Ana sayfa Sosyal Medya Ne kadar yasaklasalar da boş! Kuruluş Osman yasakları çöpe attı!

Ne kadar yasaklasalar da boş! Kuruluş Osman yasakları çöpe attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında izleyicilerle Çarşamba akşamları buluşmakta olan Kuruluş Osman dizisi, öyle etkiliyici bölümlerle ekrana geliyor ki, izlememek büyük kayıp olur. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizinin ikinci sezonu bambaşka… İlk sezondaki acemilikler yok. Dizide hem oyunculuk performansları arttı hem de hikaye daha etkili hale geldi.

Ancak asıl büyük değişim görsellik alanında gerçekleşti.Savaş sahneleri artık çok etkileyici. Üzerinde büyük emekler olduğu da belli. Osman Bey’in Haçlı ordusu ile yaptığı savaşın görüntüleri de izleyenleri fazlasıyla etkiledi. Tabii ki bu bir dizi ama tarihe dokunan bir yapım olması nedeniyle de yüksek ilgi görüyor.

Arap ülkelerinde siyasi nedenlerden Türk dizilerine yönelik bir yasak gelmişti. Bu yasak sonrasında ise milyonlarca izleyici Türk yapımlarını televizyon ekranında izlemekte zorluk çekiyor. Ancak internet dünyasının ortaya koyduğu yeni platformlar ile birlikte bu yasaklar da deliniyor.

Kuruluş Osman dizisinin haşmetli görüntüleri Müslüman coğrafyasını da fazlasıyla etkiliyor. Diriliş Ertuğrul’un devamı olan proje, bir önceki yapımın ardından daha güçlü şekilde ekranda varlık sergiliyor. İşte bu durum da 420 milyonu aşan Arap coğrafyasının dikkatinden kaçmıyor.

Kuruluş Osman dizisini Ortadoğu ülkelerinde uluslararası televizyonların yanı sıra yine uluslararası plaftormlar aracılığı ile izleyerek, yasakları çöpe atan büyük bir izleyici grubu da var.

Ortadoğu’nun en büyük platformlarından Noor Play’de Kuruluş Osman dizisi de yerini almış durumda ve milyonlarca kişi de bu uygulama üzerinden dziyi takip edebiliyor.

Türkiye ile eş zamanlı olarak yayınlanan bölümler Arap izleyicileri bu platforma çekmeyi başardı.
Türk dizileri yakın coğrafya da yine eski şaşalı günlerine geri dönmeye başladı.