Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun Eflatun filmi heyecanını görmeniz lazım…

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun Eflatun filmi heyecanını görmeniz lazım…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – İkisi de başarılı oyunculuklarıyla özellikle dizilerle tanınıyor ve ekrana geliyorlar. İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz dizisinden sonra şöhreti yakalarken, Kerem Bürsin’i yurt dışında da büyük popülerliğe ulaştıran dizi Sen Çal Kapımı olmuştu.

İki oyuncunun rol aldıkları Eflatun isimli filminin, 10. Boğaziçi Film Festivali’nde izleyici ile buluştuğu o anlarda, heyecanları da objektiflere yansıdı! İlk kez festivalle birlikte görücüye çıkan film sonrası kısa bir söyleşi yapıldı sahnede.

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Eflatun filmi heyecanını görmeniz lazım... 9

Yönetmenliğini Cüneyt Karakuş’un üstlendiği Eflatun filminin yönetmeni ve emek verenleri ile birlikte İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin de bu ilk gösterim heyecanını yaşadı. Daha sonra sahnede soruları yanıtlarken yüzlerine yansıyan heyecan da ayrıca görülmeye değerdi!

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Eflatun filmi heyecanını görmeniz lazım... 10

Filmin çekimlerine 2020 yılının Şubat ayında başlanmıştı. Ancak pandemi koşullarında ne yazık ki sinemalara gelemedi. Tanıtımıyla dikkat çeken Eflatun’da Kerem Bürsin Oflaz karakterini, İrem Helvacıoğlu ise Eflatun’u oynuyor.

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Eflatun filmi heyecanını görmeniz lazım... 11

Bürsin, bir röportajında filmle ilgili şu sözleri sarfetmişti: “Okuduğum zamanda ruh haline çok benzerlikler hissettim. Çok hoşuma gitti senaryosu, çok etkiledi. Hikayede olağanüstü tipler yok. Biraz bu hikayenin parçası oldum. Karakteri başkası canlandırsaydı üzülürdüm. Bağımsız olması hoşuma gitti. Saf ve güzel bir hikaye var. Cüneyt ile çok iyi anlaştık.”

Oyuncu kadrosunda Yıldız Kültür, Semiha Bezek, Nazan Diper, Erman Okay, Melisa Akman’ın da yer aldıkları filminin konusu şöyle:

Gölge oyunlarıyla büyüyen görme engelli Eflâtun, yağmurlu bir günde kendisine bir şemsiye emanet edip giden bir adamın sesine âşık olur.

Eflâtun, beş yaşındayken görme yetisini kaybeder. Bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflâtun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur…

Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Cüneyt Karakuş’un üstlendiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği aldı. Filmde, VFX, 2D, 3D, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanılarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçiminin somutlaştırması amaçlandı.