Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D yeni dizisini tutturmayı başarırsa şapka çıkartılır!

Kanal D yeni dizisini tutturmayı başarırsa şapka çıkartılır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Perşembe akşamları diziler arasında müthiş bir rekabet izliyoruz. Kanal D daha önce bu rekabette Yeni Hayat dizisi ile varlık göstermeye çalışmış ancak bir türlü düzelmeyen reytingler nedeniyle dizinin ömrü kısa olmuştu. Kanal D’nin yine perşembe günleri için yeni bir sınava hazırlandığını hatırlatalım.

Bir Zamanlar Çukurova, Mucize Doktor, Alev Alev gibi güçlü 3 yapımın yanı sıra bir de TRT1’de 4. sezonu ile süren Kalk Gidelim, perşembe rekabetinde yer alıyordu. Geçtiğimiz perşembe günü Star TV, rekabete Sol Yanım ile katıldı ve reytingler düşük geldi. Şimdi ise bu rekabete 3 Aralık Perşembe akşamı Kanal D’nin İyi Aile Babası dizisi eklenecek… Yani pandoranın kutusu açılacak. Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Melek Baykal, Salih Kalyon ve Timur Acar başrollerde bulunuyor.

atv çok güçlü bir pozisyonda. Fox TV’de iyi bir köşe başını tuttu. Show TV, yeterince izleyici toplamayı başardı. TRT1 için reytingler önemsiz. Star TV, perşembe rekabetinde zorlanacak. Kanal D ne yapacak işte onu bu hafta göreceğiz. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, İyi Aile Babası dizisinden umutlu. İyi bir komedi yapımında olması gereken her şey var gibi duruyor. Perşembe gibi çok zor bir günde yayınlanacak olan, hem de komedi yapımı olan İyi Aile Babası dizisi tutar ise, bu çok önemli bir başarı olacaktır.

Kanal D yeni dizisini tutturmayı başarırsa şapka çıkartılır! 8

Güleroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: Komedinin zor bir tür olduğunu her daim söylemişimdir. Skeçlerle tiyatrovari ortamda mizah yapmak kolay gibi görünse bile, uzun süreli dizilerle insanları gülmeye yönlendirip onların ilgisini sürekli diri tutmak gerek oyunculuk gerekse senaryo açısından beceri ister.

Bu gerçek ışığında Kanal D ekranına çıkacak olan ‘İyi Aile Babası’nın neler yapabileceğini sorgularsak… ‘İyi Aile Babası’, ilk etapta güldürme potansiyeli yüksek bir iş gibi görünmekte.

Henüz ekrana çıkmadan senarist değişimine gidip Tayfun Güneyer yerine Selçuk Aydemir’i getiren ve test sonucu pozitif çıkan oyuncu Bahar Şahin’in Yağmur Pamuk rolünü Eslem Akar’a havale eden dizi, tam bir ‘aile sit com’u…

Kanal D yeni dizisini tutturmayı başarırsa şapka çıkartılır! 9

İstanbul’un Anadolu yakasında sahip olduğu özel klinikte halk sağlığı hekimi olarak iş temposunu yürüten Mehmet Ali’nin aile düşkünlüğünü yansıtmanın ötesinde eşi, çocukları ve annesinden oluşan üçgende geleneksel aile yapısına dair özelliklerle kuracak sahnelerini. Yanı sıra Türk erkeğinin özelliklerini de ön plana çıkartan bir yol haritası çizecek. Bu noktada senaryonun espri gücü önem kazanacak kuşkusuz. İlaveten sahnelerin kurgu mantığı da izleyiciyi çekmede önem kazanacak.

Kısacası; Komedinin güçlü isimlerini bir araya getiren Süreç Film yapımcılığındaki ‘İyi Aile Babası’nın dizi yönü iyi görünüyor. Komedi performansı açısından elini kuvvetli olan yapıma bol şans.”