Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinde final sahnesi olay, reytingler ise şahane

Kuruluş Osman dizisinde final sahnesi olay, reytingler ise şahane

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 111. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da Osman Bey’in Marmaracık Hisarı’nda darağacında Şeyh Edebalı ve Bala Hatun’u gördüğü, İsmihan Sultan’ın Edebalı ve Bala için “Asın!” emrini verdiği final sahnesi bölüme damga vurdu.

#KuruluşOsman etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Dizi 4 Ocak çarşamba akşamı tüm diğer yapımların önüne geçerek birincilikler elde etti. Tüm kategorilerde ilk sırada yer alan dizinin bu sezon ilk kez çift haneli reytingler alması da önemli bir gelişme olarak dikkat çekti.

‘Kuruluş Osman’ın 111. Bölümünde; İsmihan Sultan; Şeyh Edebalı’yı tutsak etti, Edebalı üzerinden Bala Hatun’a kurduğu tuzakla her ikisini birden Marmaracık Hisarı’ndaki zindana hapsetti.
Osman Bey, Malhun Hatun’dan Bala Hatun’un Şeyh Edebalı’yı kurtarmak için İsmihan Sultan’a teslim olduğunu öğrendi. Bala Hatun’un Marmaracık’ta tutsak olduğunu öğrenen Osman Bey, harekete geçerek Alpleriyle birlikte tünel kazarak zindana ulaştı. Zindanda Osman Bey’i; Bala Hatun’un boynuna hançerini dayayan İsmihan Sultan ve Şeyh Edebalı’nın boynuna hançerini dayayan Olof karşıladı.

Olof’un “Şimdi üstünlük bizde” sözlerine karşılık Osman Bey “Nice azlar nice çoklara galip gelir. Seni öyle bir yenilgiye uğratacağım ki!” diyerek meydan okudu. Osman Bey, Şeyh Edebalı ve Bala Hatun’nu serbest bırakmasını isterken İsmihan Sultan “Bu yaptığının bir bedeli olmayacak mı sandın! Sana daha önce söyledim, Mesud’u getir, hatununu al!” sözleriyle karşılık verdi. Osman Bey, Bala Hatun ve Şeyh Edebalı’yı almadan zindandan ayrılmak istemezken Bala Hatun’un “Devlet düşümüz ve evlatlarımız için!” ve Şeyh Edebalı’nın “Cümle cihanın ikbali için gitmelisin!” sözleri karşısında Bala ve Edabalı’yı kurtarmak ve yeni bir hamle yapmak için gitmek zorunda kaldı.

İsmihan Sultan, Şeyh Edebalı ve Bala Hatun için Marmaracık’ta darağacı kurdu. Osman Bey, Sultan Mesud’u teslim etmeden Bala ve Edabalı’yı kurtarmak için yanında Mesud’la Marmarcık’a gitti. İsmihan Sultan’ın Osman Bey ve Sultan Mesud’u yan yana gördüğünde “Selçuklu Devleti’nin devrik sultanı Mesud ve onun iş birlikçisi, hain Osman Bey! Siz Sultan Alaeddin’e baş kaldırdınız!” şeklinde tehditkar sözlerine Osman Bey “Sultan Mesud’u istedin, işte burada.

Beni istedin, işte karşındayım. Bala’mla, Şeyh’imle beni tehdit ettin, işte geldim!” diyerek karşılık verdi. İsmihan Sultan, Sultan Mesud teslim olmuş olmasına rağmen, Şeyh Edebalı ve Bala Hatun için “Asın!” emri verirken Osman Bey’in Alpleri kale dışındadır. Aktemur Bey ise kale sızmayı başarmıştır. Osman Bey’in hamlesi ne olacaktır? Osman Bey, Bala ve Edebalı’yı kurtarabilecek midir? Tüm bu sorular, 11 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak 112. Bölümde cevap bulacak.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.