Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kuruluş Osman dizisinin değeri 20 – 30 yıl sonra anlaşılacak!

Kuruluş Osman dizisinin değeri 20 – 30 yıl sonra anlaşılacak!

tarafından ker_def

atv ekranlarında ikinci sezonu devam eden Kuruluş Osman dizisinde demirci Davut karakterine hayat vermekte olan Ahmet Yenilmez, youtube’da dizi hakkındaki görüşlerini hayranları ile paylaştı. “Kuruluş Osman bize insanlığımızı hatırlatıyor” diye konuşan Yenilmez, dizinin değerinin ilerleyen yıllarda daha çok anlaşılacağını da düşünüyor. Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın oyuncusu Ahmet Yenilmez, canlandırdığı Demirci Davut karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

‘Kuruluş Osman’da Demirci Davut karakterini canlandıran Ahmet Yenilmez, ‘Kuruluş Osman’ hakkındaki görüşlerini Ertuğrul Gazi’nin sözlerine atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Biz hikaye anlatıcısıyız. Son dönem itibariyle dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 salgını her alanı daralttı. Daralan alanda durmaması gereken ana alanlardan birisi de sanattır bana göre. Bir işi yaptığınızda hedefiniz olur ama gelecekte yapmış olduğunuz işin doğurduğu sonuç sizin hayalinizin ötesinde olur. Bir nevi geleceğe söz söylersiniz. Ertuğrul Gazi’nin bundan önceki bölümlerde çok güzel bir sözü vardı. Demirciye dönüp, ‘Ahiler, sanatkarlar, esnaflar, her biriniz Demirci Davut usta gibi olun. Sizler de bir cihat yapıyorsunuz.’ Ben şuna kesinlikle inanıyorum ki bu işin nasıl bir iş olduğu, nasıl bir etki uyandırdığı 20-30 sene sonra çıkacaktır. Çünkü değerler yeniden anlam kazanıyor, coğrafyalar yeniden şekilleniyor. Kuruluş Osman senaryosunun verdiği mesajlar, bir nevi 20-30 yıl sonraya ekilmiş tohumlardır.”

‘Kuruluş Osman’ dizisinin yapımcısı ve proje tasarımcısı Mehmet Bozdağ ile tanışıklıklarından söz eden Yenilmez, “Yapımcımız ve proje tasarımcımız Mehmet Bozdağ Bey’i gençlik yıllarından tanırım. Azmini, isteğini, derdini iyi bildiğime inanıyorum. Böyle bir platonun, ekibin, işin yapılabilmesi için para puldan önce dert sahibi olmak lazım. ‘Bir derdim var’ diyerek çıkıp kendine dert ortakları aramış. Zamanın kendi kertesinde de bizi çağırmış ve demiş ki ‘Bizimle dert ortağı olur musunuz?’ Sağ olsun böyle bir projenin içerisinde bulunmak benim için çok başka bir anlam taşıyor” dedi.

Kuruluş Osman dizisinin değeri 20 - 30 yıl sonra anlaşılacak! 7

Ahmet Yenilmez, karakterini anlatırken ise, “Demirciler bizim medeniyetimizde çok özel bir yere sahip. Demirden dağları eriterek gelmişiz buraya. Adı destandır ama her destan kendi içerisinde bir milletin mağması gibi bir özellik taşır. Zaman itibariyle demirciler, Demirci Davut tipindeki insanlar bir nevi savunma alanını dizayn ederler” ifadelerini kullandı.

Tarihe merakının role hazırlanma sürecine olan katkısından bahseden Yenilmez, şu sözleri söyledi: “Osmanlı benim bildiğim bir dönemdi. Tarık Buğra’dan, Sepetçioğlu Osman Efe’den, Nihal Atsız’dan medeniyetimizin, kültürümüzün ve mensup olmaktan şeref duyduğum milletimizin geçmişi ile alakalı her daim bir şey öğrenme gayreti içerisindeydim. Dünyada o zaman yaşanmış gelişmeler benim role hazırlanmamda çok etkili oldu. Hikayeye biraz vakıf olmam ise bu işi kolaylaştırdı.”

“KARAGÖZ VE HACİVAT GİBİLER”

Çömlekçi olan ilişkisinde sürprizlerin yaşanacağına dair ipucu veren Yılmaz; “Çömlekçi ile ilişkimize gelecek olursak, ben daha bilmiyorum onun hain olduğunu. Senaryonun gelişimine göre nasıl bir boyut kazanacak bilmiyorum. Karagöz-Hacivat, Pişekar-Kavuklu modundan nereye gider bilmiyorum. Türk mizah anlayışının altında aslında çok iyi bir çatışmanın olduğunun bir örneğidir çömlekçi-demirci sahneleri” dedi.

“KURULUŞ OSMAN İNSANLIĞIMIZI HATIRLATIYOR”

Yenilmez’in ‘Kuruluş Osman’ seyircisine mesajı ise “Kuruluş Osman’ bırakın Türk tarihini anlatmayı, insana insan olduğunu hatırlatıyor. İnsanı insan yapan hikayesidir. Seyircilerimiz her bir Kuruluş Osman bölümünü seyrettiğinde kendi hikayesini bulacaktır ve insanlığını hatırlayacaktır” oldu.