Ana sayfa Sosyal Medya Masumlar Apartmanı dizisinin önüne çıkan büyük engel!

Masumlar Apartmanı dizisinin önüne çıkan büyük engel!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – TRT1 ekranlarında Salı akşamları izleyicilerle buluşmakta olan Masumlar Apartmanı, kuşkusuz bu sezonun en başarılı projesi olarak öne çıkıyor. Hem farklı konusu hem güçlü oyunculuk performansları hem de hikayenin etkinliği ile öne çıkan dizi, TRT1’e de büyük gurur yaşattı.

Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah’ın etkileyici oyunculukları ile taçlandırdığı Masumlar Apartmanı, tüm kategorilerde iki haneli reytingler alabilen ender yapımlardan oldu. Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlanan dizin hikayesine yönelik ise bir tehlike var… Bu tehlikeyi birçok kişi sosyal medyadan da belirtiyor ve ileride sıkıntı çıkartabileceğinin farkında. Şimdilik izleyiciler büyülenmiş gibi hikayeye kilitlendi, ancak yakında bu durum yavaş yavaş değişebilir.

Peki dizinin önündeki bu büyük tehlike ne? Anibal Güleroğlu, bu tehlikeyi Milliyet Blog’daki yazısında paylaştı…Sahnelerin uzun tutulması izleyiciyi bunaltmaya başladı. Safiye’nin ölmüş annesinin sürekli ortaya çıkması, can sıkıcı oluyor. İçerikte gerilim dozu artıyor ve bunalımlı sahneler var. Bunların dozunun artması olumsuzluklar yaratabilir. Bu gibi nedenlerle dizinin kan kaybedebileceğini belirten Anibal Güleroğlu, yazısında şu detaylara yer verdi:

“Ekranların yeni modası, gerçek olaylara dayalı psikiyatrik vakalar malumunuz… Bu noktada öne çıkan referans da, Gülseren Budayıcıoğlu’nun deneyimleri olmakta. Nasıl ki, ‘Madalyonun İçi’nden uyarlanan ve henüz yayınlanmadan büyük merak uyandıran ‘Masumlar Apartmanı’ dizisi de böylesi bir avantajla çıktı izleyici karşısına.

İlk bölümüyle yeterince fark edilmese bile sahip olduğu sansasyonel içerik sayesinde ikinci bölümden itibaren gücünü ortaya koyarak zirveye yerleşti. Böylece, son zamanlarda Total’de zirveyi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’a kaptırmakla birlikte, AB ve ABC gruplarında lider olan ‘Masumlar Apartmanı’, ilk bölümden itibaren Salı günlerinin adına dönüşüverdi.

Zira Salı dendi mi akla hemen ‘Masumlar Apartmanı’ geliyor. Apartmanın sakinlerinin yine hangi sorunlarla yüzlerini gösterecekleri… Safiye, Gülben ve diğer aile fertlerinin ruh hali… Han ve İnci’nin ilişkilerinin nereye varacağı… Topluma yönelik mesajcılığı dillerden düşmüyor. Herkes merakla nasıl bir gelişme yaşanacağını bekliyor.

Ancak bu noktada sahnelerin uzun tutulması, Safiye’nin ölmüş annesinin sık sık ortaya çıkartılması, içerikteki bunalım-gerilim dozunun artırılması gibi olumsuzlukların diziye zaman içinde kan kaybettirebileceğini de işaret etmek isterim. Aman dikkat!”