Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin yeni dizisi Perşembe rekabetine limon sıkacak!

Kanal D’nin yeni dizisi Perşembe rekabetine limon sıkacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranında diziler o kadar çoğalmaya başladı ki, sanki her gün akşam saatlerinde tüm özel kanallar bir dizi ile izleyiciyi ancak ekrana oturtabilir algısı da arttı. Diziler çekiliyor, reytingler düşük gelince de kısa sürede yayından kaldırılıyor. İşte bu ortamda yeni yapımlar sürekli sisteme giriş yapıyor. Kanal D ekranında da yeni dizi İyi Aile Babası 3 Aralık Perşembe akşamı başlayacak.

Bu sezonun diziler konusunda pek de şanslı olmayan kanallarından olan Kanal D, çok zorlu bir günde hem de komedi yapımı dizi ile rekabete katılacak. Aslında bu rekabete limon sıkacak desek yeridir. Zira perşembe akşamları dram yapımlarının karşısında İyi Aile Babası bambaşka konsepti ile diğer dizilerden çok farklı bir noktada.

İyi Aile Babası aslında bir sit-com. Yani belirli bir platoda çekiliyor ve genelde de mekan içi sahnelerle dolu olacak. Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Salih Kalyon ve Melek Baykal, Timur Acar gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan dizi, çok zorlu rakiplerle mücadele etmek durumunda.

Her şeyden önce Perşembe akşamlarının gerçek sahibi atv’de yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova olduğunu bu sezon reyting sonuçları ile net bir şekilde görebiliyoruz. Mucize Doktor dizisini tüm kategorilerde geride bırakan atv dizisi, birincilikler alarak yoluna devam ediyor.

Mucize Doktor ise Fox TV ekranında kemik kitlesini taşıyor ama 7’li reytinglerin de üzerine çıkamıyor.

Show TV’nin yeni başlayan Alev Alev dizisi bu rekabette kendine bir köşe tuttu ve orada 5-6 reyting oranları ile ilerlemesini sürdürüyor.

Geçen hafta Star TV, Sol Yanım dizisi ile bu rekabete katıldı ama ilk bölüm sonuçları iyi gelmedi. Bu haftanın sonuçları belirleyici olacaktır.

Bir de TRT1’in Cumartesi’den Perşembe akşamlarına çektiği Kalk Gidelim dizisi 2’li reyting oranları ile eski kitlesinden bir bölümünü de kaybetmiş olsa da yoluna devam ediyor.

Sonuçta böyle bir rekabete komedi yapımı dizi ile katılmak Kanal D adına çok riskli bir karar oldu. İyi Aile Babası tutar mı, tutmaz mı bilinmez. Ancak artık her akşam zorlu. Ekranda çok iyi bir dizi ortaya konulmadığı sürece reyting zor.

Hele bir de komedi dizisiyle işler daha da zor. İyi Aile Babası için de Kanal D’nin büyük umutlar beslememesi lazım.