Ana sayfa Dizi Haberleri Hem Akıncı hem Hercai finale giderse, bu atv’nin hatasından olacak!

Hem Akıncı hem Hercai finale giderse, bu atv’nin hatasından olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Ağustos ayında çalışmalara başlayan Akıncı dizi ekibi aslında ortaya iyi bir proje koydu… Yani verilen emekler heba olmadı… Ancak fantastik bir kahramanlık hikayesinin ana akım medyada o kadar da büyük ses getiremeyeceği gerçeği artık ortaya çıkmış durumda.

Veli Çelik gibi usta bir yönetmenin başında olduğu Akıncı dizisinin şimdiye kadar 9 bölümü yayınlandı. Çelik, yaptığı röportajda ana akım bir televizyon kanalında fantastik bir yapımın büyük risk olduğunu söylemişti. Evet, bu riski atv aldı ama şimdiye kadar elde edilen reytinglere bakıldığı zaman projenin tutmadığı gerçeği ortaya çıkıyor.

Bir başka ayrıntı ise atv’nin Akıncı’yı Cuma gününe alma ısrarı nedeniyle Hercai dizisinin de ciddi bir reyting kıyımı yaşadığı gerçeği… Totalde dizi 6’lı oranlara çıkarken, Pazar gününe alınınca izleyicilerinden ciddi bir darbe yedi. Artık totalde 4’lü seviyelere takılıp kalan Hercai ise Mayıs ayında bir final beklentisi var.

atv’nin gün değişikliği kararı Hercai’yi vurdu. Ayrıca fanstastik dizi ısrarının ise izleyiciden yeterli karşılık bulamadığı net bir şekilde reytinglerle ortaya kondu. Dün akşam totalde 3’lü seviyelerde olan atv dizisi, AB ve ABC1’de ise 2’li oranlarda kendisine yer buldu. Totalde günü 15. sırada tamamlayabilen Akıncı, AB’de de yine 15.oldu ve ABC1’de ise günü 19. olarak tamamladı.

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisini başrolde buluşturan Akıncı, kötü bir proje değil. Çekim kalitesi tartışılabilir ama vasat değil… Oyunculuk performansları da beklentilerin üzerine çıkmış durumda. Ancak hikayesi izleyicileri o kadar da etkilemedi.

atv iki şeyi kabul etmeli… Birincisi, Akıncı’yı pazar akşamları yayınlamayarak hata yaptı. Çünkü en uygun gündü ve daha iyi oranlar alması mümkündü… Rakipleri de bu kadar dişli değildi. Oysa ki Hercai, Cuma akşamları rakiplerle daha iyi reyting yarışı yapabilmekteydi. Ancak Pazar akşamları Hercai için de kötü oldu ve reytingler çok düştü. Böylece Hercai dizisinin 4. sezona yürümesini bile engellemiş olabilir…

İkincisi; Akıncı dizisi tutmadı… Yani ileride final yapması kimseyi ne şaşırtır ne de çok üzer. Bu dizinin kötü olduğu anlamına gelmesin. Akıncı kötü bir proje değil ama böyle fantastik bir dizinin ana akım televizyon kanalında iş yapması çok ama çok zor.