Ana sayfa Dizi Haberleri Leyla ile Mecnun dizisi neden kaldırıldı? Ahmet Mümtaz Taylan yıllar sonra açıkladı!

Leyla ile Mecnun dizisi neden kaldırıldı? Ahmet Mümtaz Taylan yıllar sonra açıkladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Arıza dizisinde Haşmet karakterine hayat vermekte olan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, bugüne kadar yer aldığı projeler ve canlandırdığı rollerle akılda kalan, güçlü performansı ile hatırlanan usta bir oyuncu…

Jülide Ateş, GAİN’de 8 Nisan’daki ilk programında oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan’ı ağırladı. Format gereği Taylan’a 40 soru yönelten Ateş, konuğuna 2 dakikalık cevap süresi tanıdı. Programın tansiyonu bir an bile olsun düşmedi. Ahmet Mümtaz Taylan Gezi Parkı olayları nedeniyle o dönem yayında olan Leyla ile Mecnun dizisinin yayından kaldırıldığını düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı’nın Exxen platformu için Leyla ile Mecnun dizisini yeniden çekmek istediği ortaya çıkmıştı. Eski ekibin buluşmasını da isteyen Acun Ilıcalı ve ekibi, dizinin yeni bölümleri için çalışıyor. Bir tek Erdal Bakkal karakterini canlandıran Cengiz Bozkurt henüz onay vermiş değil. Eski ekipten herkes dizide yer almak istiyor.

Ahmet Mümtaz Taylan ise İskender karakterine hayat verdiği dizinin, neden yayından kaldırıldığı konusunda açıklamalar yaptı.

2011 yılında başlayan ve TRT1 ekranında büyük başarılar kazanan Leyla ile Mecnun dizisi final yapmadan 17 Haziran 2013 tarihinde yayından kaldırılmıştı.

Ahmet Mümtaz Taylan,”Leyla ile Mecnun neden bitti?” şeklindeki soruyu şu sözlerle yanıtladı:

” Gezi olaylarından 3 ay önce seti ziyarete gelen üniversite öğrencilerinin Gezi Parkı’ndaki düzenlemelerle ilgili ne düşündüğümüzü sorduğu zaman verdiğimiz cevap; bir gazetede 3-4 arkadaşımızın Beyoğlu’ndaki hadiseler sırasında bir fotoğraf karesi yüzünden ‘bence’ kalktı!

Burak Aksak diyor ki, ‘etkisi büyük reytingi düşük bir diziydi’ yüzde yüz doğru söylediği şey, TT’de her hafta birinci olurduk, hala Leyla ile Mecnun birinci oluyor ama, TRT maliyeti ile reytingi birbirine ters olan her işi öyle kaldırmadı.

Dolayısıyla o Burak’ın fikridir saygı duyarım ama, katılmıyorum. Bülent Arınç’ın da ne dediği çok önemli değil, Arınç söylemesi gerekeni söylemekle görevli olduğu bir makamda. Bence Gezi yüzünden kaldırıldı.”