Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D dizi yayınını açıkladı! Diğer kanalların dizilerle ilgili kararı da yanıtını buldu!

Kanal D dizi yayınını açıkladı! Diğer kanalların dizilerle ilgili kararı da yanıtını buldu!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi ile birlikte tüm televizyon kanalları, bölgeden yayın yapmaya başlamıştı. Dizi setlerine ara verilirken oyuncular ve set çalışanları da sahada gönüllü olarak yardım destek çalışmalarına katılmıştı.

Kanalların en büyük gelir grubunu oluşturan dizi çekimlerine iki haftalık bir ara verildi. Depremzedelere yardım amaçlı pek çok yapım şirketi, setlerin durmasının ardından karavanlarını, jeneratör, ışık ve ses ekipmanlarını bölgeye göndererek enkazdaki insanların kurtarılma çalışmalarında kullanılmak ve depremzedelere yardımcı olmak için karar aldı.

Dizi çekimlerine ara verilmesi ile birlikte pek çok ünlü ismi de sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla çeşitli kurum ve kuruluşların yardım faaliyetlerinde görüldüler. Sinema ve dizi sektörünün emekçilerinin de deprem bölgesine giderek yardım çalışmalarında yer aldıkları sürecin ardından yavaş yavaş dizi çekimlerine başlandığı haberleri de gündeme geliyor.

Kanal D dizi yayınını açıkladı! Diğer kanalların dizilerle ilgili kararı da yanıtını buldu! 1

Bu arada televizyon kanalları da hafta sonu itibariyle dizi tekrarları ve film yayınlarıyla deprem bölgesinden yapılan yayınlarını sonlandırmaya başladı. İlk olarak Kanal D’nin web sayfasında hafta içi Salı akşamından itibaren bazı dizilerin yeni bölümlerini yayınlamaya başlayacağı bir kaç gün önceden belli olmuştu. Buna göre Salı Üç Kız Kardeş, Çarşamba O Kız ve Perşembe günü de Camdaki Kız’ın yeni bölümünün yayınlanacağı öğrenildi. Yargı dizisinin Pazar akşamı yayınlanıp yayınlanmayacağı da ayrı bir merak konusu şimdilik…

Kanal D dizi yayınını açıkladı! Diğer kanalların dizilerle ilgili kararı da yanıtını buldu! 2

Diğer kanalların nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyordu. Haftalık yayın akışı listelerini web sayfalarında yayınlamaya başladılar.

Hafta içinde TRT1, Show TV, Atv, Star, Tv8 ve Fox TV’nin dizi yayınlarına geçecekleri de Pazartesi günü itibariyle netleşti. Ancak 20 Şubat Pazartesi akşamı Hatay Defne’e 6,4 ve ardından Samandağ’da 5.8 büyüklüğündeki depremler sonrasında kanalların yayınlaması beklenen diziler birer birer iptal oldu!

TRT1 Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölümünü yayınlamazken Star TV de Ömer dizisinin yeni bölümünü iptal etti. Ayrıca Yasak Elma dizisinin de yeni bölümünün yayınlanması bekleniyordu. Fox TV de depremlerin ardından yayından vazgeçti. Atv’de ise Bir Küçük Gün Işığı dizisinin yeni bölümü yayınlandı.

Star TV,  Çöp Adam ve Yalı Çapkını dizilerinin yeni bölümlerinin yayın akışında olmadığı görülüyor. Bu dizilerin stok bölümlerinin olmadığı tahmin edilirken, bu hafta çekimlerin başlayarak önümüzdeki hafta da yayına gelmesi beklenmekte.

Kanal D dizi yayınını açıkladı! Diğer kanalların dizilerle ilgili kararı da yanıtını buldu! 3

Normal yayın akışlarına geçilmesine karşın bazı kanalların dizilerinin yeni bölümlerini yayınlayamamalarının sebebinin de genel olarak stoklu olmadığı tahminlerini yaptırıyor.

Atv’de bu akşam Ben Bu Cihana Sığmazam’ın yeni bölümü yayınlanırken Kanal D’nin de Üç Kız Kardeş dizisini yayınlayacağı yayın akışında görülmekte. Yaşanan deprem felaketi ve ardından yeni depremler ve artçılarla sarsılan, yeni afetlerin yaşandığı bir süreçte kanalların da yayın akışlarını tam netleştiremedikleri web sayfalarına yansıyor. Gün gün yeniden düzenlenen yayın akışları ve alınan son dakika kararlarıyla ilerlenilen bir süreç yaşanmakta.