Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi sezonun reyting rekorunu kırarak Gönül Dağı’nı geçti!

Kuruluş Osman dizisi sezonun reyting rekorunu kırarak Gönül Dağı’nı geçti!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 79’uncu bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da Geyhatu’nun elinden kurtulan Osman Bey, Konya’ya giderek Sultan Mesud’la görüştü ancak görüşme sırasında sultan bir suikasta uğradı.

#KıyamVakti etiketiyle sosyal medyada Türkiye ve dünya gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. ‘Kuruluş Osman’, 79’uncu bölümüyle Tüm Kişiler ve ABC1 kategorilerinde çift haneli oranlar elde etti. Tüm kategorilerde birinci sırada yer alan ‘Kuruluş Osman’ elde ettiği reytinglerle sezonun rekorunu da kırdı. Daha önce TRT1 ekranında yayınlanan Gönül Dağı dizisinin en iyi sonuçları aldığı biliniyordu. Ancak artık sezonun en iyisi olarak Kuruluş Osman dizisi öne çıkmış oldu.

Konya yolunda Geyhatu’nun saldırısına uğrayan Osman Bey ve alpleri, Moğolların eline düştü. Geyhatu, Osman Bey ve alplerinin öldürülmesine karar verirken, güçlerini birleştiren Turgut Bey ve Kosses, Moğolların izini buldu ve Osman Bey ile alplerini kurtardı.

Herkesi şaşırtarak Konya’ya gideceğini ve gerçekleri Sultan Mesud’a anlatacağını açıklayan Osman Bey hızla yola çıkarken, Vezir Alemşah’ın etkisi altında kalan Gündüz Bey, beyliğine itiraz eden Malhun, Bala ve Selcan hatunları Kayı Obası’ndan sürgün etme kararı aldı.

Konya’ya ulaşan Osman Bey, Turgut Bey’in adamının yardımı ile gizlice saraya gitti. Kayı Obası’nda ise hatunlar sürgün kararına direnirken, Vezir Alemşah obaya geldi duruma el koydu. Selcan Ana kan dökülmemesi için sürgün kararını kabul ederken, Vezir Alemşah, Orhan’ın obada kalmasına karar verdi.

Oğlundan ayrılmak Malhun Hatun’u kahrederken, sürgün kafilesi yolda Julia ve savaşçılarının saldırısına uğradı. Bala Hatun’u korumak isteyen Selcan Ana yaralandı.

Sultan Mesud’un huzuruna kabul edilen Osman Bey tüm gerçekleri anlattı. Sultan, Osman Bey’in sözlerinden etkilenmişken, Geyhatu ile işbirliği halindeki yaveri ortaya çıktı ve Osman Bey’in hançerini kullanarak Sultan Mesud’u sırtından bıçakladı!

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki üçüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.