Ana sayfa Sosyal Medya İyi Aile Babası dizisinde bir uyumsuzluk var, senarist hariç herkes farkında!

İyi Aile Babası dizisinde bir uyumsuzluk var, senarist hariç herkes farkında!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarında izleyicilerle Perşembe akşamları buluşmaya başlayan İyi Aile Babası, bir komedi dizisi… Ailecek izlenebilecek yapımlardan olan dizi, ilk bölümü ile iyi sayılabilecek reytingler almasına rağmen, ikinci bölüm sonuçları kötü gelmişti.

Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Melek Baykal, Salih Kalyon ve Timur Acar’ın başrollerinde yer aldığı dizinin ikinci bölümünde reyting yükseltmesi beklenirken, yaşanan bu düşüş de kafaları karıştırdı. Dizinin oyuncu kadrosu yerli yerinde, performanslar da gayet iyi ancak bir başka sorun var.

Bu sorunu Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da köşe yazısında yazdı… Dizinin senaryosundaki metin ile oyuncuların arasında sanki bir mesafe var gibi duruyor. Yani dizideki replikler konusunda sıkıntı birçok izleyicinin de dikkatini çekmiştir. Senaryo grubunun bu durumu görmemiş olması pek de akla yatkın durmuyor… İyi Aile Babası, tam olarak oturtulmadan yayına verilmiş izlenimi veriyor…

Sina Koloğlu da diziye yönelik bir eleştiri değil ama aslında bir uyarıda bulundu. Yani senaryo konusuna daha çok dikkat edilmesi şart.

İşte Koloğlu’nun yazısı:

“Komedi dizisi özel ilgi alanım… Gözyaşı ve dram ve de entrika arasında kendine bir yol bulmak ister bizim ekranda komedi. ‘İyi Aile Babası’ ilk bölüm ‘ince ayar’ esprileri ile ışık vermişti. Ekip tam komedi kıvamında diyelim. Hazırlıksız oldukları söylenmişti.

İkinci bölüm ‘hazırlıklı’ olan, başladı. Gülme efekti ilk yenilik olmuş! Metin ile oyuncular arasında mesafenin olduğu hissiyatına kapıldık. Arada yine ‘şöyle inceden çarpıyordu espriler. Ama alıp götüremiyor.”