Ana sayfa Sinema Müslüm ve Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerinin yapımcısından bomba gibi bir proje geliyor!

Müslüm ve Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerinin yapımcısından bomba gibi bir proje geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mustafa Uslu son yıllarda çok başarılı filmlere imza atmış bir yapımcı. Yapımcılığını üstlendiği filmlerle gişe rekorları kıran Mustafa Uslu bu kez Türkiye’nin siyasi geçmişine el atıyor. Uslu, Deniz Gezmiş’in hayatını beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

Yapımcı Mustafa Uslu bugüne kadar Ayla, Müslüm, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu ve Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerine imza attı. Filmlerinde her seferinde gerçek olaylardan yola çıkan Uslu bir kez daha gerçek bir hayat hikayesini işlemeye karar verdi.

Başarılı yapımcı bu kez Türk solunun simge isimlerinden Deniz Gezmiş’in hayatını beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor. Siyasi suçlu olduğu gerekçesiyle genç yaşta idam edilen Deniz Gezmiş’i canlandırması için de, ona çok benzeyen Murat Ünalmış’la görüşülüyor.

Müslüm ve Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerinin yapımcısından bomba gibi bir proje geliyor! 8

En son Bir Zamanlar Çukurova dizisinde rol alan ancak üçüncü sezonda veda eden Ünalmış, o günden bu yana bir dizi ya da film projesinde yer almadı. Habere göre Ünalmış, Deniz Gezmiş’i canlandırma teklifine sıcak bakıyor.

Filmin yönetmeni için de başarılı isim Ömer Faruk Sorak’ın adı geçiyor. Bugüne kadar G.O.R.A., Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlere imza atan başarılı yönetmenin adı yine Mustafa Uslu’nun çekmeyi planladığı Garip Bülbül Neşet Ertaş filmiyle de geçiyordu.

Müslüm ve Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmlerinin yapımcısından bomba gibi bir proje geliyor! 9

Mustafa Uslu bu filmle Türkiye’nin yakın siyasi geçmişine de ayna tutacak. Daha lise yıllarındayken sol örgütlerle tanışan ve genç yaşında üniversiteyi bırakarak solun mücadelesi için gerilla hareketine katılan Deniz Gezmiş, 6 Mayıs 1972’de dava arkadaşları Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la birlikte idam edilmişti.

Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği son film Kesişme: İyi ki Varsın Eren, 1 Ocak’ta izleyiciyle buluşmuş ve gösterime girer girmez büyük bir başarıya imza atmıştı. Filmm, sadece birbuçuk gün içinde 190 bin 387 kişiye ulaşarak pandemi döneminde en büyük gişeyi yapan Türk filmi olmuştu.