Ana sayfa Sinema Kesişme İyi ki Varsın Eren filminin müzikleri Fahir Atakoğlu imzası taşıyor!

Kesişme İyi ki Varsın Eren filminin müzikleri Fahir Atakoğlu imzası taşıyor!

tarafından ker_def

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin müziklerine, şu anda Amerika’da yaşayan dünyaca ünlü müzisyenimiz Fahir Atakoğlu imza attı.

Daha film vizyona girmeden yayınlanan fragmanlarındaki etkileyici müzik ve “Heyamo” türküsüyle büyük beğeni toplayan Atakoğlu, “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filminin müziklerini hazırlama sürecini şöyle anlattı:

“1.5 sene önce Dijital Sanatlar’dan teklif geldi. Senaryoyu okuduğumda çok ilgimi çekti. Bu üzücü olayı basından takip etmiştim. Çok üzücüydü. Çok genç yaşta bir gencin ve Ferhat Gedik’in haince bir saldırıda şehit olması. Bu hain saldırı, mermi, Eren ve Ferhat Gedik… Nisan 2021’de müzikleri hazırlamaya başladım. Daha çekimler başlamamıştı. Karadenizli müzisyen Selim Bölükbaşı, kemençe ve tulum çalar kendisi, o bana müzikler konusunda bir nevi danışmanlık yaptı. Müzik denince hisler duygular harekete geçiyor. O enstrümanları nasıl duydurmak istediğiniz, hangi duyguyla yansıtmak istediğiniz önemli. Heyamo türküsünün dışında devam eden bir melodi var, ana temasıyla onu çıkarmıştım.

“Karadeniz, Müziğiyle Beni Çok Etkileyen Bir Bölgeydi…”

Bütün filmlerin müziklerini hazırlarken insan hikayelerini ele alıyorum. Beni bu hikayelerin besteci olarak nasıl etkilediği önemli. Onu dışa vurmak ve anlatmak Karadeniz tınılarıyla ritüeliyle anlatmak önemli. Karadeniz zaten müziğiyle beni çok etkileyen bir bölgeydi. Selim’in de yardımıyla daha da içine girdim. Enstrümanları daha iyi anladım. Kemençeyi, elektronik aletler ve başka seslerle birleştirerek mermiye de bir ses verdik. Onun her çıkışında ses verdik. Bütün bunları yaparken de o duyguların çıkması, tempoların melodiye duygu, zenginlik katması hepsi birbirini buldu… “

“Heyamo’yu bu filmde tekrar cana getirdik…”

Kesişme, İyi ki Varsın Eren filmini ve fragmanını izleyenlerin gönüllerini fetheden “Heyamo” türküsünün hikayesini de anlatan Fahir Atakoğlu şunları söyledi:

“Bu filmde bir parçayı Heyamo’yu tekrar cana getirdik. Türkiye’de Cumhuriyetin 75. Yılı konserlerimi yaptığım zaman, Karadenizli müzisyen kemençeci Birol Topaloğlu beni bu türküyle tanıştırdı. İlk kez bu konserlerde seslendirdik Heyamo’yu. Film için çalışmaya başladığımda Özer Feyzioğlu ile bu türküyü paylaştım. ‘Bende böyle bir kayıt var’ dedim. Fındık toplama sahnesinde kullanırız dedim. Parçayı teaserda da kullandık, bir bölümünde geliyor ve sonra devam ediyor. Çok yakıştı. Hem canlılığını hem de oranın Karadeniz’in toprağının kokusunu vermesi açısından önemliydi…”

“Bu Filmde, Özer Feyzioğlu ile Çok İyi Çalıştım…”

Gerçek hayat hikayelerini anlatan biyografik ya da tarihi filmleri çekmenin kurgu filmlerden çok daha zor olduğunu ifade eden Atakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi eserleri ve biyografileri çekmek, gerçek hayatlardan esinlenen filmleri yapmak çok zordur. Ama sevgili Mustafa Uslu çok iyi bir kadro kuruyor. Bu filmde, Özer Feyzioğlu ile çok iyi çalıştım. Birbirimizi yönlendirerek çok güzel bir iş çıkardık… En iyisini yakalamak için çalıştık. Hem ben onu yönlendirdim, hem de o beni…”

Fahir Atakoğlu, Kesişme, İyi ki Varsın Eren filminde yaşam öyküleri anlatılan şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik için de şu mesajı verdi:

“Dua ediyoruz hiçbir kurşun hedefini bulmasın, hiçbir kurşun Eren ve Eren gibi gençlerimizi öldürmesin. Bizden ayırmasın. İyi ki doğdun ve iyi ki varsın Eren… İyi ki doğdun ve iyi ki varsın Ferhat Gedik… Sizi hiç unutmayacağız…”

TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu üstlendi. İsmail Hacıoğlu, Rahman Beşel, Alayça Öztürk, Mutlunur Lafçı ve Emir Çiçek’in başrolleri paylaştığı filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu yaptı.

Senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı filmde, iki şehidimizin hayat hikayesi, ülkemizde yaşanan terör gerçeği, Anadolu, Karadeniz’deki çetin yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden çalışkan, fedakar, sevgi yüklü yurdum insanlarının yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye yansıtılıyor. Kesişme, İyi ki Varsın Eren’de Trabzonsporlu ünlü futbolcu Abdülkadir Ömür de konuk oyuncu olarak yer aldı.