Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisinin büyüsünün bozulduğuna işaret eden yeni kanıt!

Masumlar Apartmanı dizisinin büyüsünün bozulduğuna işaret eden yeni kanıt!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında salı akşamları yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinin ilk sezonu ile ikinci sezonu arasında büyük bir fark oluştu… İlk sezonda psikolojik derinlikli sahneleri ile diziye olan ilgi bir hayli yüksekti. TRT1’i 2021 yılında en çok izlenen televizyon kanalı yapma başarısını sergileyen dizilerin başında Masumlar Apartmanı geliyordu.

Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı İnci karakterinin hikayeden ayrılması ve bunun nedenin de yaşadığı psikolojik sıkıntılar olması herkesi şaşırtmıştı. Dizi oyuncusu bile psikolojik sorun yaşadığı için yapımdan ayrılmak durumda kaldıysa, ekran başındaki izleyicilerin duygusal anlamda hikayeden ne kadar etkilendiklerini düşünmek gerek…

Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin ikinci sezonun başlarında güçlü sahneler yazmalarına rağmen gelen reytingler bir önceki sezonu aratmaya başladı. Dizi yine birincilikler alıyordu ama, reytingleri çift hanenin altında gerçekleşiyordu.

Safiye ve Gülben karakterlerinin hikayede kendi hayatları kurma çabası ile birlikte dizideki psikolojik açıdan sıkıntılı sahnelerin azalmasının yanı sıra; genel televizyon izleme alışkanlıklarının da azalması gibi bir önemli bir sebep izleyici sayısında büyük bir düşüş getirdi.

Masumlar Apartmanı dizisinin büyüsünün bozulduğuna işaret eden yeni kanıt! 7

Masumlar Apartmanı dizisinin en son 54. bölümü yayınlandı. Sadece AB kategorisinde birinci olabilen dizi, tüm kişilerde altıncı ve ABC1’de ise üçüncü sıraya geriledi. Survivor 2022 yarışmasının da etkisiyle yaşanan bu düşüş, geçen sezon elde edilen reytingler ile kıyaslandığında yüzde 40 civarında bir izleyici kaybını işaret ediyor. Bu durum da dizinin artık izleyici tarafında cazibesinin düştüğünü gösteren bir kanıt oluyor. Büyü bozuluyor ve bir dizi daha izleyicilerin gözünden düşmeye devam ediyor.

Hikayede yapılacak yeni adımlar ile bu düşüşün durdurulması mümkün. Masumlar Apartmanı halen güçlü bir izleyici desteğine sahip ancak, eski havası yok. Dizinin adım adım finale doğru ilerlediğinin işaretleri senaryo ile veriliyor. Hikaye içindeki sorunlar çözülüyor ve bu durum ilginin de azalmasına neden oluyor. Masumlar Apartmanı, ilk sezondaki kadar güçlü ve etkili olamıyor.

Üçüncü sezonda da yayınlanması beklentisi birçok dizi hayranında olsa bile, giderek düşen reytingler sonrasında ekibin bunu tercih edip etmeyeceği merakla bekleniyor.