Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Onur Özaydın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Onur Özaydın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Onur Özaydın, 6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Onur Özaydın
Doğum Tarihi: 6 Temmuz 1985
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.82 m.
Kilosu: 71 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Yurdanur Özaydın
Babası: Dinçer Özaydın
Eşi: Yeşim Egemen Özaydın
Çocuğu: Uzay Özaydın
Instagram: https://www.instagram.com/onr_ozaydin

Onur Özaydın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: 2013 yılında Yeşim Egemen ile evlendi Uzay adında bir erkek çocuğu var.

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren müziğe ve oyunculuğa karşı ilgisi vardı. “Rahmetli Eniştem anlatırdı, çocukken su damacanalarını önüme koyup darbuka yaparmışım. Şimdi oğlum Uzay’da da aynısını görüyorum. Lise’de gitarımı aldım. Şarkı sözü bestelemeye başladım. Müzik hep hayatımda bir hobi olarak devam etti.”

Eğitim hayatı: Kadir Has Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde canlandırdığı ‘Cengiz’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Uçurum’ dizisinde canlandırdığı ‘Berke’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Genelde güler yüzlü, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi çok seviyor. “Özellikle iş hayatımda çok disiplinliyimdir. Benimle ilgili herkes bir şey söyleyebilir, ama kimse disiplinsiz diyemez.”

Sosyal: Evcimen bir yapısı yok, pandemiden önce aynı sezonda üç farklı oyunda oynuyordu, pandemiyle birlikte evde olmakta biraz da olsa zorlandı. “Bir ayın içinde 16 oyun oynuyordum. Bu kadar yoğun bir tempodan sonra her şeyin bir anda bitmesi sarstı beni. Bir de ben hiç evde vakit geçiren biri değilimdir. Eşim, çocuğum yanımda olsun ben sabah yedi de çıkar gece on iki de dönerim. Evi hiç aramam. Pandemi de düşündüğümden daha az o sıkıldım. Evde ekmek yapmadım, ama mozaik pasta, kurabiye yaptım.”

Düşünce yapısı: Pandemiyle birlikte herkes gibi kendi içinde bir dönüşüme girdiğini söylüyor. “Daha önce yapmadığımız şeyleri fark ettik, başka bir yönümüzü keşfettik. İnsan sahip olduğu şeylerin kıymetini, onları kaybetme korkusunu yaşayınca anlıyor. Sevdiklerine sarılamayacak olmak, bir el ele sıkışamamak bile hepimizi demorelize etti. Küçük şeylerle mutlu olmayı öğrendik. Dünyadaki bir sürü insan için de içe dönük bir dönüşüm olmuştur. Doğa bizi sınıyor gibi. Bu biter bir sene sonra başka bir felaketle karşılaşabiliriz.”

Mutluluk kaynağı: Kral Lear adlı tiyatro oyununda usta oyuncu  Haluk Bilginer’le aynı sahneyi paylaşmaktan mutluluk duyuyor. “Haluk Bilginer’le oynamak en büyük hayalimdi. Onunla aynı sahnede olmak benim için okul gibi. Paylaştıkları deneyimlerin hayatımda, kafamın içinde bir yeri oluştu.”

İlk sinema filmi: Altan Dönmez/ Taş Mektep

İş hayatına bakışı: Oyuncu olmanın en çok sevdiği yönü; Başka başka hayatları canlandırmanın keyfi. “Bir gün kamyon şoförü, bir gün ambulans şoförü olabilirim. Hayata bir kere geliyoruz, ama oyunculuk zamana çelme takmak gibi geliyor.  İlk oyuncu olduğum zamanlara döndüğümde ‘İyi ki oyuncu oldum’ diyorum Benden zaten başka bir şey olmazmış. Bir de müzikle haşır neşirim. Belki direkt müzisyen olabilirdim. Televizyon ve sinema sektöründe, özellikle son yıllarda popüler olmuş, artık estetik olarak da ön plana geçmiş oyuncular hep başrol oluyor. Düzen böyle. Bunu değiştirmek çok kolay değildir. Onun bir alıcısı var ki, yapımcı da onları seçiyor. Yapımcı ekran başındakilere hiçbir şey dayatmaz. Seyircinin elinde kumanda var. İsterse o diziyi izlemeyebilir. Tercihini bir Fransız filminden yana da kullanabilirsin. Dijital platformların gelişmesi, insanları farklı alternatiflere yönlendirebilir.

Tiyatro mu? Televizyon mu? Her ikisinden de farklı keyif alıyor. “Ben şunu anlamıyorum; bir oyuncu en çok tiyatroyu sevmek zorunda değil. Şimdi öyle bir algı oluşturuluyor ki, sadece dizilerde oynayan oyunculara para kazanmak amaçlı dizilerde oynuyormuş gözüyle bakıyorlar. Oyunculuk oyunculuktur. Ben şunu demiyorum ‘Sadece tiyatro yaparak hayatıma devam etsem’. Bence dizide oynamak da, filmde oynamak da çok zevkli. Dizilerde uzun süreli komedi karakterlerini canlandırdığım için akıllarda hep o kaldı. Tiyatro da böyle değildir. Hem komedi, hem dramı aynı anda oynayabilirsin. Tiyatro sahnesinde oyunculuk yelpazemi daha da genişletebiliyorum.”

Onur Özaydın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Müzik Kariyeri: Arkadaşlarıyla birlikte eğlence amaçlı çalıp söylerken şarkılarını çok daha fazla insanın bilmesini istedi ve 2020 yılında bir single çıkardı. “Çünkü senin şarkılarının aynı ortamda bir başkasının ağzından duymak insanın çok hoşuna gidiyor. ‘Birkaç arkadaşımdan duymak bu kadar hoşuma gidiyorsa, binler söylese ne kadar iyi hissederim kendimi’ dedim. Bir yapım şirketiyle anlaştım. İlk single’mı çıkardım.  Şarkının ismi; Tüm Şehir Emrinde. Eğer güzel tepkiler gelirse, başka şarkılar da eklemeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş konserlerde olacaktır. Sahnede olmayı çok seviyorum.”

Baba olmak hayatına ne kattı? “Uzay için hayatta yapmayacağım hiçbir şey yok. Onunla her gün yeni bir şey öğreniyorum. Benim beş tane çocuğum olsa da bu maymunluğumdan hiçbir şey kaybetmem. Onun da sanata ilgisi var,  özellikle müziğe karşı aşırı ilgisi var. Belki ileride ona da bir single yaparız.  Ben Uzay’ı kendi kararlarını alabilecek bir özgüveni aşılayarak yetiştirmeye çalışıyorum. Üç buçuk yaşında, ama hiçbir zaman yere düştüğünde ben ayağa kaldırmadım, çünkü her zaman ben yanında olamam. Uzay çok küçük yaşlardayken de hiçbir zaman müdahale etmedim. Bu yaşta ayağa tek başına kalkmasını öğretebilirsem, hayatının geri kalan kısmında daha rahat eder.  Bizim ailede her şey konuşularak hallediliyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Prens/ Orion

2021- Yargı/ Osman

2017/2019- Savaşçı/ Kubilay Ketenci

2015- Kalbim Ege’de Kaldı/ Erdinç

2015- Racon/ Cenk Uslu

2014- Emanet/ Bedri Özder

2014- Kertenkele/Behçet

2013- Babam Sınıfta Kaldı/ Cakomo

2012- Uçurum/ Berke

2011- Öyle Bir Geçer Zaman ki/ Cengiz

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Ask Masali / Ömer (TV Filmi)

2018- Prangali Yarim (TV Filmi)

2017-Organik Aşk Hikayeleri/ Melih (TV Filmi)

2015- Licence/ Ali (Kısa Film)

2013 Taş Mektep/ Cemil

2009- Cihangir’de Bi Ev/ Batu (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI  

2020- Sıfır Telaş / Oyuncu / Yazar

2018- Kral Lear / Oyuncu

2018- Üçü Bir Arada / Oyuncu

2016- Soğuyunca Acımaya Başlar / Oyuncu

2010- Yanlış Anlama / Oyuncu

SİNGLE

2020- Tüm Şehir Emrinde / Söz – Müzik