Ana sayfa Dizi Analiz Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin reyting başarısı sürüyor!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin reyting başarısı sürüyor!

tarafından ker_def

TRT 1’in üçüncü bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor.

TRT 1’in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan dördüncü bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, tüm kişiler kategorisinde en çok izlenen dizi olarak dikkatleri çekti.

Günü tüm kişiler kategorisinde ikinci sırada bitiren dizinin, AB ve ABC1 gruplarında üçüncülükler elde ettiğini ve reytinglerinin iyi gelmeye devam ettiğini söyleyebiliriz.

Yeni başlamasına rağmen tarihi dizi projelerini seven izleyiciler için bu dizinin gayet başarılı sonuçlar elde etmekte olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin dördüncü bölümünde neler oldu? Heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti…

Süreyya’nın beklenmedik ihaneti hem Selahaddin’i pusuya düşürdü, hem de esirlerin kaçmasına sebep oldu. Selahaddin, Süreyya’nın ihanetiyle Gabriel’in eline düştü. Selahaddin önlem alıp, hazırlıklı geldiği için Gabriel’in şövalyeleri vuruldu. Bu sırada Nureddin’in hançerlenmesini fırsat bilen Viktorya ve Blekfort, Nusreddin’in yardımıyla kaçtı.

Zindandan kaçan Turanşah, Gabriel ve gerçek hainin peşine düştü. Nureddin’in durumundan faydalanıp ipleri eline aldı ve taht naibi olduğunu ilan etti. Nusreddin, Selahaddin ve adamlarını zindana attırdı.

Süreyya, ihanetinden pişman olup saraya geldi fakat Nusreddin’in öfkesiyle karşılaştı. Nusreddin, Kral Baldvin’in yanına anlaşma yapmaya gittiği vakit kapı birden açıldı ve Selahaddin geldi. Selahaddin anlaşmayı yapmalarına mani oldu ve Nusreddin’e tahtın varisinin kendi olduğunu ve görevden aldığı herkesin görevine iade edileceğini söyledi. Sonrasında Nusreddin’in saraya girmesini yasakladı.

Gabriel’in şövalyeleri, Viktorya ve Blekfort’u buldu, onları Gabriel’in yanına götürecekken Selahaddin ve adamları şövalyelerle vuruşmaya başladı. Viktorya ve Blekfort bu kargaşadan faydalanıp kaçtı. Bu sırada Nusreddin, Selahaddin’e karşı ayaklanmak için devlet içindeki adamlarını organize etti. Kaçan Viktorya, Sofya’nın köle kafilesiyle karşılaştı ve onlarla beraber yola devam etti. Blekfort’u yakalayan Turanşah Gabriel tarafından göğüsünden okla vuruldu. Süreyya, Viktorya’nın da içinde olduğu kafilenin önünü kesti.

Tüm bunlar yaşanırken sarayı basmak için hazırlanan Nusreddin, arz odasının kapısı açıldığında bir sultan edasıyla içeri girdiği gibi bir şok yaşadı çünkü tahtta oturan kişi Sultan Nureddin’di.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.