Ana sayfa Dizi Arşivi Hırsız Polis Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Hırsız Polis Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Hırsız Polis, TMC Film’in yapımcılığında, yönetmenliğini Türkan Derya’nın yaptığı, senaryosunu Gaye Boralıoğlu, Emine Algan, Gülden Çakır, Şerif Erol ve Neşe Şen’in birlikte kaleme aldığı, 2005-2007 yıllarında Kanal D’de yayınlanan dram ve polisiye türündeki Türk televizyon dizisidir.

Uğur Yücel, Timuçin Esen, Özlem Düvencioğlu, Murat Daltaban, Erol Günaydın, Ozan Güven başrollerde yer aldı. Dizinin hikayesi çok beğenildi. Oyunculuk performansları da gayet başarılıydı. İki sezon devam eden dizi, toplam 50 bölüm olarak yayınlandı.

Hırsız Polis Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 8

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: TMC Film
Türü: Dram- Polisiye- Suç
Yayın Tarihi: 26 Ekim 2005- 15 Mart 2007
Mekan: İstanbul
Süresi: 80 dakika
Müzik: Orient Expressions
Başrol: Uğur Yücel, Timuçin Esen, Özlem Düvencioğlu, Murat Daltaban, Erol Günaydın, Ozan Güven.
Oyuncular: Serkan Keskin, Rasim Öztekin, Ahmet Saraçoğlu, Hakan Boyav, Vahide Perçin, Cansu Koç, Murat Daltaban, Yasemin Çonka, Dağhan Külegeç, Asena Keskinci, Tansu Biçer, İpek Bilgin.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Instagram: https://www.instagram.com/hirsizpolisdizi/
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/hirsizpolis/bolum

GENEL İZLENİM:

Hırsız Polis, hayatın hırsızlık yapmak zorunda bıraktığı bir genç kız olan Mavi ile idealleri olan ama uygulamaların hayal kırıklığına uğrattığı genç bir polis komiseri olan Çınar’ın büyük ve çarpıcı aşk hikayesini ekranlara taşıdı.

Dizi gerek konusu gerekse oyuncu kadrosu ile yayınlandığı 2005-2007 yılları arasında ekranlara damgasını vurdu ve 2 sezon boyunca ilgiyle izlendi. Sürükleyici ve duygusal hikayesi ile izleyiciyi ekranlara kilitleyen Hırsız Polis dizisinin C Blok yayınlarından çıkan, ‘Hırsız Polis-Aşkın Kanunu Olmaz’, adlı bir kitabı da bulunmaktadır.

HİKAYESİ:

Hayat koşullarının, kaderin hırsızlığa mecbur ettiği Mavi ile Ahlak ve Kumar Masası’nda dedektif olarak görev yapan Çınar’ın ümitsiz aşkları anlatılıyor. Mavi (Özle Düvencioğlu), 25 yaşlarında, güzel, zeki bir kızdır. İstanbul’un fakir mahallelerinden birinde, ağabeyi Ali Rıza (Murat Daltaban), nam-ı diğer Arıza, kız kardeşi Ümit ve Arıza’nın iki çocuğuyla birlikte yaşamaktadır. Babanın gidişi ve annenin ölümünün ardından büyük bir geçim sıkıntısına düşen bu beş kişilik aileye önce Arıza bakmaya çalışmış, ancak Arıza’nın kirli işlere bulaşması ve günün birinde yakalanmasıyla beraber sorumluluk Mavi’nin üzerine kalmıştır.

Mavi’nin hayatı gündüzleri durağandır. Geceleri ise üyesi olduğu bir çetenin aksiyonlarından ötürü oldukça hareketli. Bir otomobil tamirhanesini üs olarak kullanan bu soygun çetesinin lideri, Aksak (Uğur Yücel) lâkabıyla tanınan, sert mizaçlı, ters birisidir. Aksak, Mavi’ye karşı kendisine de tam itiraf edemediği, bastırmak istediği bir aşkla içten içe bağlıdır.

Çınar (Timuçin Esen) ise 30 yaşlarında, yakışıklı, iyi yürekli, mesleğine ve ailesine bağlı birisidir. Babasını küçük yaşta, evlerine giren bir hırsızın saldırısı sonucu kaybetmiş ve bu olayın etkisiyle polisliğe yönelmiştir. Çınar’ın hayatı polislik mesleğinin getirdiği zorluklarla doludur. Bununla beraber, karakoldaki kader ortakları ve sivil hayattaki birkaç yakın dostuyla birlikte dertlerini biraz da olsun unutup mütevazı hayatını sürdürmektedir.

Çınar bir tesadüf eseri Mavi’yle tanışır. Hırsız olduğunu bilmediği bu güzel kızın, yeğenlerine, ailesine düşkünlüğünden ve içtenliğinden etkilenen Çınar’ın duyguları çok geçmeden aşka dönüşür. Diğer yandan Mavi de erkeklere, duygusal ilişkilere, aşka karşı ne kadar tedbirli olursa olsun Çınar’a giderek daha çok bağlandığını fark edecektir. Ne var ki, bu saf aşk hikâyesi önce Mavi’nin ve ardından Çınar’ın birbirlerinin mesleklerini öğrenmeleriyle birlikte büyük bir çıkmaza girer.

Hırsız Polis Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Uğur Yücel (Aksak – Nadir Özkurt)
Timuçin Esen (Komiser Çınar)
Özlem Düvencioğlu (Mavi -Zeynep Yılmaz)
Erol Günaydın (Dursun)
Serkan Keskin (Komiser Bünyamin)
Rasim Öztekin (Başkomiser Selahattin)
Ahmet Saraçoğlu (Arsen Lüpen – Osman)
Hakan Boyav (Kaporta Yakup)
Vahide Perçin (Fulya Hanım)
Cansu Koç (Ümit Yılmaz)
Murat Daltaban (Arıza – Ali Rıza Yılmaz)
Yasemin Çonka (Ayşegül)
Dağhan Külegeç (Jilet)
Asena Keskinci (Kiraz)
Tansu Biçer (Koray)
Ozan Güven (Kibar Necmi)
İpek Bilgin (Maide Hanım)

MEKANLAR:

Hırsız Polis dizisinin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul’un pek çok semtinde çekim yapıldı. Çınar Komiserin çalıştığı karakol sahnelerinin çekimleri ise Sarıyer Emniyet Amirliği’nde gerçekleştirildi.

JENERİK:

Yayınlandığı dönemde ekranlara damga vuran Hırsız Polis dizisinin çokça ses getiren ve hafızalara kazınan jenerik müziği Orient Expressions’a ait.

TÜM BÖLÜMLER:

Hırsız Polis dizisi, 26 Ekim 2005 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. Ekranlara damga vuran dizi kısa sürede fenomen haline geldi. 2 sezon boyunca ilgiyle izlenen dizi, 15 Mart 2017 tarihinde 50. Bölümüyle final yaparak izleyicisine veda etti.

Hırsız Polis dizisinin tüm bölümlerini youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Dizinin senaristlerinden Neşe Şen’in sözlerini yazdığı ‘İmkansız’ şarkısı dizi yayınlandığı dönemde müzik listelerinin ilk sıralarından aylarca düşmedi. Cem Yıldız’ın seslendirdiği şarkı çok sevildi.

Cem Yıldız/ İmkansız

Hırsız Polis dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler Youtube’da yayınlandı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Cem Yıldız / Yarım Bıraktın

Hırsız Polis 10. Yıl Klibi

Cennet/ Ferhat Göçer

Ölünce Sevemezsem Seni/ Ayna

Keskin Bıçak/ Sezen Aksu

Akşam Olur Karanlığa Kalırsın/ Gülay

UNUTULMAZ SAHNELER

Sıra dışı ve unutulmaz bir aşk hikayesini anlatan Hırsız Polis dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Barışma Sahnesi

Çınar ve Mavi’nin Akşam Yemeği

Sahildeki Kavga

Çınar Mavi’yi İlk Kez Öptü

Ben Bir Kez Aşık Oldum Çınar!

Aksak’ın Aşk Acısı

Aksak’tan Aşk Tarifi Aşık Adam Kaybetmez!

YURT DIŞINDA ‘HIRSIZ POLİS’ DİZİSİ

Hırsız Polis dizisi Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da ilgiyle izlendi. Dizi, Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur, Malezya gibi ülkelere pazarlandı.