı apartmanı vasiyetiyle bakın kime bağışladı?

Gülriz Sururi, beş katlı apartmanı vasiyetiyle bakın kime bağışladı?

tarafından ker_def

Geçtiğimiz günlerde vefat eden ve sessiz sedasız vasiyeti gereği cenazesi kaldırılan Gülriz Sururi ve bir süre önce ölen eşi Engin Cezzar’ın Nesin Vakfı’na önemli bir bağışta bulundukları ortaya çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Aziz Nesin’in dostlarından Gülriz Sururi ve Engin Cezzar, bu dünyaya veda etmeden önce, bir dairesinde yaşadıkları Gümüşsuyu’ndaki beş katlı binalarını bir kültür ve sanat evi yapılması için Nesin Vakfı’na bıraktı. Haberi sosyal medyadan duyuran Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, Gülriz Sururi ve Engin Cezzar’ın yaptıkları bağışla vakfın hayatına yeni bir yön verdiğini ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Yaptıkları bağışla Nesin Vakfı’nın hayatını değiştirecek projelere vesile olan Gülriz Sururi ve Engin Cezar’ın isimlerini Matematik Köyü’nde yaşatacaklarını belirten Nesin Vakfı yöneticilerinden Süleyman Cihangiroğlu, ise yaptığı yazılı açıklamada binayı ‘Nesin Vakfı Gülriz Sururi ve Engin Cezzar Kültür Merkezi’ne dönüştüreceklerini ifade etti. Süleyman Cihangiroğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“ZARİF, GÜZEL İNCE RUHLU KADIN”

“Gülriz Sururi veda etti.” Veda etti ama giderken bizim hayatımızı da değiştirdi.