Ana sayfa Dizi Haberleri O Kız dizisindeki rolü içinizi yakacak! Erkan Petekkaya, dizi için özel eğitimler alıyor!

O Kız dizisindeki rolü içinizi yakacak! Erkan Petekkaya, dizi için özel eğitimler alıyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü Oyuncu Erkan Petekkaya, son dönemde özellikle Kırmızı Oda dizisinde konuk oyuncu olarak dikkatleri çeken bir rolle ekrana gelmişti. Sadi karakteri ile mafyavari bir kişiliği olan bir adamın, yürekleri parça parça eden hikayesi ile izleyenlere bol bol gözyaşı döktürmüş, gerçek bir hayattan alınan öykünün kahramanı olarak diziye adını yazdırmıştı.

Petekkaya, yine son derece hüzünlü bir hikayesi olan O Kız dizisi ile ekrana dönmeye hazırlanıyor. Bu kez oynayacağı karakter de izleyenlerin yüreklerini burkacak, çoğu zaman ekran başında göz yaşlarına boğacak bir karakter.

Erkan Petekkaya’nın rolü, Mucize Doktor dizisindeki Ali Vefa gibi zor bir karakter. Taner Ölmez’in bu rolle birlikte herkesin takdirini kazanması, otizmli bir bireyin yaşadıklarını bütün dramatik yönleriyle ortaya koyması, izleyenlerin kimi zaman gözleri yaşlı izlediği bir gerçeğin yansımasıydı.

O Kız dizisindeki rolü içinizi yakacak! Erkan Petekkaya, dizi için özel eğitimler alıyor! 9

Erkan Petekkaya da toplumda örneklerini sıkça gördüğümüz bir özel durumu olan karaktere hayat verecek yeni dizisinde. Daha önce görmeye alıştığımız rollerin dışında çok başka bir şekilde izleyeceğiz oyuncuyu. Kanal D ekranlarında yayınlanacak ve başrolünü Sezin Akbaşoğulları ile paylaşacağı O Kız dizisinde, Erkan Petekkaya 5 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip bir adamı oynayacak.

O Kız dizisindeki rolü içinizi yakacak! Erkan Petekkaya, dizi için özel eğitimler alıyor! 10

Uzun bir hazırlık süreci geçiren oyuncu, kamera karşısına geçerken, oynadığı karakterin hakkını vermek için özel çalışmalar yaptı. 45 yaşında ama 5 yaşındaki çocuğun zeka seviyesinde olan Kadir karakteri için, bu tür insanlarla ilgili araştırmalar yaparak dersler aldı.

Ağustos ayında çekimleri başlayan dizinin, Eylül sonunda ekrana gelmesi bekleniyor. Erkan Petekkaya, dizide oynadığı Kadir’in rahatsızlığını taşıyan kişileri gözlemleyerek rolüne hazırlandı.

Oyuncu, diziye hazırlık döneminde yaşadıklarını ve rolü için yaptıklarını şu sözlerle aktardı…

O Kız dizisindeki rolü içinizi yakacak! Erkan Petekkaya, dizi için özel eğitimler alıyor! 11

“Öncelikle konunun uzman doktorlarıyla görüştüm. Bu tarz zihinsel rahatsızlıklar ile ilgili bilgiler edindikten sonra birkaç arkadaşımın derslerine katıldım, sohbetler ettim. Anlamaya, yakınlarını hissetmeye çalıştım. Kadir sayesinde melekler ile tanışma imkânım oldu. Buradan hepsine teker teker çok teşekkür ederim.”

Ayrıca dizideki Kadir gibi  rahatsızlıklar yaşayan hastalar ve yakınları ile bir araya gelerek hayatları hakkında bilgiler alan, gözlemler yapan oyuncu, rolü için notlar tutarak bir eğitim sürecinden geçti.

İzleyiciyi derinden etkileyecek olan Kadir karakteriyle Petekkaya’yı önümüzdeki günlerde sıkça konuşacağız. Oyuncun rolü öncesi harcadığı çaba ile birlikte ortaya çok sarsıcı bir karakterin çıkması bekleniyor.

Yönetmenliğini Özlem Günhan’ın üstlendiği dizinin senaryosunu ise Sırma Yanık kaleme alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve canlandıracakları karakterler ise şöyle:

Erkan Petekkaya(Kadir),Sezin Akbaşoğulları (Sitare),Cengiz Orhonlu(Ozan), Dilin Döğer (Zeynep), Macit Koper (İsmail), Asiye Dinçsoy (Türkan), Orhan Kılıç (Fevzi), Ayten Uncuoğlu (Fatma), Münire Apaydın (Nimet), Ilgın Çakır (Mine), Melih Selçuk (Salih), Ece Efe(İpek), Göktuğ Yıldırım (Mustafa), Cem Kurtoğlu (Arkın), Deniz Bakacak (Seda), Mustafa Konak (Yusuf), Nehir Gökdemir (Esma), Zeynep Sönmez (Seher).