Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hande Erçel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hande Erçel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hande Erçel, 24 Kasım 1993 tarihinde Bandırma’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Hande Erçel
Doğum Tarihi: 24 Kasım 1993
Doğum Yeri: Bandırma
Boyu: 1.75 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Aylin Erçel
Babası: Kaya Erçel
Kardeşleri: Gamze Erçel
Instagram: https://www.instagram.com/handemiyy/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Hande Erçel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Babasının beyaz eşya bayisi vardı, annesi ise ev hanımı. Kendinden bir yaş büyük ablası var. Annesini 2019 yılında kaybetti. “Çok şanslıyımki güzel bir ailede yetiştim. Sevgi dolu küçük bir aileyiz.”

Çocukluk yılları: Balıkesir, Gönen’de bir sitede büyüdü. Çocukluğu sokaklarda oynayarak geçti. Sahnede olmak çocukluk hayaliydi. “Orada bir parkımız vardı. O yüzden hiç ev kızı olmadım, sokak çocuğu gibiydim. Ablamla ikiz gibi büyüdük. Küçük bir yer olduğu için mahalle kültürümüz vardı. O dönemden gelen sağlam arkadaşlıklarım var. Ne zaman o günleri düşünsem hep toz pembe gelir bana. Çocukken de tiyatro oyunlarında rol aldım, zaten içimdeki bu heves tiyatroyla başladı. Lisedeyken bir oyun sahneleneceği zaman hep başı çekerdim, hatta Figen Öğretmen, bir gün bu yolda ilerlersem çok iyi yerlere gelebileceğimi söylemişti. Bana çok inandı, ben de bu motivasyonla devam ettim ama kara kalem çizime de çok yetenekliydim ve babam bu yeteneğimi değerlendirmemi istedi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nü de kazanınca oyunculuğu dışarıdan eğitim alarak da yapabileceğime inandım; iyi ki öyle yapmışım.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Beyti Engin ve Filiz Kaya’dan oyunculuk dersi aldı.

Hayatının dönüm noktası? 2012 yılında düzenlenen ‘Miss Civilization of  Turkey Yarışması’nda birinci oldu. Yine aynı yıl Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen ‘Miss Civilization of the World’ da ise ikincilik derecesi aldı. Bu yarişmalar hayatının akışını değiştirdi.  

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına,  2013 yılında ‘Çalıkuşu’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güneşin Kızları’ dizisinde canlandırdığı ‘Selin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Göz önünde olmayı seviyor, heyecanlı, enerjik. “Her şeye çok pozitif bakan bir insanım. Bardağın her zaman dolu tarafımı görmeye çalışırım, çünkü boş tarafını görürsem bu hayatıma yansır. Moralimin bozulduğu durumlar elbette oluyor ama o zaman da kendimi motive edecek bir şey buluyorum.”

Kişisel gelişim: Her zaman kendini geliştirmek gerektiğini düşünüyor ancak, oyunculuğun kalpten geçtiğine inanıyor. “Eğitim ile kalbinizden geçirdiğiniz duygular birleşmeli. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi benim için vizyon demek. Güzel Sanatlar, zaten farklı bakış açısına sahip insanlara özgü bir yer. Oraya girdiğim an dedim ki kendi kendime ‘Evet, ben buraya aitmişim.’ Hayata farklı yerlerden bakmayı öğreniyorsun, estetiği görüyorsun.”

Hande Erçel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: Seyahat etmeyi çok seviyor. Hala İstanbul’un görmediği yerleri var vakit buldukça oralara gitmeye çalışıyor. Çizim yapmayı, arkadaşlarıyla buluşup bir yerlere gitmeyi seviyor. Sağlam dostluklarının olduğu kız arkadaşları ve ailesi ile motivasyon kaynağı, onları görünce yenileniyor.”

Düşünce yapısı: Şöhret olmanın en heyecan verici yanının göz önünde olmak olduğunu düşünüyor. “Göz önünde olmayı seviyorum, çünkü göz önünde olduğunda daha çok insana kendini anlatabiliyorsun. İnsanlar kalbindeki iyiliği de güzelliğini de görebiliyor. Bu durum insanlara gerçekte nasıl biri olduğumu, işimi nasıl aşkla yaptığımı anlatıyor.”

Mutluluk kaynağı: Duruşuyla, gücüyle ve hayattaki amacıyla etrafındaki insanlara ilham kaynağı olmayı çok seviyor. “İnsanların azıcık da olsa beni tanıması çok güzel. Belki de bu samimiyetim onlara geçtiği için, bu kadar kısa zamanda bunları yaşıyorum.”

İlk sinema filmi: Yasin Uslu/ Çılgın Dersane Üniversitede

Aşka bakışı: “Aşkta mantık var tabii ama bir yerde devre dışı kalıyor. Kalp isteyince sen ne kadar karşı çıkarsan çık, elinde değil. Kalbin istediğini yapmak zorundasın. Ben kolay aşık olamam.”

Hayata bakışı: Hayatı yeniden keşfettiği bir dönemden geçiyor. “Hayatın hem başında hem sonundayım gibi hissediyorum. Yavaşladığım, daha çok düşündüğüm bir zamandayım. Sorularım var ve cevapları için acele etmiyorum. Yaşayarak deneyimlemenin ve öğrenmenin tadını aldım. Son yıllarda tam anlamıyla değiştiğim bir dönem oldu. Öncesinde kendimi durduramazken şimdi dinginliğimin geldiği noktaya ben bile şaşırıyorum. Önceden daha dışa dönük bir dünyam vardı, artık biraz içime dönük bir haldeyim. Bundan keyif de alıyorum. Bu benim için bir hedef değildi, kendiliğinden bu şekilde gelişti. Ancak bazen zamanından erken bir durulma olduğunu düşünmüyor da değilim.”

İş hayatına bakışı: Geldiği noktayı daimi kılmak için deli gibi çalıştığını söylüyor. “Gerçekten çok çalışıyorum. Hep üstüne koymak, hep daha ileri gidebilmek için. Küçük ve sağlam adımlarla uzun bir yol yürümek gayesindeyim. Bunun için de tek yol çalışmak. Mesleğime olan tutkum nereden geliyor tam olarak keşfetmiş değilim henüz. Ama biliyorum ki başka biri olarak farklı dünyaları keşfetmeyi seviyorum. Güneşin Kızları, Selin karakteri kariyerimdeki kırılma noktam, sakinlikten kalabalığa geçişim. Göz önünde olmayı sevmem, ‘Herkes bana baksın, tüm ilgi bende olsun,’ anlamında değil asla. Tersine, çekimserim bu konuda. Göz önünde olmak benim için ilham vermek anlamına geliyor. İnsanlarla iletişimim hep güçlüydü, sadece, ‘Neden daha fazla insanla iletişim kurmayayım ki?’ dedim.

Kariyer planı: Oynamayı istediği sayısız karakter var. ‘Malefiz’ gibi bir filmde oynamayı çok istiyor. İleride Çağan Irmak’la çalışmak da hedefleri arasında. “Bir şey istiyorsam, elde edene kadar vazgeçmem. Hayat bugüne kadar hep istediklerimi verdi. Bir yandan şans, bir yandan yetenek ama ben bunun özveriyle de ilgili olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da böyle devam edeceğim, her şey kendim için.”

Gelecek Hayali: Oyunculukla ilgili hedefleri; Kendisini daha çok  sinemada görmek, ne yapıp ne yapamayacağımı anlamak istiyor. “Bir dram filmi olabilir mesela. Bir de ‘Siyah Kuğu’da Natalie Portman’ın oynadığı rolü canlandırmayı çok isterdim.”

Rol modeli: Beğendiği pek çok oyuncu var ama Anne Hathaway’in hiç değişmeyen doğallığına bayılıyor. “Her zaman her karakterde yarattığı kendi olma hali sayesinde ona olan beğenim hiç azalmıyor.”

Güzel kadın tanımı nasıl? Güçlü ve başarılı kadınları ‘güzel’ olarak tanımlıyor. “Ayaklarının üzerinde duran ve ‘hayır’ diyebilmeyi bilen kadındır. Bir kadının her şeyden önce hayata karşı bir duruşu olmalı, bu duruş ona güzellik katar. Karşısındaki erkeği algılayışı ona güzellik katar. Başarı bir kadına yetmemeli, her zaman daha iyisini istemeli. Bence bunların hepsi güzelliğin içinde. Güzellik sadece dış görünüşle ilgili bir şey değil benim için. Bu duruş ve düşünce tarzı çok daha ön planda.”

En sevdiği özelliği? Pozitif olması, dünyaya güzel bakması.

En sevmediği özelliği? Bazı şeylere gereksiz üzülebiliyor, bu özelliğini törpülemek istiyor.

Hande Erçel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modayı takip ediyor mu? Moda diye abuk sabuk gördüğü bir şeyi giymeyi tercih etmiyor. Kendine yakışanı giymeyi tercih ediyor. Günlük hayatta skinny jean’leri, boyfriend jean’leri ve mini düz elbiseleri seviyor. “Topuklu ayakkabıyla çok gezmem, çok nadirdir giydiğim ama takılara bayılırım. Takı her zaman kıyafetimden daha ön planda. Siyah ve nude tonları çok seviyorum. Çok renkli şeyleri sevmem, floresan renkleri de.”

Kimlere hayranlık duyar? Natalie Portman ve Penelope Cruz’u çok beğeniyor.

Rahatlamak için ne yapıyor? Streching yapıyor. Vakit bulursa masaja gidiyor. “Tayland’da masaj yaptırdıktan sonra buradaki masajları çok sevmiyorum sanırım. Keşke her zaman orada masaj yaptırabilsem. Tayland çok farklı bir kültür, insanları çok mutlu. Kadınlar çok güçlü, özgüvenleri çok yüksek.”

Sosyal medya ile arası nasıl? “Birçok insanın beni takip edip benimle ilgilenmesinden çıkardığım bir sonuç var. İnsanlar merak ettiklerini görmeyi seviyor. Ulaşılabilir olduğunu görmek, ‘O da benim gibiymiş aslında,’ demek istiyorlar. Sosyal medya benim için hep bir iletişim aracıydı. Hala da öyle. Bu büyüme gözümün görmediği ama varlığını bildiğime ilham verme arzumla doğru orantılı.”

Hobisi: Çizim yapmak. “Çizmeye ablamı görüp, başladım. Gamze atölyeden eve çok mutlu dönerdi, bu da benim ilgimi çekti. Onunla atölyeye gittim ve elime kalemi aldığımda kendi dünyamı yansıtabildiğim bir yer olduğunu gördüm. Okuldaki derslerden çok farklıydı, özgürdüm. O gün bugündür çiziyorum. Yakın zamanda bir sergi açmayı da düşünüyorum. Çizgisini beğendiğim sanatçılar; Salvador Dali, Ergin İnan ve Mihri Müşfik Hanım.

Hangi filmden etkilendi? ‘The Favourite’ ve ‘Hotel Mumbai’ favorileri filmleri. Son zamanlarda gerçek hikayeleri izlemeyi seviyor. Ama her zaman favorileri fantastik filmler ve animasyonlar. Çocukken izlediği ilk sinema filmi, ‘Karınca Z‘ydi.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Sen Çal Kapımı/ Eda Yıldız

2019 – Azize /Azize Günay

2019 – Halka /Müjde Akay

2017/2018 – Siyah İnci / Hazal- Naz

2016/2017 – Aşk Laftan Anlamaz /Hayat

2015-2016 – Güneşin Kızları /Selin Yılmaz

2014 – Hayat Ağacı /Selen

2013 – Çalıkuşu /Zahide

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Drunk on Love/Kimia- Khatoon

2014 – Çılgın Dersane Üniversitede /Meryem

ÖDÜLLERİ

2012 -Miss Civilization of Turkey /Birincilik

2012- Miss Civilization of The World /İkincilik

2015 -42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri /Pantene Yıldızı Parlayanlar /Güneşin Kızları

2016 -23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri /En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu

2016- 2.Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2016-7.KTÜ Medya Ödülleri /En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu

2016- Yeditepe Üniversitesi 5.Dilek Ödülleri /En İyi Kadın Komedi Oyuncusu

2016-2.Türkiye Gençlik Ödulleri / En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2016- İstanbul Moda Rehberi Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2016- 44.Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Romantik Komedi & Komedi Kadın Oyuncusu

2018 -Marketing Türkiye The One Ödülleri /Kişisel Marka Kadın Ödülü /Siyah İnci