Ana sayfa Dizi Haberleri Nasıl olur da, BAFTA ödüllü bir dizinin uyarlaması olan Son Nefesime Kadar tutmaz!

Nasıl olur da, BAFTA ödüllü bir dizinin uyarlaması olan Son Nefesime Kadar tutmaz!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – BAFTA ödüllü dizinin uyarlaması Son Nefesime Kadar neden bu duruma düştü? İşte bu sorunun yanıtı aranıyor. Son Nefesime Kadar isimli dizinin daha üçüncü bölümü yayınlanmış olmasına rağmen Fox TV tarafından alınan final kararı pek de fazla yankı bulmadı…Nurgül Yeşilçay, Emre Kınay ve Ertan Saban’ın başrolünde yer aldığı dizi, çok etkili olması beklenirken, ne yazık ki, izleyiciler tarafından çok ilgi gösterilmeyen bir proje oldu.

BAFTA ödülü kazanan BBC yapımı Happy Valley isimli dizi çok başarılıydı. Nurgül Yeşilçay, kendisinin uyarlamada canlandırdığı kadın karakterine o kadar büyük hayranlık duydu ki, yıllar önce izlediği dizinin yerli uyarlamasında başrol olmaktan çok mutluydu. Ancak hikaye izleyicileri saramadı. Dizi beşinci bölümüyle birlikte final yaparak ekran ömrünü tamamlayacak.

Peki neden bu noktaya gelindi? Pasten Film’in yapımcısı olduğu dizinin geldiği bu nokta sorgulanıyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da bu soruyu soranlardan birisi oldu. Sorun uyarlamada yaşanan bir eksiklik aslında. Anibal Güleroğlu bu eksikliği şu sözlerle ifade etti:

“Bu noktada diziyi başarısızlığa sürükleyen en önemli detay, uyarlamadaki atmosfer tadının ve hikâye enerjisinin yakalanamamış olması!”

Happy Valley isimli orijinal dizide olup da Son Nefesime Kadar’da hissedilmeyen şey gerçeklik duygusu. Anibal Güleroğlu, ” Gerçeklik duygusu yüksek ve yoğun şiddet tablosu barındıran içeriğiyle fark yaratıp buradan izleyiciyi kendine bağlaması” diyerek orijinal dizinin farkını ortaya koydu.

Ancak Son Nefesime Kadar dizisinde bu kadar sert bir şiddet unsurunu ana akım bir televizyon kanalında yayınlamak mümkün değil. Bu durum da olayların yumuşatılması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Anibal Güleroğlu, senaristlerin suç sahnelerini yumuşatırken, bunu aile sorunlarını öne çıkartarak kapatmaya çalıştıklarını ama bunun işe yaramadığını belirtiyor.

“Şiddetten beslenen orijinalin tadı kaçıverdi bir anda” diyen yazar, Son Nefesime Kadar dizisinin orijinalinden şiddet ve suç konusunda çok uzakta olmasının bu sonucu doğurduğunu düşünüyor.

Son Nefesime Kadar dizisinin dördüncü bölümünü 16 Mart Çarşamba akşamı Fox TV’de izleyebilirsiniz. Gelecek hafta ise final bölümü yayınlanacak.