Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ozan Çobanoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ozan Çobanoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ozan Çobanoğlu, 6 Şubat 1980 tarihinde Kars’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Ozan Çobanoğlu
Doğum Tarihi: 6 Şubat 1980
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 78 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Ezgi Sertel
Çocuğu: Doruk Çobanoğlu, Tibet Çobanoğlu, Mert Çobanoğlu
Babası: Murat Çobanoğlu
Instagram: https://www.instagram.com/ozanumutcobanoglu/?hl=tr

Ozan Çobanoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:   Kars’ta doğup sesiyle, sözüyle tüm Türkiye’ye adını duyuran ünlü halk ozanı Aşık Murat Çobanoğlu’nun oğlu olarak Kars’ta dünyaya geldi. İlk evliliğinden Doruk isminde bir oğlu olan oyuncu ikinci evliliğini ‘Tek Türkiye’ dizisinde tanıdığı sunucu Ezgi Sertel ile yaptı. Çiftin  Ocak 2020’de çiftin erkek ikizleri Tibet ve Mert dünyaya geldi. “Babamın emeği bende çok fazladır, iddia ediyorum ki eğer o olmasaydı hayatımda, asla bir tiyatro oyuncusu olamazdım. Benim okuduğum yıllarda insanlar oyunculuktan bu dönemdeki kadar para kazanamıyorlardı ya da bizim mesleğimiz bu denli saygın ve popüler değildi.”

Çocukluk yılları: 13 yaşına kadar Kars’ta yaşadı sonra ailesiyle Ankara’ya taşındı. Liseyle birlikte tiyatro serüveni başladı. “Lise yıllarında başlayan tiyatro aşkım, 2000 yılında konservatuvara girme kararımla mesleğim haline geldi. 2004’te mezun oldum, o gün bugündür tiyatro, sinema ve dizi serüvenim devam ediyor.”

Eğitim hayatı: Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. İzmir ve Ankara Devlet Tiyatroları’nda görev aldıktan sonra 2005 yılından itibaren Konya Devlet Tiyatroları’nın kadrolu elemanıdır.

Hayatının dönüm noktası: “Ben 1980 doğumluyum. Hayatımın son 20 yılı oyunculukla geçti. 10 yıl devlet tiyatrolarında, 20’ye yakın oyunda oynadım. ‘Balım’ ve ‘İstanbul Name’  adlı iki müzikalde başrolü üstlendim. Oynadığım neredeyse tüm diziler reytinglerde başarılı oldu, ödüller aldı. Bir yandan da sinema yaptım. 2009’da başrolünü oynadığım ve senaryosunu yazdığım, henüz 29 yaşındayken yapımcılığını üstlendiğim ‘Paramparça’ filmini, 2013’te de yazıp yönettiğim ve oynadığım psikolojik gerilim filmi ‘Eksik Sayfalar’ı yaptım. Dizi ve tiyatro dışında kalbimin attığı asıl yer sinema.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2002 yılında, ‘Sır Kapısı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı ‘Hakan Çınar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Oyunculukta göz önünde olmayı hiçbir zaman önemsemediğini söylüyor. “Benim önemsediğim tek bir şey var bu meslekle ilgili; nefes aldığım sürece üretmek. Ben sakin, dingin ve anlaşılır olmayı, yaptığım işlerin kaliteli olmasını istiyorum. Genç bir oyuncu olarak, mesleki hayatıma tiyatro oyunları, birçok dizi ve sinema filmleri sığdırmayı başardım. Geri kalan meslek hayatıma da yine aynı özeni göstererek devam etmek istiyorum. Popüler olanla değil, gerçek olanla ilgileniyorum.

Ozan Çobanoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Mutluluk kaynağı: Kariyeriyle ilgili hiç unutmadığı bir anısı aynı zamanda en büyük mutluluk kaynaklarından biri. “Sanırım en büyük anım, çocukluktan beri hayran olduğum insanla; Zeki Alasya’yla aynı tiyatro oyununda oynamaktır. ‘Balım’ müzikalinde oynadık karşılıklı. Bu onun son işiydi. Bir efsaneyle aynı sahneyi paylaşmak, onun partneri olmak… Bu duygu anlatılamaz…”

İlk sinema filmi: Naci Çelik Berksoy/ Paramparça

İş hayatına bakışı: Bugüne kadar pek çok yapımda farklı rollerde rol aldı. Kendini tekrar etmeyi sevmiyor. “ Ben kendini tekrar etmekten kaçan bir oyuncuyum. 50 yaşıma gelip de oynadığım karakterlerin fotoğraflarını yan yana koyduğumda, apayrı adamlar görmek istiyorum. Ben ve benim gibiler için oyunculuk çocuk oyuncağı değil. Maalesef bazıları oyunculuğu selfie çekmek kadar kolay sanıyor. Bir star önce insan olmalıdır. Türkiye’de çok da star yok aslında. Star, yıldız demek. Yıldız her yerden görülür. Ben star değilim, oyuncuyum.”

Kariyer planı: Oyunculuğun yanı sıra senaryo da yazıyor. “2010’da ‘Paramparça’ ve 2013’te de ‘Eksik Sayfalar’ adında iki uzun metraj sinema filmi senaryosu yazdım. ‘Eksik Sayfalar’ın yönetmenliğini de yaptım. 2016’da bir film daha yazıp yöneteceğim inşallah. Sinema benim en büyük aşkım, var olduğum sürece sinemaya devam etmek istiyorum.”

Gelecek Hayali:  Türkiye’de büyük isim olmuş insanların hayatlarını oynamak istiyor. “Bir biyografi oynamak istiyorum. O karakter şimdiye kadar oynanmamış biri olsun isterim. Mesela, Kazım Karabekir Paşa’yı oynamak isterim. Kuvayi Milliye dönemindeki lider vasfıyla Doğu Anadolu’yu Rus işgalinden kurtarıyor.”

Evde ne yapar? İşten arta kalan zamanlarında çok fazla film izliyor. “Yabancı dizileri izlemeye çalışıyorum. Ve yeni yapacağım filmin senaryosunu yazıyorum. Bir laf vardır; yazmak istiyorsan oku. Çekmek istiyorsan seyret. Ben de diyorum ki; oyuncuysan eğer, ustaları seyret. Tam da bu noktada çok fazla okumak zorunda kaldığım doğrudur. Seyretmeye gelince; bana ne iyi geliyorsa seyrediyorum. Yabancı ya da yerli olması fark etmez.”

 TELEVİZYON DİZİLERİ

2002- Sır Kapısı

2004- Büyük Buluşma

2006- Yağmurdan Sonra/ Polis

2009/2011- Kollama / Mustafa

2007/2010- Tek Türkiye / Doktor Tarık

2008- Küçük Kadınlar/ Tekin

2011- Anneler ile Kızları

2012- İffet

2013- Dila Hanım / Serdar

2013- Galip Derviş / Tolga Güderi

2014/2015- Küçük Ağa / Bülent

2015- Bir Deniz Hikayesi / Ahmet

2015/2021- Arka Sokaklar / Hakan Çınar

SİNEMA FİLMLERİ

2013- Eksik Sayfalar / Ekrem ( Senaryo, Yönetmen ve Oyuncu)

2012- Fetih 1453 / Taci

2010- Paramparça/ Kemal Tekcan (Senaryo- Yapımcı)

TİYATRO OYUNLARI

2015- Balım Müzikali / Zeki

2012- Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe / Oyuncu

2010- Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamûşan) / Oyuncu

2010- Uysal Yurttaş Projesi / Oyuncu

2019- İstanbulname / Kadırgalı Arif