Ana sayfa Dizi Haberleri Kardeşlerim ve Gönül Dağı izleyiciyi paylaştı, büyük hata Savaşçı dizisine pahalıya patladı!

Kardeşlerim ve Gönül Dağı izleyiciyi paylaştı, büyük hata Savaşçı dizisine pahalıya patladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Savaşçı dizisi Fox TV ekranında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşmaya devam ediyor ancak reyting sonuçları ortalama rakamların üzerine çıkamıyor… İlk 4 sezonu büyük başarılarla dolu olan dizi, yine geniş bir kitleyi etkilemeyi başardı. Ancak Savaşçı’nın daha iyi reytingler alması mümkündü. Zira geniş bir izleyici kitlesi vardı. Ancak bu kitle, 5. sezonun geç başlatılması nedeniyle diğer diziler tarafından kapıldı…

Özellikle de atv’nin Kardeşlerim dizisi atağını yaptığı sıralarda Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisi ciddi bir düşüş yaşıyordu. Savaşçı’nın da bölümleri hazırdı ve yayın için sıra bekliyordu. Ancak Fox TV anlaşılmaz şekilde Savaşçı dizisini bekletmeye ve izleyicinin Kardeşlerim ile Gönül Dağı arasında paylaşılmasını seyretmeyi tercih etti.

Sen Çal Kapımı daha erken sezon finali yapsaydı bir şey kaybetmezdi. Ama Savaşçı dizisi çok şey kazanabilirdi. Zira aksiyonu bol hikayeye yeni katılan isimlerle birlikte Savaşçı daha da iddialı konuma geldi.

Ancak dizinin artık zirvede yer alabilecek bir durumu yok. Yani Kardeşlerim ve Gönül Dağı’nın izleyicileri paylaştığı gerçeği reytinglerle bir kez daha ortaya çıktı.

24 Nisan Cumartesi akşamı totalde atv, birinci olurken, TRT1 ikinci sırada yer aldı. TRT 1 ise AB ve ABC1’de zirveyi elde etti ve atv’de ikinciliğe razı geldi.

Yani Cumartesinin zirvesi paylaşıldı. Savaşçı dizisi ise orta sıralara demir attı. Tüm kişilerde günü ancak 10. sırada tamamlayan dizi, AB’de 7. oldu ama reytingleri düşük kaldı. ABC1’de ise 6.sırada bulunan Savaşçı, bu sonuçlarla artık izleyicisini kazanma noktasında başka bir strateji düşünmek zorunda.

Mesela yaz aylarında Gönül Dağı ve Kardeşlerim bittikten sonra Savaşçı dizisi bir süre devam eder ve sonra ara verirse en azından 6. sezon için izleyici sadakatini kazanmaya çalışabilir.

Neler olacağını izleyip göreceğiz…