Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ortalığı kasıp kavuran Disney Plus’la ilgili ilginç iddia: “Çok canlar yakacak!”

Ortalığı kasıp kavuran Disney Plus’la ilgili ilginç iddia: “Çok canlar yakacak!”

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’nin en ünlü isimleriyle arka arkaya attığı dizi ve film anlaşmalarıyla gündemden düşmeyen Disney Plus 14 Haziran’da Türkiye’deki yayınına başlıyor. Türkiye pazarına çok büyük iddialarla giren platformla ilgili ortaya atılan bir iddia dikkat çekici.

Birbirinden ünlü isimlerle yaptığı anlaşmaların yanı sıra Türkiye’yi de bir dizi üretim üssü gibi konumlandıran Disney Plus, 14 Haziran’da Türkiye’deki yayınına başlayacak. The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney Plus, Türkiye’deki üyelik ücretini aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirledi.

Türkiye’de kasırga etkisi yaratan Disney Plus’la ilgili ortaya atılan bir iddia ise oldukça dikkat çekici. Twitter’da Çakma Televizyoncu adıyla paylaşımlar yapan ve sektörde çalıştığı bilinen hesaptan yapılan paylaşımda Disney Plus’ın Türkiye’de çok canlar yakacağı belirtildi. Paylaşımda şöyle denildi: “Disney+ çok canlar yakacak gibi…Aanlaştığı isimlere daha senaryo bile sunamıyorlar ama haftada 300-400 bin dolar vermeyi taahüt ediyorlar. Bakın haftada 5-6 milyon senede 8 bölüm çekseler 50 milyona yakın para, ne işleri olur ulusalda haftada 6 gün çalışıp 38 hafta dizi çekmeye.”

Ortalığı kasıp kavuran Disney Plus’la ilgili ilginç iddia: “Çok canlar yakacak!” 40

Çakma Televizyoncu bu paylaşımında Disney Plus’ın Türkiye’deki agresif stratejisine dikkat çekerken oyuncular için de avantajını vurguluyor. Zira ulusal kanallarda dizilerin bir bölümünün süresi 2,5 saati bulduğundan ortaya çok zor çalışma koşulları çıkıyor. Ancak dijital platformda ise bölümler en fazla bir saat sürüyor. Bu da hem oyuncular hem de çekim ekibi için çok daha rahat çalışma koşulları ve daha iyi kazanç anlamına geliyor. Dolayısıyla oyuncular tercihlerini dijital dizilerden yana kullanıyor.

Disney Plus’ın Türkiye’de anlaşma yaptığı oyunculara ödediği ücretler kısa süre önce gündeme gelmişti. Akşam gazetesi yazarı Barış Kocaoğlu’na göre aha önce hiçbir yerde görülmemiş bölüm başı ücretlerin büyük kısmı ödenmiş bile. Kocaoğlu yazısında anlaşma yapılan ücretlerle ilgili şunları yazmıştı:

“Listeye bir bakalım: Şahan Gökbakar’la özel bir anlaşma yapılmış. Oyuncu, Recep İvedik serilerinin devamını platform için yapacak. Anlaşma için tam 10 milyon dolar yani 140 milyon TL’den daha fazla para aldığı konuşuluyor. Oyuncular içinde en yüksek ücreti Halit Ergenç alacakmış. Bölüm başı 500 bin dolar alacağı konuşuluyor. Yani 7 milyon TL hatta daha fazlası.

Hande Erçel ve Demet Özdemir’in bölüm başı ücretleri 150 bin dolar olacakmış. Yani 2 milyon 203 bin TL. Aras Bulut İyinemli, Kenan İmirzalıoğlu, Pınar Deniz, Yılmaz Erdoğan gibi isimler çok daha fazla alacaklar.”