Ana sayfa Dizi Haberleri Haluk Bilginer ve Yasemin Allen, Hollywood yapımı The Turkish Detective’de bir araya geliyor

Haluk Bilginer ve Yasemin Allen, Hollywood yapımı The Turkish Detective’de bir araya geliyor

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Türk sinemasının usta oyuncularından, Emmy ödülü sahibi Haluk Bilginer çok yakında Hollywood yapımı bir dizide rol alacak. Turkish Detective isimli dizide Haluk Bilginer’e Yasemin Allen eşlik edecek.

Hollwood’ın en eski ve en büyük yapım şirketlerinden Paramount, Haluk Bilginer ve Yasemin Allen’ın başrollerde yer alacağı Turkish Detective isimli dizinin duyurusunu resmen yaptı. Dizinin İstanbul’da gerçekleştirilecek çekimlerine bu ay başlanacak.

Turkish Detective dizisinin ilk duyurusu aslında aylar önce yapılmıştı. Hatta dizi için, o sıralarda Ada Masalı’nda oynayan Alp Navruz’a teklif gittiği iddia edilmişti. Ancak konuyla ilgili ilerleyen günlerde yeni bir haber gelmemiş, resmi açıklama da yapılmamıştı.

Haluk Bilginer ve Yasemin Allen, Hollywood yapımı The Turkish Detective’de bir araya geliyor 7

Turkish Detective dizisi aylar sonra nihayet ortaya çıktı. Ancak bu kez Haluk Bilginer ve Yasemin Allen’la. Barbara Nadel’ın ‘The Cetin Ikmen Crime Novels (Inspector Ikmen)’ isimli kitap serisinden uyarlanacak dizide dedektif Çetin İkmen ve partneri Mehmet Süleyman’ın maceralarını anlatılacak.

Günümüz İstanbul’unda geçen ve 24 romana ulaşan CWA Silver Dagger ödüllü seride Çetin İkmen ve ortağı Mehmet Süleyman’ın şehirde işlenen suçları çözüşü konu ediliyorr. Dizide Çetin İkmen’i ortağı Mehmet Süleyman karakterini Amerikalı aktör Ethan Kai oynayacak. Allen ise onlara suçlara çözmekte yardım eden Dedektif Ayşe Farsakoğlu’yu canlandıracak.

Dizinin senaryosu daha önce birçok başarılı yapıma imza atan Ben Schiffer tarafından kaleme alınırken yönetmenliğini ise izlenme rekorları kıran Ejderha Dövmeli Kız filminin yönetmen koltuğunda oturan Niels Arden Oplev üstlenecek.

2023 yılında izleyeciyle buluşacak olan dizinin konuk yönetmenlerinden birinin de Dövüş Kulübü, Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi, Sosyal Ağ, Panik Odası gibi çok başarılı filmlere imza atan David Fincher olacağı belirtiliyor. Çok iyi ingilizcesi olan ve bugüne kadar birçok ABD ve İngiliz yapımında rol alan Haluk Bilginer ve ana dillerinden biri İngilizce olan Yasemin Allen’ın yeni dizisi merakla bekleniyor.