Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kuruluş Osman dizisinin Petrus’u Mert Turak, bıçak sırtı bir rolde!

Kuruluş Osman dizisinin Petrus’u Mert Turak, bıçak sırtı bir rolde!

tarafından ker_def

Heyecanla izlenen ikinci sezonunda da seyirciden büyük ilgi gören ve reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’da Petrus karakterini canlandıran Mert Turak, diziye ve karakterine dair açıklamalarda bulundu.

Mert Turak, Papa’nın ajanı olarak uç bölgesine gelen şeytani zekası ile dikkat çeken karakteriyle ilgili “Petrus çok bıçak sırtı bir rol. Çok cesur, Türklerin arasında obada yaşıyor, onlarla namaz kılıyor, onlarla beraber yiyor içiyor… Bukalemun gibi durumun ve kabın şeklini alıyor. İlk defa kötü karakter oynuyorum. O yüzden ben de ‘Petrus’ ile beraber daha yeni yeni kendimi, kötü bir karakteri keşfediyorum. Ama en güzel tarafı Latince’yi neredeyse yarı yarıya öğrendim. Çünkü hep Latince dualar ediyor ‘Petrus’. O yüzden birçok duanın Latince’sini ezberledim” şeklinde konuştu.

‘Kuruluş Osman’ setine keyifle gittiğini söyleyen Turak, “Her şey gerçek, o kılıçlar, kostümler, hançerler. Bazen setim olmasa bile sete gidiyorum. Eşim ‘Bugün setin yok ki’ diyor, ‘At binerim, kılıç dersi yaparım, hocayla beraber birkaç koreografi çalışırım’ diyorum” derken; Bozdağ Film Platosu’nu ve ekibi ise “Çok profesyonel bir set. Her birim kendi içinde de parçalara ayrılıyor. Biz tiyatrocu olduğumuz için böyle bir ortamda, böyle bir dekorda, böyle kostümlerin içinde ister istemez kendimizi tutamıyoruz. Ezber alırken bile kendimi oynarken buluyorum” sözleriyle anlattı.

“MAHALLEDEKİ FIRINCI AMCA ROLÜMDEN HOŞNUT DEĞİL”

Yetenekli oyuncu, kariyerinde ilk kez kötü karakter canlandırmasının hayatını nasıl etkilediğini ise ilginç bir anekdotla anlattı: “Mahallede ekmek aldığım fırıncı amca hoşnut değil. Beni her sabah gülerek karşılayan Muhittin Amcam’a bir baktım suratından düşen bin parça. ‘Hayrola’ dedim, ‘Hiç yakıştıramadık size’ dedi. Kendi kendime soruyorum, parayı mı eksik verdim diye. ‘Sen kötüyü oynuyorsun, biz seni böyle bilmiyorduk’ dedi.”

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.