Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinde reytingler şahane, sahneler adrenalin yüklü!

Kuruluş Osman dizisinde reytingler şahane, sahneler adrenalin yüklü!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 110. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #TürkünGayesi etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu.

‘Kuruluş Osman’da Osman Bey’in, Moğol Komutanı Samagar’ın cezasını kesmesi ve İsmihan Sultan’ın mührünü alarak Bilecik, Karacahisar ile Kulucahisar’ı geri alması damga vurdu.

‘Kuruluş Osman’ın 110. Bölümünde; İsmihan Sultan kıtlığı körüklemek için Yenişehir’deki oyununu sürdürmeye devam ederken öte yandan Bala ve Malhun Hatunların arasına nifak sokmaya devam etti. İsmihan Sultan kurduğu oyunla Bala Hatun’u yanına çekmeye çalışırken Bala ve Malhun Hatunlar bu oyunu boşa çıkardılar.

Osman Bey ve Alpları, Samagar’ın okuyla yaralanan Sultan Mesud’un tedavisini yaptırmak üzere mağaraya çekildiler. Sultan Mesud’un kendisine gelmesiyle Osman Bey, Sultan’ı Şeyh Edebalı’nın dergahına gönderdi. Osman Bey, Turgut Bey’le anlaşma yaparak Sultan Mesud’un yerini bildiğini onun üzerinden İsmihan Sultan’a söyleterek Samagar ve Moğolları tuzağa çekti.

İsmihan Sultan’dan gelen bilgiyle Osman Bey’i tuzağa düşürdüğüne inanan Moğol Komutanı Samagar karşısında bir anda Osman Bey ve Alplarını görünce şok oldu. Alplar, Moğol Nökerlerini biçerken Samagar’ı yakalayan Osman Bey “Ben cihana hakimiyet kuracak bir devletin, tohumlarını ekip kanımla büyütenim! Öldürdüğüm zalimlere söyle… Ben zalimin kabusu, mazlumun koruyucusu Osman Bey’im!” diyerek Samagar’ı infaz ederek cezasını kesti.

Osman Bey; İsmihan Sultan’ın mührü olmadan hiçbir hükmü olmadığını Sultan Mesud’dan öğrendikten sonra İsmihan Sultan’dan mührü alma görevini Bala Hatun’a verdi. Bala Hatun, Malhun Hatun’la arasının bozulduğuna inandırdığı İsmihan Sultan’ın güvenini kazandı. Bala Hatun, Söğüt Han’da yemek verdiği İsmihan Sultan’ın şerbetine kattığı bir madde ile onu bayıltarak mührü aldı.

Bala Hatun’dan mührü alan Osman Bey; Turgut Bey ve Alpları, Bilecik Kalesi’nin yolunu tutarken Malhun Hatun ve Orhan Bey’i Karacahisar Kalesi’ne, Bala Hatun ve Alaeddin Bey’i ise Kulucahisar Kalesi’ne, kendilerine ait mülkleri geri almaya gönderdi. Bilecik Kalesi’nde Olof’la yüzleşen Osman Bey, üzerinde İsmihan Sultan’ın mührü olan belgeyi çıkarıp Bilecik’i geri aldı. Öte yandan Karacahisar’a, Malhun Hatun ve Kulucahisar Kalesi’ne ise Bala Hatun Kayı Sancaklarını astılar.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.